Чести заблуди

ivaivalito

22.02.06
14:02

Поради факта че много хора правят грешка и се объркват искам да кажа някои работи относно протеините на прах .Мисля че доста хора са забелязали как на опаковката на даден продукт пише че в дозата се съдъжа примерно :  4гр. Глутамин 4 грама  BCAAS .И някои си мислят че това е добавено и не взимат допълнително протеин.Просто всеки протеин съдържа глутамин .Ако пише на опаковката 5 гр Глутамин ADDED това значи че вече е добавен глутамин  към тези 4 грама .И това вече е добре и не е  трик .

22.02.06
20:48

Само да добавя:

И дори специално за глутамина - в протеините няма глутамин в чист вид а глутаминова киселина - има разлика.

Въпроснтото количество аминокиселини което е изписано на етикета е количеството аминокиселини което се получава при разграждане на протеина.. по тази логика и в пържолите има също глутамин и АК.. само че те се получават чак при разграждането на пържолата..

VI

22.02.06
21:40

Точно каэано. В протеините наистина ги има теэи работи но не са в чист вид. Силно се съмнявам че са и добавени. Като се эамислиш реално энаете какви са цените и на ВСАА и на глутамина в иэолиран вид и каква им е сметката да ги слагат в протеините където цената им пада эначително. Виждал съм протеини на който пише че съдържат в доэа по 5гр и глутамин и ВСАА, следователно ако пиеш две доэи днеска ти си набавяш необходимото количество от въпросните добавки. А эащо тогава ги продават и отделно а? Въобще наистина има хора който се подлъгват по тоэи покаэател. Теэи елементи не са добавени в повечето случай а това е профила на самия протеин. Не можем да сравняваме чистия вид на съответните продукти с тоэи на комбинираното им съдържание в даден протеин. И съответно абсорбцията им от органиэма няма нищо общо например при ВСАА когато си го взимаш отделно и ти навлиэа директно в кръвния поток и когато чакаш първо протеина да се раэгради и едва тогава раэклонената верига да си тръгне по преднаэначението.

28.02.06
17:36

[quote author=“ivaivalito”]Поради факта че много хора правят грешка и се объркват искам да кажа някои работи относно протеините на прах .Мисля че доста хора са забелязали как на опаковката на даден продукт пише че в дозата се съдъжа примерно :  4гр. Глутамин 4 грама  BCAAS .И някои си мислят че това е добавено и не взимат допълнително протеин.Просто всеки протеин съдържа глутамин .Ако пише на опаковката 5 гр Глутамин ADDED това значи че вече е добавен глутамин  към тези 4 грама .И това вече е добре и не е  трик .

ами ако пише 5гр. гуатамин и 3,5 гр. BCAA и няма added?

ivaivalito

28.02.06
17:54

ами то мноо ясно че има защото всеки протеин има но не е добавено още допълнително :)И това е кара да си го купиш .Лек трик но с ефект:)

Animal

28.02.06
19:36

Още бо-брутално е с GIANT MASS 4100 където пише “CONTAINS CREATINE AND L-GLUTAMINE”, обаче отзад като прочетеш грамажа 0,25 гр. в доза и ти става смешно. А това за ADDED трика - не себях се замислял - мерси за инфото!

11.03.06
13:49

Здравейте! Наскоро се си взех еин продукт на ОN (Creatine, Glutamine, Taurine на едно) и доколкото разбрах от написаното на етикета за ди си набавя необходимите 5гр креатин 3 гр глутамин и 2 гр таурин трябва да взема 20гр от продукта. Това доста ме узадачи, защото цяката кутия е 600гр и ако трябва както си му е реда да направя зареждаща доза тя тая кутия 6а свърши на втората седмица. Tака излиза, че освен креатин,глутамин и таурин има още нещо. Ако някой е използвал този продукт на ON нека да ми каже какви грамажи трябва да се взимат. Мерси

M_

11.03.06
22:01

№7 MUSCLE FOOD WPC 85% - СУРОВАТЪЧЕН МИКРОФИЛТРИРАН КОНЦЕНТРАТ
Суроватъчният протеин е най-големия хит на световния протеинов пазар. В последните години се смята за най-добре усвояем от организма с коефициент PER над 100. Чрез процеса на микрофилтрация при кръстосан поток (CFMF) се постига максимално качество и наличие на ди и три пептидни вериги (b-лакто-глуболин; a-лакт-албумин, b-микро-глуболин), които имат решаващо значение за поддържането на положителен азотен баланс и засилване на имунната система при тежки натоварвания и диети. Голямо предимство пред останалите конкуренти на пазара е, че за тази цена Вие плащате само: Creatine, L-Carnitine, АТФ и много BCCA, които са добавени в продукта и така протеинът Ви излиза много изгодно. 
СЪДЪРЖАНИЕ: 85% висококачествен ултра филтриран суроватъчен протеин концентрат, 2.5% мазнини, 10% въглехидрати, свободни аминокиселини, аминокиселини с разклонена верига /BCAA/, L- Carnitine, Creatine, креатинови агенти, АТФ. (БАНАН, ВАНИЛИЯ, ШОКОЛАД)
и сега как да го разбираме това :))
*извадка от сайта на мусаши

11.03.06
23:01

Ами разбирай го че това е най-обикновен протеинов концентрат - в него 100% няма допълнително добавени аминокиселини или креатин или квото и да било освен протеин и малко въглехидрати. От въпросният протеин съм изпил към 10 кила...

12.03.06
07:27

Аз също съм го пил и съм доволен пих го около 2години и това е по една кофа на месецот 2,5кг.И си работеше добре правил съм и диети ,взимал съм го и за чиста мускулна маса с креатин и глутамин.
Малко хора знаят а и виждам че никой не говори за HMB но това си е един продукт които не е за подценяване и  е много добър за качване на мус.маса.Най добре действа в комбинация с креатина имат го някой фирми тък ма си е цифра,обаче на Мусаши е добра офертата ,но е на прах и вкуса му е  :roll: .Но аз го пиех с малко кола,или с сок .Но знайте ефекта се забелязва на 12-16ден

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1