Ли приист

22.02.06
15:26

Ли приист
“термина претренирване е измислен от слабазите,за да прикрие неспособноста им да тренират здраво.Те казват :”Тъй като това  е маляк мускулна група,никога не прави повече от 9 серии!”За мен това не е никакква тренировка!Дори с 20 серии вие не можете да стресирате мускула ,а само ще го тренирвате.”
какво мислите за тази реплика ... ?

Че едва ли говори на начинаещите или че може би е забравил как е почнал.  :D

22.02.06
15:42

[quote author=“dj-coco”]Ли приист
“термина претренирване е измислен от слабазите,за да прикрие неспособноста им да тренират здраво.Те казват :”Тъй като това  е маляк мускулна група,никога не прави повече от 9 серии!”За мен това не е никакква тренировка!Дори с 20 серии вие не можете да стресирате мускула ,а само ще го тренирвате.”

както и това, че с една серия може да се стресира мускула подходящо за растеж, стига да е достатъчно интензивно! Бил е зобан когато го е казал, сигурен съм че не го мисли!

22.02.06
15:44

Или, че всеки си има начин. Тук въпроса е дали има смисъл, а не дали ще се претренира. Може да попитате Дориян по въпроса :wink: .

22.02.06
15:49

[quote author=“YODA”][quote author=“dj-coco”]Ли приист

както и това, че с една серия може да се стресира мускула подходящо за растеж, стига да е достатъчно интензивно! Бил е зобан когато го е казал, сигурен съм че не го мисли!

Абе не знам дали е бил зобен ама и аз съм привърженик на това твърдение,без да съм зобен.Ако все пак погледнете програма на Ли Прийст ще видите че по-малко от 7серии за упражнение на прави.Подобна е тренировката на билдери от времето на Арнолд аи на самия него.Аз поне смятам че за тренировка без стероиди,че и без добавки едва ли може да направиш нещо повече.Така че лично аз го приветсвам това изказване.Все пак има доста хора тук където не мислят така

22.02.06
15:59

в сящтоо списание където го чета пише за начинаещи по 5 упражнения по 3 сери
а за средно напреднали 5 упражнения по 4 сери
а за напреднали 6 упражнения по 5 сери
говоря специално за бицепса

22.02.06
16:05

[quote author=”Миле”]Абе не знам дали е бил зобен ама и аз съм привърженик на това твърдение,без да съм зобен.Ако все пак погледнете програма на Ли Прийст ще видите че по-малко от 7серии за упражнение на прави.Подобна е тренировката на билдери от времето на Арнолд аи на самия него.Аз поне смятам че за тренировка без стероиди,че и без добавки едва ли може да направиш нещо повече.Така че лично аз го приветсвам това изказване.Все пак има доста хора тук където не мислят така

Аз също смятам, че системата работи. Дори и да се претренира малко от начало след време няма да има проблем и ще си работи. Друг е въпроса, че има съвременни методи, който поставят под въпрос смисъла на такива тренировки, със или без стереойди. Въпреки, че и тук както в много неща в този спорт и това е строго индивидуално и при някой може да работи единия метод при други другия, а при трети и двата. Въпрос на практика и лична преценка.

RE

22.02.06
16:07

Не знам как деиства на мускула обаче на ставите -ако правите по толкова серии ще си прецакате ставите и сухожилия много по рано от нормалното.

[quote author=“dj-coco”]в сящтоо списание където го чета пише за начинаещи по 5 упражнения по 3 сери
а за средно напреднали 5 упражнения по 4 сери
а за напреднали 6 упражнения по 5 сери
говоря специално за бицепса

Ааааа бахти гена ти трябва! 20 серии за бицепс за средно напреднал е убииство. Правил съм и по 12-13 серии за бицепс и е абсолютно претрениране!

22.02.06
16:21

[quote author=”Миле”]
Абе не знам дали е бил зобен ама и аз съм привърженик на това твърдение,без да съм зобен.Ако все пак погледнете програма на Ли Прийст ще видите че по-малко от 7серии за упражнение на прави.Подобна е тренировката на билдери от времето на Арнолд аи на самия него.Аз поне смятам че за тренировка без стероиди,че и без добавки едва ли може да направиш нещо повече.Така че лично аз го приветсвам това изказване.Все пак има доста хора тук където не мислят така

Не казвам, че не работи, опитал съм и на собствен гръб, просто той не признава и другите принципи, както спомена Чукундур, питайте Дориан как се прави в една серия:D :wink:

22.02.06
21:59

Всичко си има мярка според мен
Щом правиш 20 серии и не “претренираш” ами направи 40 тогава , по тая логика ще е по добре щом няма претрениране

22.02.06
22:50

Всеки си има философия :lol: ! Аз в момента тренирам по методите на Майк Менцер и за три седмици съм качил 4кг :D ! Тренировките ми са по 25-35 минути :wink: ! Стигам до тотално изтощение - след трен посядам за малко в залата, за да се съвзема!

23.02.06
10:02

Да и аз почнах по системата на Майк Менцер. Супер ефективна е при мен за 1 месец качих 7 kg., силата ми много се качи и мускулите стоят някак по плътни. Изтеглих си филма от Linkos.bg където Майк показва нагледно принципите на Heavy Duty, задължително трябва да го гледате.

23.02.06
10:10

Всеки си има философия  ! Аз в момента тренирам по методите на Майк Менцер и за три седмици съм качил 4кг  ! Тренировките ми са по 25-35 минути  ! Стигам до тотално изтощение - след трен посядам за малко в залата, за да се съвзема!

Преди години едни приятели тренираха по подобен начин около 35 минути и бяха доста доволни. Пак някаква схема беше на някой си....
Ще ги питам и ще я пусна при темите за тренировки.
Единят от тях редуваше къси с дълги тренировки (като свърши единя тренировачен цикъл започваше с другия). Той включи кратките тренировки в момент, в който беше в застой.

23.02.06
10:34

той Лий беше разправял преди време, че взимал само кленбутерол, че химията била 5% от успеха, че за Арнолд Класик 2005 се бил готвил натурално  :D и прочие подобни глупости. Това за 20-те серии за бицепс е култово, трябва да си го запиша. Че то Арнолд, дето е блъскал по 5 часа на ден и разправя, че му доставяло сексуално удоволствие, правил само по 15 за бицепс:)

24.02.06
15:37

От 5000 серии пак няма да претренираш, все пак претренирването се получава като тренираш невъзстановен мускул.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1