22.02.06
15:47
Мисля да започна да вземам креатин и искам да попитам за няколко неща. Съжалявам че пускам Н-та тема за креатина, но просто информацията из форума която прочетох е доста разхвърляна и противоречива.
1. Какъв креатин?
- До колкото разбрах най-добре е да си взема креатин монохидрат (примерно на Оптимум)?
2. По-колко да се взема?
- До колко по-добре е да има зареждащ период и струва ли си ефекта от зареждащия период сравнен с допълнителното натоварване на бъбреците? 5 грама на ден достатъчно ли са?
3. Кога да се взема?
- В тренировъчен ден кога е по-добре да се взема креатина (5 грама да речем) - преди или след тренировка?
- А в нетренировъчен ден, кога трябва да се приема?
4. С какво да се взема?
- Разбрах че е най-добре да се пие с прости захари - глюкоза или декстроза. Всъщност каква е разликата между двете и в какво количество да се вземат те?
5. Колко продължетелно да се взема?
- По колко време да са периодите на вземане на креатин и почивка? Примерно месец и половина прием, след това един месец почивка? Или друг вариант?
6. Какви предпазни мерки да се вземат?
- Освен да се пие много вода, трябва ли да се съблюдава нещо друго при прием на креатин? Вярно ли е че повишава кръвното налягане?
Мерси предварително :)
22.02.06
15:56
1. монохидрат
2. 5 дена - 2пъти по 5 гр преди и след трен, след това по 5 гр. след трен
3. В трен ден вземаш 5-те грама след трен, в нетрен когато го вземеш, може да си го пиеш заедно с протеина.
4. Няма разлика. По около 0,8 гр. на телесен кг.
5. Вариантът ти е добър. Него ползвай.
6. Не. Безопасен е. Само пиивай вода.
22.02.06
16:03
[quote author=“manson”]
Това ми се струва ужасно много? За 90кг. човек прави 72г. глюкоза след тренировка??? Няма ли да стана дебел като прасе от такова количество?
22.02.06
16:13
290 ккалории - кажи речи вафла и половина и то след мн тежка тренировка. Ако искаш маса, трябва да жертваш пресата :twisted:
22.02.06
16:18
[quote author=“BladeRunner”][quote author=“manson”]
Това ми се струва ужасно много? За 90кг. човек прави 72г. глюкоза след тренировка??? Няма ли да стана дебел като прасе от такова количество?
След тренировка ти трябват въглехидрати за да запълниш гликогенните депа в черния дроб и мускулите. Един от факторите за навлизане в анаболна фаза. 0,8 гр на килограм не са много. ;)
23.02.06
14:24
[quote author=”Палпатин”][quote author=“BladeRunner”][quote author=“manson”]
След тренировка ти трябват въглехидрати за да запълниш гликогенните депа в черния дроб и мускулите. Един от факторите за навлизане в анаболна фаза. 0,8 гр на килограм не са много. ;)
А една супена лъжица приблизително колко грама глюкоза е?