Хранителен режим

21.02.06
09:50

Здравейте,
аз съм на 15 години висок 1.82см тежа 61кг, ектоморф съм, много бавно качвам. Реших че трябва да с инаправя дието, по която да ям, за да кача мускулна маса и въобще да кача нещо, тренирам от 5 месеца, най-много 1 кг да съм качил. За да имам ефект ми трябват приблизително 2500калорий, 300гр. Въглехидрати, 130грама белтък и 50-60грама мазнини?

Сутрин си нямам и на престава какво да ям, ставам в 9:00 - 9:30 четох че е добре след ставане 20 минути и да започвам. Може би овесени ядки с мляко?

На обяд може би ориз с картофи, незнам точно, в ориза има доста калорий и не чак толкова много белтъци, мисля че към 150грама ще са ми достатъчни?

След това съм на училище, там ям всеки път различно, незнам какво да правя, скапани неща се продават.

След като се прибера от училище, ям за малко преди тренировка, може би някое яйце и картофи и излизам да тренирам. След като се върна обаче незнам какво да ям?

21.02.06
12:32

[quote author=“m0x”]Здравейте,
аз съм на 15 години висок 1.82см тежа 61кг, ектоморф съм, много бавно качвам. Реших че трябва да с инаправя дието, по която да ям, за да кача мускулна маса и въобще да кача нещо, тренирам от 5 месеца, най-много 1 кг да съм качил. За да имам ефект ми трябват приблизително 2500калорий, 300гр. Въглехидрати, 130грама белтък и 50-60грама мазнини?

Сутрин си нямам и на престава какво да ям, ставам в 9:00 - 9:30 четох че е добре след ставане 20 минути и да започвам. Може би овесени ядки с мляко?

На обяд може би ориз с картофи, незнам точно, в ориза има доста калорий и не чак толкова много белтъци, мисля че към 150грама ще са ми достатъчни?

След това съм на училище, там ям всеки път различно, незнам какво да правя, скапани неща се продават.

След като се прибера от училище, ям за малко преди тренировка, може би някое яйце и картофи и излизам да тренирам. След като се върна обаче незнам какво да ям?

Сутрин е добре да хапнеш овесени ядки+мед или макарони, прави си междинни закуски (предиобед и следобед)... някой сандвич с пуешко+сирене, яйца, мляко, извара. Пилешкото в момента е много на сметка така, че бой на пилешко филе на обяд и вечер гарнирано с ориз и кратофи. Хапвай по 5-6 пъти на ден, гледай да си осигуриш за целия ден по 2 гр Б и 4-5 гр В на кг телесно тегло. Мазнините не трябва да са много, ти трудно качваш но все пак непрекалявай... :wink:
По-здрави!

21.02.06
22:10

Въглехидратите от картофите главно, но безлтъчините от кое да набавям?

22.02.06
11:20

[quote author=“m0x”]Въглехидратите от картофите главно, но безлтъчините от кое да набавям?

По-скоро от ориза, но и картофите не са за подценяване :wink:
Белтъчини от пилешко (гърди най-вече), телешко, риба, извара, яйца (хе хе тях ги забравих)... 8)

RE

22.02.06
12:18

Не пренебрегваи и телешкото месо отвреме на време и свинско ама да не е мазно.Рибата също трябва да присъства в менюто ти.Наблегни на базовите упражнения прави по 5,до 6 повторениа 3 серии.

22.02.06
22:48

Наблягай на въглехидратите повече щом си ектоморф, даже прости яж ще са от полза

RE

22.02.06
23:56

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Наблягай на въглехидратите повече щом си ектоморф, даже прости яж ще са от полза

djgorgio-ASTOR за въглехидратите си прав ама за простите....Ти сам знаеш после кво става нали.?ОК ще качи кила ,ами после как се чисти талията?.Според мен е по добре човек отрано да си прави сметки кое е полезно и кое не за да не си отвори после много излишна работа и проблеми .

23.02.06
10:02

Ето ти примерна диета http://fitbg.hit.bg/bul/dieta14.htm - 190 белтъчини,35 мазнини,340 въглехидрати,2500 калории,но разнообразявай няма само нея да гледаш и аз ти я давам за пример не казвам,че трябва да я ползваш.

23.02.06
10:30

[quote author=“realityman”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]Наблягай на въглехидратите повече щом си ектоморф, даже прости яж ще са от ползаdjgorgio-ASTOR за въглехидратите си прав ама за простите....Ти сам знаеш после кво става нали.?ОК ще качи кила ,ами после как се чисти талията?.Според мен е по добре човек отрано да си прави сметки кое е полезно и кое не за да не си отвори после много излишна работа и проблеми .

Разграничавайте ‘прости’ от ‘бързи’ въглехидрати....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1