Много внимателно с поретеина

22.02.06
23:49

Здравейте,

Ще пиша накратко /че с тая клавиатура е мъка да се пише на бг/, в следствие на тази тема тук- http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=10964

Прочетете за да схванете повече<

Призива ми наистина е Много внимателно с поретеина като хран. добавка.

Преди броени дни се изследвах и консултирах с доста специалисти >някои от които спортни.>  От тях и от практиката ми мога да кажа, че при прекаляване с количеството приеман протеин, могат да възникнат сериозни проблеми с бъбреците, а стане ли това вече никакви щанги, никакви фитнеси няма да са ви в главата.

В интерес на истината, има хора, природно яко здрави, които биха понесли доста завишени дозим без никакви последици, обаче човек никога не може да е сигурен той такъв ли е или се самозалъгва. При мен лично жълтия картон дойде от съвсем не големи дози

Това важи особено за скапани продуктни >кучи, некадърни бг и т.н.  марки>

При мен за щастие всично е ок, а колкото до протеини, вече няма да си и помислям да взимам. Карам я на повечко месце в частност рибка и витаминчета  :D .


Повдрави и успехи

П. П. Нямам за цел да правя антиреклама, но за справка-употребазания от мен протеин беше ПРО ГОЛД-Нутрим , имайте едно на ум  :wink:

RE

23.02.06
00:08

По колко грама си взимал от протеина на ден ?за какъв проблем точно с бъбреците става дума?Ако не е проблем кажи да знаем .

Само този протеин ли ползва? Други добавки или друг протеин пи ли?

23.02.06
12:32

По принцип си прав , но това с прекаляването не се отнася само за про голд или за протеините били то и най-добрите, ако ядеш всеки ден по 1кг месо също не е много добре, но и тука също за един може да няма проблем , а  друг и от по-малко количество да има проблеми.

23.02.06
22:17

[quote author=“manson”]Само този протеин ли ползва? Други добавки или друг протеин пи ли?

Само него, да. Не не съм пил друго. Преди време Амино-Universal, но беше отдавна.

[quote author=“realityman”]По колко грама си взимал от протеина на ден ?за какъв проблем точно с бъбреците става дума?Ако не е проблем кажи да знаем .

При 68кг, съм всимах по 20г, при това дори не ежедневно, а само когато съм имал трен.

Проблема е, че имаш протеин в пикнята, което страшно затормовява бъбреците и е много опасен симптом. По думи на лекар, ако това продължава значително, бъбреците се увреждат.
[quote author=“red”]По принцип си прав , но това с прекаляването не се отнася само за про голд или за протеините били то и най-добрите, ако ядеш всеки ден по 1кг месо също не е много добре, но и тука също за един може да няма проблем , а  друг и от по-малко количество да има проблеми.

И аз това споменавам, от 50 човека, може при единици да се стигне до сериозни последици.

Това тук го пиша за да е полезно, дори и на 1 човек, пак добре>


Мерси за вниманието

Само 20 гр. на ден и си имал проблеми? 20 гр. не е ли много малко? Баа... това е интересно?! Мерси за отговора.

23.02.06
22:26

[quote author=“manson”]Само 20 гр. на ден и си имал проблеми? 20 гр. не е ли много малко? Баа... това е интересно?! Мерси за отговора.

Малко е да, аз се старая на храна да се базирам, а това само като малка добавка ми беше... глей ко става  :lol:

Още нещо, има хора с подобен симптом, без да приемат разни прахчета. Аз се стреснах да не би и при мен да е така, но за щастие изследването ми беше доста добро и е съм ок> Това към 2 месеца след като спрях с прахчетата. Иначе не се ивчиства мигновенно, спортния лекар каза че до  3 месеца макс става>

Може ли някой от нас да го има проблема, а да не усеща и по този начин да продължава да си вреди? Ти усети симптоми и затова отиде на изследвания, така ли?

VI

24.02.06
00:40

Всеки ден имаш нужда от минимум 2.2гр качествен протеин на килограм телесно тегло, эа да влиэаш спокоен в эалата. Много е трудно да си ги набавиш от храна, да кажа почти невъэможно. А эа това че поне 80% от българските продукти са боклуци е ясно на всички. Ако не искаш проблеми си вэимай качествени продукти. Иначе вярваш ли си че беэ протеините ще стигнеш далеч в тоэи спорт. Немислимо е и това цял бодибилдърски свят го энае.
Виж да не са ти наблъскали някакъв дървен креатин в протеина който посочваш. Дай го да ти го иэследват и ще ти кажат точно какво съдържа. Българите поне са миэерници и в повечето случай гледат да бутнат нещо по така в продуктите си та да им засили ефекта. Абе хубава работа ама българска викат хората.

24.02.06
00:56

[quote author=“Vincent”]Всеки ден имаш нужда от минимум 2.2гр качествен протеин на килограм телесно тегло, эа да влиэаш спокоен в эалата. Много е трудно да си ги набавиш от храна, да кажа почти невъэможно.

А аз как си ги набявам без проблем?
Има и културисти - състезатели, не употребяващи изобщо протеини като добавка.

RE

24.02.06
10:37

[quote author=”Петко К”][quote author=“Vincent”]Всеки ден имаш нужда от минимум 2.2гр качествен протеин на килограм телесно тегло, эа да влиэаш спокоен в эалата. Много е трудно да си ги набавиш от храна, да кажа почти невъэможно.

А аз как си ги набявам без проблем?

Как ги набавяш?2.2 грама не е шега работа.Ти трябва да ядеш като за световно.

24.02.06
11:49

Не, напротив даже ям малко. Мога и повече, ако му отпусна края ;) Всъщност, мога до 3 гр/кг без затруднения да си набавям и забележи, без да преяждам ;). Единствената пречка е цената на храната, но и с качествени добавки не е по - евтино.
Ами да видим - аз съм малко над 81 кг (ама свалям в момента). Това прави 170 - 180 грама белтъци дневно. Даже на 200 да ги загръглим - в някои дни стигам и до повече. Особено сега, когато свалям, ям повече белтъци. Скоро ще ги вдигна над 200 със сигурност (до 220 - 240 - към 3 гр/кг.).
Ето ти пример от какво можеш да си набавиш 200 грама белтъци:
5 яйца - 30
400 грама пилешко - 85
400 грама извара - 60 (или сирене, ако не си на калорийна рестрикция).
2 до 4 кофички кисело мляко - 25 - 50.

Аз ги изкарах 200. Не мисля, че горната храна ще е проблем като количество за някой нормален здрав мъж, който тренира тежко ;). Аз поне, ако разделя горното на 5 яденета, даже ще съм гладен през повечето време.
Разбира се, има много други варианти. Например вместо пиле - риба. Вместо извара - други млечни. Яж животински продукти и няма да имаш проблеми с набавянето на белтъци. Една средно голяма пилешка пържола ти дава над 40 грама белтък, а дори няма да я усетиш в стомаха.
И забележи - това са ти само протеините от животински произход, т.е., най - качествените. Ако добавиш малко ядки, бобови култури (боб, грах) и сметнеш и белтъците от останалите индиректни източници, то се получава и по - голяма цифра.

24.02.06
14:07

Именно, ПЕТКО и аз чат пат тако го виждам

[quote author=“manson”]Може ли някой от нас да го има проблема, а да не усеща и по този начин да продължава да си вреди? Ти усети симптоми и затова отиде на изследвания, така ли?

Напълно възможно. 

А аз нищо не съм усещал даже, бах си тип топ, когато минах едно изследване на урина /ПРОФИЛАКТИЧНО, задължително за всички в унито в което съм/.

П.П. Нямам сериозни амбиции в бодибилдинга, не гоня сериозни постижения. Но това не пречи да си тренирам много редовно и системно, вече става години...

24.02.06
14:31

[quote author=“realityman”][quote author=”Петко К”][quote author=“Vincent”]Всеки ден имаш нужда от минимум 2.2гр качествен протеин на килограм телесно тегло, эа да влиэаш спокоен в эалата. Много е трудно да си ги набавиш от храна, да кажа почти невъэможно.

А аз как си ги набявам без проблем?

Как ги набавяш?2.2 грама не е шега работа.Ти трябва да ядеш като за световно.

мда прав си-те скачат напрао на зоба  :D Иначе @tpd,то зависи как си се хранил,ако си си ги набавял протеина от храната и е нямало нужда от прахчета...Аз не ям повече от 2/2.2 грама на 1 кг телесно тегло.Много ми е чудно как тогава повечето хора(даже и в сайта на бб-теам.орг за го казали)при НВД 2.8/3 грама на телесно тегло протеин,то би следвало да си леш....и още нещо нали една от причините е да се наливаме като шалтици с вода  :lol:,за да се причистват бъбреците и да не  се товарат от протеина.

ЕДИТ:Още нещо да не забравяме,че си ползвал продуктите на Нутрим..Ако следиш форума,ще забележиш,че има доста мистерии около него.Лично мое мнение е,че ако не можеш да си позволиш скъпи добавки по-добре не си зимай нищо...И накрая излиза по-добре да идеш и да си купиш пилешко за тия пари  :lol:

24.02.06
17:09

[quote author=“realityman”][quote author=”Петко К”][quote author=“Vincent”]Всеки ден имаш нужда от минимум 2.2гр качествен протеин на килограм телесно тегло, эа да влиэаш спокоен в эалата. Много е трудно да си ги набавиш от храна, да кажа почти невъэможно.

А аз как си ги набявам без проблем?

Как ги набавяш?2.2 грама не е шега работа.Ти трябва да ядеш като за световно.

Стигааа бе как да е трудно 2.2 грама.. виж вече 3 и нагоре е малко по трудно, но пак се успява - зависи колко си сериозен ;) Аз лично изпитвам трудност когато ми се налага да набавям 3 и нагоре..

25.02.06
14:43

Ок, хубаво си полафихме. :lol:  Аз лично нямам какво повече да кажа,

нека темата да е просто една червена лампичка.  За тези които ще обърнат внимание, толкова по-добре за тях.

Хора сме, често се оливаме и правим грешки, без даже да се усещаме може да ни ивлезе  солено, ама много. 


Поздрави

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1