хубаво ли е да се тренира всеки ден?

Прескочи до:
SA

10.07.04
21:37

как е по-добре - да се ходи всеки ден на фитнес или през ден?
казвали са ми, че ако се ходи всеки ден мускулите не успяват да си починат и се получава обратен ефект.

ако има значение, аз съм на 16 год, 180см, 75кг, тренирам от 4 месеца, ето ми е програмата:
1.ден гърди и бицепс
2.ден гръб и трицепс
3.ден рамо и предмишница
и ходя през ден на тренировки...

10.07.04
21:42

Ако тренираш всеки ден най-вероятно ще претренираш.Просто като не му даваш почивка тялото не може да се възстанови напълно и да попълни хранителните загуби.Като тренираш всеки ден просто ще се преумориш.

10.07.04
21:48

MOJESH DA TRENIRASH VSEKI DEN!
Taka nagodi trenirovkata i muskulnite grupi che edin muskul da PO4IVA 2-4 DENA. TOVA E!!!

Не прави глупости; за тоя стаж в залата - 4, най - много 5 дни в седмицата.
Мускулите постепенно привикват на натоварването; не можеш да скочиш изведнъж от тренировкипрез ден на тренировки всеки ден.
А и резултатът ще е обратен - мускулите няма да имат време да растат, а преумората ще ти смъкне силата.
Единствено може да го правиш, ако гълташ подред всички хапове, които ти попаднат пред очите. Тогава няма проблем. Може и в залата да спиш, с щангата на гърдите.

MA

10.07.04
22:11

1.ден гърди и бицепс
2.ден гръб и трицепс
3.ден рамо и предмишница

А крака ? Или викаш те са ти прекрасни.

10.07.04
22:52

Дам тъжно но факт повечето начинаещи а и не само начинаещи забравят за краката и си мислят(ей колко дигам от лежанка или ййй скйй ква ръка просто вече не мога си я свивам от мускули) но след известно време осъзнават че изглеждат като табуретка с старите си тънки крачета.В крайна сметка повечето хора ходят на фитнес за едно по-красиво и по-силно тяло но забравят че краката са половината от него.Имам приятел който е като гардероб но същевременно има супер тънки крака които го правят смешен в чуждите очи.Пич моят съвет е да не ги пренебрегваш можеш да направиш следната програма като за начало за да включиш и тях малко:
Понеделник: 1 Гърди 2 Бицепс
Вторник: 1 Гръб 2 Трицепс
Сряда: Почивка
Четвъртък: 1 Рамо 2Коремни преси прасци и по желание тренираш някоя мускулна група която смяташ за изоставаща
Петък: 1 Крака 2 Корем
По желание включваш корем в всички тренировки в края
УСПЕХ :wink:
ПС:Аз тренирах по тази програма и ми действаше добре

10.07.04
23:09

Мамма мия :)
Братле ти или си наследил генетиката на арнолд или нещо си се объркал тотално  :lol:
3 пъти седмично са ти напълно достатъчни. Явно не блъскаш като хората...
А 4 месеца в залата и да имаш знанията на топ бодибилдър и техниката на рони колман, тялото ти така ще се шашне, че се изсушиш като скарида.
Или си вече на зоб?

QU

11.07.04
01:37

Някой хора казват - Тренираи днес Гърди и Бицепс, а Утре Гръб и Трицепс. Така гърдите щели да си починат докато правиш гръб.
Искам да питам аз, тези гърди в комшията ли ще си починат или на Златните докато правите трен. за Гръб. Ами нали един организъм се грижи за възстановяването на Мускулите. Човешкият организъм не е ядрена центртала. Ако беше така нямаше да има Стероиди и Хормони за супер стимулирането му.  Сами сте се убедили че ако пропуснете само едно хранене в деня на тренировка и нещо не върви. Ето поради такива причини ресурса ни е ограничен и трябва много да се внимава.
Един път организма трябва да ни създаде нужната енергия, втори път да възтанови мускулите и трети да ги накара да растат в точно подходящ момент предоставен му от нас.
Помслете колко много хора има които първите 3-6 месеца дръпнат малко с размера и после пълен застои. 
КАЗАНО Е: ” НЯМА НИЩО ПО-ЛОШО ОТ ПРЕТРЕНИРАНЕТО ОСВЕН НЕТРЕНИРАНЕТО” 
Ако сте натурални билдери, тренираите не повече от 3 пъти семично.
Използвайте само основни упражнения.
Сменяите уредите всеки месец.
Задължително по 1,5-2 кг. месо на ден яжте. Ама задължително.
Протеин абсолютно задължително.
Спане не по малко от 10-12 часа на ден
И последно се заредете с 3 годишо търпение.
При тези елементарни правила всеки ще има ефект и ще разте като гъба.
В случаи че имам собственни зали ще ви препоръчам да тренирате 7 пъти в седмица, щото ми са големи разходите на Слънчев бряг. :D

MA

11.07.04
02:15

Пълни глупости ама айде както и да е.
Забрави да кажеш “И най-важното се тъпчете като мен със стероиди, че тия 2кг месо как се усвояват а?”
Тия 3 години как ги измисли също много ми е чудно.

11.07.04
08:24

.

Мнението беше редактирано от tigra на 10.04.09 10:03.

LE

11.07.04
10:29

Разбира се че са глупости-1.Ако пропуснеш хранене не е задължително тренировката да не върви-1.генетика 2.качеството на другите хранения 3.Възстановяването от предишната тренировка 4.психическа нагласа 5.Сънят 6.тренирана мускулна група и т.н.естествено не е нужно да се пропуска хранене но не е и фатално-както Киборга казва-Повечето нагласят тренировката си според това което са яли през деня,аз правя обратното според тренировката нагласям храненията си.
Ако сте натурални билдери, тренираите не повече от 3 пъти семично-глупости.............напълно недостатъчно за стимулация на мускулите при повечето тренираниращи,3-1-3 може :wink: .
Няма как да се използват само основни упражнения  освен в самото начало защото ще стоиш като роден в 5-тият месец........няма симетрия без изолация изпитал съм го на мои гръб.
Месото естествено не е задължително.
Новите изследвания за съня говорят за БДО и против БДО така че  и тука е спорен момент.
Търпението е важно но зависи от това колко отдаден си,колко ще продължи търпението,за 7 месеца(първи) качих 20 кила.

11.07.04
11:12

Смешен спор.
Като цяло идеята на Куатро беше - възтановявайте и яжте достатъчно.
Всеки е различен и трябва да разбере колко му трябва да почива и какво ще яде. Няма перфектна рецепта, която да работи за всеки.
3 пъти седмично е напълно достатъчно, изпитвал сам го на мой гръб ;)

LE

11.07.04
11:28

Спор няма ве батка.............в културизмът няма написани правила както се подразбира от юзъра по горе.На мен 3-ри пъти не ми деистваха след първите две седмици тренировки....тоест аз започнах 3 пъти седмично не цялото тяло а по 2 мускулни групи и имах невероятен успех,след две седмици спря да работи и сега от време на време за разнообразие става,но не може да се продължава редовно с такова трениране.Възстановяване и ядене на всеки е ясно че трябват въпроса е че между възстановяването при теб и мен разликата е огромна.

11.07.04
11:31

окс
само го мани тоя шкембо, че ми забозява пейзажа  8)

LE

11.07.04
11:36

Как бе туи културист в основен период доволен от прогреса си благодарение на 3 пъти седмично тренировки и солидна диета за възстановяване :wink:

В основната идея Куатро е прав. 3 дена. После можеш да вдигнеш на 4, после на 5 ако толкова много държиш. Но със всяка програма да минат поне три и не повече от 5-6 месеца.
Ей, туй за месото не го правете, както ви съветват Кроки и Куатро. Само месо не яжте - организмът има нужда от всичко, а претоварването с месо може да докара само по себе си проблеми със стомаха и отделителната система, черния дроб и панкреаса....
В зависимост от теглото ви 400 грама до килограм е напълно достатъчно. Стига да го приемате на правилни интервали и в правилно време - вечер примерно малко месо активира отделяне на хормон на растежа по време на сън, но трябва да е малко, а не наяждащо; добре се смила сутрин и около обяд...

SA

11.07.04
14:01

какво ще рече да сменям уредите през няколко месеца?

Репликата е на Куатро и е - сменяй уредите всеки месец.
Понеже за начинаещ и средно напреднал според мен това да се сменя системата всеки месец е абсурдно, предполагам е имал предвид да редуваш упражненията - примерно ако за гърди тренираш горна и централна част, да ползваш алтернативните упражнения пак за тази част - вместо лежанка, дъмбели, машини, скрипец.... За някои сходни упражнения аз това го правя дори всяка тренировка...

MA

11.07.04
15:28

Моето мнение пък е, че упражненията не трябва да се сменят, а по скоро да се завъртат. Тоест ако правиш примерно за гърди хоризонтална, наклонена нагоре и наклонена надолу, след два месеца да започваш с горна, да следва долна и последно да правиш хоризонтална. След два месеца пак сменяш и правиш първо долна, после средна и накрая горна. След като минеш един такъв цикъл, може да включиш някое друго упражнение и да изключиш друго. Така хем си работил достатъчно дълго време за дадени мускули, хем не си ги правил съвсем по един и същи начин. Прекалено честата смяна май не е много удачно решение.

11.07.04
15:35

Нещо не разбрах моята програма лоша ли излезе щом е за 4 дена.Ако е така дайте по-добра за релеф при положение че съм натурален и ще тренирам сутрин.Ще съм благодарен ако е неподходяща да ми дадете идея за по-подходяща :?

То въртенето си е едно на ръка, Математик, то си е задължително според мен за повечето мускулни групи. В противен случай рискуваш дадена част на гърба, гърдите, караката например да се развие повече за сметка на другите.
Мисля обаче, че то не засяга базисните упражнения за цялата група. Да кажем - клек при краката.
Няма съществен проблем да се практикуват заедно и сменянето и завъртането - едното ти е модификация на тренировката на дадена мускулна група, другото - промяна в йерархията на натоварването между специвичните мускулни подгрупи

11.07.04
19:54

ne vi cheta postovete shtoto nqmam nikvo vreme no eto az kakvo predlagam
1.grydi
2.biceps
3.triceps
4.gryb
5.ramo
6.kraka
7.trapec+korem
taka ne vijdam problem !

11.07.04
20:53

Ми като нямаш време не пускай такава тренировка е повече от глупава!

11.07.04
23:29

Хахахаха тоя уби рибата :)
Според мен редуването на 3 дневна и 4 дневна не е лош вариант. Примерно си в период за маса, ядеш яко имаш енергия като на вол и виждаш/усешташ, че 3 пъти са ти малко. Праскаш 4 докато видиш, че е окей, после пак минаваш на 3. Аз доскоро бях на 4 пъти, но жегата, диетата ме скапваха и минах на 3 дневен сплит. Ето го и него:
ден1- рамо-трицепс, ден2 - гръб-бицепс, ден3 - крака-гърди.
Сплита сам го правил според изоставащите групи.

12.07.04
00:08

Mili hora imam nepriyatnoto useshtana 4e sklonostta vi da teoretizirate vi pre4i na prakti4eskite zanimaniya v zalata. Muskula se vustanovyava ot trenirovu4niya stres v ramkite na 72 do 168 4asa i edva togava e gotov za nov trenirovu4en impuls. Prekusvaneto na procesa na svruhvustanovyavane vodi do zastoi i regres. Vsi4ki znaete 4e hraneneto i po4ivkata sa sushto tolkova vajni komponenti na rasteja kolkoto i trenirovkata. Osobeno pri na4inaeshtite hranata i po4ivkata sa bazisa vurhu koito tryabva da se tursi izgrajdane na solidna muskulatura. Trenirovkata spored men minava na vtori plan i spored men splita ili podbora na uprajneniya ne e tolkova vajen, vajnoto e v slu4aya sled kato se provede treninga da se ostavi tyaloto dostatu4no na spokoistvie za da porasne. Ta po temata za ejednevnite trenirovki, moje ama ako gonish rastej i masa ne sa preporu4itelni, ina4e sa dobri za podurjane na figurata i fitnes formata, no tryabva da sa leki4ki kato intenzivnost i da ne zatormozyavat sus slojnost i produljitelnost.

Don_Anton

12.07.04
00:12

когато мускула не почива той не можа да расте добре така4е :
НЕ!

MA

12.07.04
00:17

Определено храната и почивката са най-важни. Особенно храната. Аз дори и когато не съм си починал достатъчно по една или друга причина, но съм се хранил качествено, тренировката ми е била що годе нормална. Дори ми е действала убодряващо. Без храна обаче нищо нестава. Ако ще и една кофа протеин да изпиеш все тая. Чувстваш се размазан като лайно с извинение.

12.07.04
11:48

Ще си послужа с една мисьл на един велик:Не тренирай като кон, не яж като муха :lol:

Аве я сега аз да подхвана темата по нов начин.
А какво ще кажете за тренировка на нещо като сплит система - 1гръб + рамо(ден почивка) 2. Крака+ Корем 3. Бицепс + трицепс(ден почивка) 4.Гърди + малко крака(ден почивка) в седмицата при която в останалите дни се тича или се плува.
Държа не толкова на маса, колкото на общата сила. Лошото е, че имам съмнения...
Ако сте съгласни че може да стане, няма да се разсърдя и на някаква съвсем обща информация за храненето(не е от този раздел, ама въпросът ми е кръстосан от два раздела).
Благодаря предварително.

LE

12.07.04
17:03

Батка за сила си има съвсем други програми...............ако искаш да качиш сила само в отделно движение сега се сещам аз пробвах една системка и ми качи лега с 10кг,като в същото време си гониш маса с 8 те повторения.Ако някои има желание мога я постна и тъи ще е във връзка с темата в общи

12.07.04
17:16

Пич,лесното е прав,че за силата има сьвсем друг начин на тренировка.Това което си дал си една обикновенна тренировка за маса.Ако искаш сила в да дена мускулна група,прави антагонисти.Т.е гьрди грьб,бицепс-трицепс,като мускулната група която искаш да развиеш сила да е втора.Това вьв суперсерии.Ако можеш да направиш тая тренировка,ще си супер след 2 месеца.Това е от собствен опит :wink:

Поствай !

SA

25.07.04
15:15

коя от двете комбинации е по-добра:
1. да ходя през ден на фитнес
2. да хода през ден на фитнес, но дните, когато не ходя, да прая лицеви упори и коремни преси?

SN

25.07.04
20:24

И двете са добре .Ако в дните които не тренираш се чувсваш достатъчно възтановен и отпочинал нищо не ти пречи да направиш няколко серии лицеви

SA

27.07.04
13:57

не се чувствам изморен в дните, когато не тренирам, но дали не може да се претоваря с тези лицеви и коремни и накрая да няма никакъв ефект?

27.07.04
14:25

Денят след тренировка е много по-ценнен като почивка, отколкото отново като тренировка. Не подценявай периода за възтановяване.

03.07.14
23:38

Аз тренирам всеки ден  1 -гърди - 2 -граб-3-крака -4 рамо-5-бицепс трицепс -6 корем и боксирам круша -7 пак от начало или почивка  :)

White White

04.07.14
09:41

Всичко зависи от финансовата гледна точка, ако имаш пари и по цял ден лежиш и можеш да ядеш хубава храна, и по 2 пъти на ден може да тренираш няма проблеми, но ако работиш тежка работа, или просто работиш и нямаш време за храна, и тренираш според мен няма да можеш да се възстановиш

09.08.17
21:33

Mojeli da popitam dali tazi programa e dobra:

Ден 1: Крака
Клек – 8х15,12,10,8,6,4,8,12
Лег Преса – 5х15,12,10,10,10
Сгъване от лег – 5х15,12,10,10,10
Ден 2: ПОЧИВКА
Ден 3: Гърди
Повдигане от лег – 7х12,10,8,6,4,6,8
Полу-лег с дъмбели – 5х12,10,8,8,8
Кофички – 4х10,8,8,8
Ден 4: ПОЧИВКА
Ден 5: Гръб
Мъртва тяга – 7х12,10,8,6,4,6,8
Гребане с щанга – 5х12,10,8,8,8
Горен скрипец с тесен подхват – 4х10,8,8,8
Ден 6: ПОЧИВКА
Ден 7: Рамена
Преси с щанга – 7х12,10,8,6,4,6,8
Вертолет – 5х12,10,8,8,8
Разтваряне ръцете в страни – 4х10,8,8,8
Ден 8: ПОЧИВКА
Ден 9: Ръце
Сгъване с щанга прав – 6х12,10,8,6,8,10
Сгъване с дъмбели от наклон – 4х10,8,8,8
Бутане от лег с тесен хват – 6х12,10,8,6,8,10
Френско разгъване от лег – 4х10,8,8,8
Ден 10: ПОЧИВКА
Ден 11: ОТ НАЧАЛО

10.08.17
07:30

казано от Quattro на 11.07.04, 01:37:

Някой хора казват - Тренираи днес Гърди и Бицепс, а Утре Гръб и Трицепс. Така гърдите щели да си починат докато правиш гръб.
Искам да питам аз, тези гърди в комшията ли ще си починат или на Златните докато правите трен. за Гръб. Ами нали един организъм се грижи за възстановяването на Мускулите. Човешкият организъм не е ядрена центртала. Ако беше така нямаше да има Стероиди и Хормони за супер стимулирането му.  Сами сте се убедили че ако пропуснете само едно хранене в деня на тренировка и нещо не върви. Ето поради такива причини ресурса ни е ограничен и трябва много да се внимава.
Един път организма трябва да ни създаде нужната енергия, втори път да възтанови мускулите и трети да ги накара да растат в точно подходящ момент предоставен му от нас.
Помслете колко много хора има които първите 3-6 месеца дръпнат малко с размера и после пълен застои. 
КАЗАНО Е: ” НЯМА НИЩО ПО-ЛОШО ОТ ПРЕТРЕНИРАНЕТО ОСВЕН НЕТРЕНИРАНЕТО” 
Ако сте натурални билдери, тренираите не повече от 3 пъти семично.
Използвайте само основни упражнения.
Сменяите уредите всеки месец.
Задължително по 1,5-2 кг. месо на ден яжте. Ама задължително.
Протеин абсолютно задължително.
Спане не по малко от 10-12 часа на ден
И последно се заредете с 3 годишо търпение.
При тези елементарни правила всеки ще има ефект и ще разте като гъба.
В случаи че имам собственни зали ще ви препоръчам да тренирате 7 пъти в седмица, щото ми са големи разходите на Слънчев бряг. 😄

Не че искам да споря,но 1,5/2кг. месо не ти ли се виждат множко???Аз например съм от тия типове средняци.Тежа 78кг(почнах да чистя излишните мазнини) та ръката ми преди това именно от фитнеса се изчисти леко,гърба също,малко трицепсите и до там.Като имаш напредвид,че стажа ми е 6,7 месеца и имам периоди и преди това където съм тренирал.Та започнах да си набавям около 2000 калории на ден КАТО ИМА ДНИ В КОЙТО НЕ ЯМ МЕСО и ще горя може би до 1300/1400 калории на ден и познай 2ра седмица свалям 2,3 кг. като добавям малко бягане сутрин на гладно,малко лицеви и съвсем леки дъмбелчета за ръцете.

Деян

10.08.17
09:32

казано от Nekav si Tam на 10.08.17, 07:30:

Не че искам да споря,но 1,5/2кг..............

Съмнявам се Куатро да ти отговори, имайки предвид, че му цитираш мнение от преди 13 години :-))))))

Мнението беше редактирано от Деян на 10.08.17 09:32.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1