Правилно ли е това ?

DI

24.02.06
09:31

Здравейте  :D На 25 години, 52 кг, съм и отскоро тръгнах по 2 - 3 пъти седмично на финтес. Имам  2 - 3 кг  за сваляне, но много за стягане.
Много съм ентусиазирана и тренировките ми правят удоволствие. Нямам тренировъчна програма !
Като вляза в залата, гледам да загрея 10 мин на велоаргометъра или кростренажора, обикалям уредите, правя 30 - 40 коремни преси и завършвам с 20 - 30 мин. на пътеката. Всеки път в залата правя абсолютно едно и също.
Но................. Дали е правилно това което правя ? :roll:
Наблягам на уредите за бедра /вътрешната и външната част/, защото там имам доста за стягане. Но общо взето малко хаотично обикалям в залата, но в никакъв случай не се мотая, а напротив, използвам времето абсолютно пълноценно, като правя много малки почивки.
Знам, ще кажете, че трябва програма, но в залата е пълно с девойчета които вместо да се средоточат в тренировката си, само гледат в листовете които им е написал треньора и според мен не правят нищо ...........
Не ми се иска да съм като тях.
Дайте идея............ Дали ще мога да постигна целта си и без програма? Искам да има резултат от тренировките

24.02.06
09:51

Зависи какво целиш.Ако целта ти е наистина свалянето на тези 2-3 килограма и цялостно стягане си мисля,ч е абсолютно постижимо с едно удачно хранене и сравнително интензивни тренировки.Аз лично не смятам ,че за постигането на  сравнително стегнато тяло (особено при момиче) е необходимо нещо повече от горепосочените неща,+ мотовация това да се случи.Добре би било да дадеш и малко повечко информация за себе си ,за да може колегите да имат повече материал за коментар.

Желая ти успех.

DI

24.02.06
10:08

[quote author=“Jay_C”]Добре би било да дадеш и малко повечко информация за себе си ,за да може колегите да имат повече материал за коментар.

Не ми е много ясно каква информация за себе си да дам, за да ми помогнете.
Имам дете на 3 год. - ако това е от значение, тялото ми изглежда сравнително добре, но има още какво да се желае. Както казах вече, целта ми е повече стягане, /и то главно в областта на бедрата и дупето/ отколкото сваляне на кг.
Затова и съм твърдо решена да направя нещо за себе си. Все пак идва лято ! :D

24.02.06
10:18

Имах предвид информация от сорта : височина,колко пъти тренираш в седмицата,спортувала ли си нещо друго,начин на хранене и такива неща които биха били от полза.Ако си от любознателните:) в сайта специално за храненето(а и не само за него ) има достатъчно инфо на базата на което би могла да си съставиш примерен план който ще ти бъде от полза в съответствие с целитете.Разбира се и ние ще помагаме.

DI

24.02.06
10:36

Благодаря ти много !  :D Всички ли сте така мили в този форум ? :D

Та, по темата: 167 см. висока, 52 кг, на 25 години, ходя по 2 до 3 пъти седмично на фитнес. Не съм спортувала преди /от дете/, храня се нормално, ям абсолютно всичко, без да се тъпча, но не се и ограничавам особенно /понеже съм слаба, а и структурата ми е такава/

24.02.06
13:26

Щом си от слабия тип (т.нар. ектоморф) значи нямаш проблем с прекалено замазняване.Добре би било обаче да предпочиташ по чистите храни.Ако наистина ти си хапва нещо сладко може да го направиш сутрин или след тренировка ,когато то би оказало най-малко негативно влияние на фигурата ти.Иначе си се храни без да се лишаваш особено ( е не с мазни ,манджи и сланина:)).Храни като шунка,пилешко месо,чисто свинско,1-2 пъти в седмицата телешко,ориз,картофи,овесени ядки,мляко,плодове и зеленчуци е добре да присъстват в менюто ти.Препоръчвам ти да не наблягаш на въглехидратните храни в късния след обяд,с изключение на храненето след тренировка ,ако то е в този период (тогава ти трябват и въглехидрати и белтъчини за да попълниш нуждите на организма си).Гледай да се храниш около час и половина преди тренировка,като 20-30 мин преди нея можеш да пиеш едно кафе (ако пиеш).Кофеинът спомага изгарянето на мазнините.Ако все пак решиш можеш да разгледаш сайта и да си съставиш тренировъчна програма.Не е нужно задължително такава да ти бъде направена от инструктор.Ако имаш затруднения в залата при изпълнението на дадени упражнения,за техниката и др. не се срамувай да питаш - пари не вземат:) А - и да пиеш вода.Друго не се сещам засега.Със сигурност нещо съм изпуснал.Дано колегите да допълнят.

Успех.

DI

24.02.06
16:24

Jay_C Благодаря ти много за информацията !  :D Страшно ми е от полза.

24.02.06
17:22

Колкото и хаотично да работиш в залата все някакви резултати ще имаш. От там нататък ако имаш някакви цели и искаш да постигнеш нещо ти трябва програма, щом не знаеш какво да правиш.

Знам, ще кажете, че трябва програма, но в залата е пълно с девойчета които вместо да се средоточат в тренировката си, само гледат в листовете които им е написал треньора и според мен не правят нищо ...........

Какво им е лошото на тези листчета? Защо мислиш че те пречат на концентрацията за тренировка?

DI

24.02.06
17:39

[quote author=“kao”]Колкото и хаотично да работиш в залата все някакви резултати ще имаш. От там нататък ако имаш някакви цели и искаш да постигнеш нещо ти трябва програма, щом не знаеш какво да правиш.

Какво им е лошото на тези листчета? Защо мислиш че те пречат на концентрацията за тренировка?

Ами, защото ми направи впечатление, че ако цялата тренировка на въпросното девойче /с листчето/ и беше 1 час, тя поне общо 15 мин от времето прекара в четене, в питане  на треньора дали правилно е разбрала какво да прави и чакане да се освободи уреда на който в листа пише, че трябва да тренира .............. Като че ли не може да ползва друг уред през това време  :?:

24.02.06
17:42

Ами какъв е проблема за тези 15 мин стига да ги отделя от почивките. Пък и все пак мисля е доста важно да пита трениора за техниката на упражненията. Най-малкото ще пита само докато се научи кое как да прави - после ще си тренира сама, но правилно. А относно последователноста на упражненията разбира се че е важно да се следва определена последователност.. според мен това е определящо, ако работиш на уреда който е свободен - не правиш почти нищо ;)

DI

24.02.06
17:49

Ами, в такъв случай излиза, че аз не правя нищо в залата........... :shock:
Ходя да си губя времето /което спокойно мога да прекарам с детето си/ в залата ! А аз как да разбера кой уред след кой да ползвам, като не искам инструктора там да ми прави специална програма /нещо му нямам доверие/ !

24.02.06
18:29

Купуваш си книги, четеш, четеш в интернет, питаш приятели, които разбират. Четеш www.bb-team.org , Пишеш във форума на сайта... ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1