Kak ще коментирате това?-Вегетарианец-Културист

Прескочи до:
RE

24.02.06
12:15

Име: Алберт Бекълс
Рожденна дата: 14 юли 1930
Тегло: 109 състезателно
Ръст: 170 см.
Бицепс: 52 см.


Алберт е роден в Барбадос и до 27-годишен изобщо не е имал никакво намерение да се занимава с културизъм. Но покрай един от братята си се увлякъл и въпреки възрастта си много бързо влязъл във форма.

 

Алберт Бекълс държи един уникален рекорд - участвал е в 110 състезания в кариерата си, първото през 1965, а последното през 1992 година. Алберт твърди, че уникалната му 27-годишна състезателна кариера се дължи на разумните тренировки, хранене и диети. “Ставах все по-здрав и силен с годините, а сега виждам, че има момчета, които едва по 5-6 години изкарват.”
Сега Алберт живее в Северен Холивуд, но не е забравен от никого - той е съдия в IFBB и все още въпреки възрастта си тренира по 6 пъти седмично. И една интересна подробност - въпреки големите си успехи Алберт Бекълс е бил вегетарианец.
————————

24.02.06
12:23

Друг културист - вегетарианец е Бил Пърл.

А това ме изкефи:

Но покрай един от братята си се увлякъл и въпреки възрастта си много бързо влязъл във форма.

Все едно на 27 години си вече за пенсия :lol:

zweio

24.02.06
12:51

Сигурно не яде само месо, надали се е отказъл от всички животински продукти.

Оффтопик:
Остаряхме си  :(

24.02.06
13:22

Планинските горили в Африка доколкото знам се хранят изцяло с разтителна храна. Геномът им съвпада с този на човека с 92-98%  На маса достигат над 160кг ... :D   Освен това зъбите на homo-sapiens не от месеяден тип. Миналия семестър един предподавател ни каза, че в месото мало някакви влакнини ( не се сещам сега точно ) кито огранизма ни не може да преработва самостоятелно и в Древен Китай имало специално мъчение да хранят някой затворник само с месо и за около 30 дни умирал от отравяне на организма.

24.02.06
13:36

Незнам но ако аз ям само марули щях да съм 30 кг сигурно:).Между другото хора като горепосоченият свидетелстват за силата на човешката воля и,че нищо невъзможно няма.Такива сведения трябва да стимулират по-младите момчета да работят здраво а не веднага да търсят по лесния начин.

24.02.06
13:37

Човека си е приспособен да се храни с месо. Това за зъбите са глупости - имаме и резци и кучешки зъби. С една дума - човека е всеяден. А ако не беше месото, още щяхме да сме на нивото на приматите.

24.02.06
13:38

[quote author=“Mushmurok”]Планинските горили в Африка доколкото знам се хранят изцяло с разтителна храна. Геномът им съвпада с този на човека с 92-98%  На маса достигат над 160кг ... :D   Освен това зъбите на homo-sapiens не от месеяден тип. Миналия семестър един предподавател ни каза, че в месото мало някакви влакнини ( не се сещам сега точно ) кито огранизма ни не може да преработва самостоятелно и в Древен Китай имало специялно мъчение да хранят някой затворник само с месо и за около 30 дни умирал от отравяне на организма.

Така е , но виждал ли си коремите им(на горилите :) )! Ако си вегетарианец трябва да поемаш около два пъти по-голямо количество храна като цяло.
А колкото до затворниците в Китай :) , попитай твоя даскал дали е чувал за ескимосите , какво ядат те и дали живеят по-вече от един месец.
И пак казвам , че всяка крайност не е полезна -вегетарианство или само месоядство.

24.02.06
13:39

[quote author=“Mushmurok”]Планинските горили в Африка доколкото знам се хранят изцяло с разтителна храна. Геномът им съвпада с този на човека с 92-98%  На маса достигат над 160кг ... :D   Освен това зъбите на homo-sapiens не от месеяден тип. Миналия семестър един предподавател ни каза, че в месото мало някакви влакнини ( не се сещам сега точно ) кито огранизма ни не може да преработва самостоятелно и в Древен Китай имало специално мъчение да хранят някой затворник само с месо и за около 30 дни умирал от отравяне на организма.

Процентът на съвпадение е даже по-висок... 8) Ама сравнението не е много уместно, щото 1% , всъщност е цяла бездна помежду ни. В този смисъл, едва ли искаш да имаш козина по носа, червен задник и да си бъркаш с пръстите на краката в ушите.. :wink:
  Аз на това специално китайско мъчение се подлагам редовно, интересното при мен е, че не мра.  :idea:  :arrow:

24.02.06
13:44

[quote author=“red”]

Така е , но виждал ли си коремите им(на горилите :) )! Ако си вегетарианец трябва да поемаш около два пъти по-голямо количество храна като цяло.

Затова и месото е помогнало на хората да еволюират по - бързо и в предния си пост казах, че без него сме щяли още да сме на нивото на горилите :). Не е било нужно да ядеш по - цял ден корени и ядки (които пък и трудно са се намирали), за да си набавяш храна. Евтиният (от към енергия и трудност за набавяне) и качествен протеин от месото пък е помогнал на мозъка да се развие по - бързо. Така на човека е оставало време и за други неща, включително и интелектуални занимания ;) А ходенето на лов за да си хванеш храната е развивало и други полезни качества.

24.02.06
13:59

Историята на човека е неотделима от историята на животните. Целият негов път, цялата негова еволюция е свързана с тях. Първият демографски взрив от времето на Неолита се предхожда от одомашняването на основните видове сега съществуващи домашни животни, довело до “домогването на човека до стабилни хранителни източници”

Човекът е сред видовете със сравнително слабо развита храносмилателна система и използва изключително малък брой растителни продукти. Така, поради невозмъжността за синтез на ензима целулаза, човешкият организъм не е способен да преработи най- разпространения на Планетата източник на енергия - целулозата.

Посредством “биологичната лаборатория”- животното, човекът разширява възможностите си за усвояване на по-широк спектър от природни ресурси, а колкото по- голямо е количеството на използваните ресурси, толкова по- висока е приспособимостта на потребителя им.

Но в крайна сметка човекът е примат , а те не са месоядни видове. Друга истина е, че човечеството във съвремения си вид съществува благодарение смъртта на милиони живи чувстващи същества всяка година.

RE

24.02.06
14:01

важното тук е ,че Алберт Бекълс  е имал воля и търпение за да стигне тези показатели,като е тренирал във време когато  е нямало стероиди,а камоли добавки от рода на креатин и суроватки и темподобни.А колко тук могат да се похвалят с ръка 52см.като изключим Астор,който обаче не е вегетарианец.?

dickhead

24.02.06
15:25

тва за горилите дето го казвате - еми те може да ядат трева само и да са 160 кила, обаче те по цял ден друго не правят, както е с почти всички животни, особено по-големите тревопасни. А освен това 96-97 % не е голямо съвпадение, с мишката мисля че беше някъде към 99% идентичноста на генома.

24.02.06
15:51

Да вземем най-големия сухоземен бозайник на планетата - слона. Той не се храни с месо, а всеки знае колко тежи. Кравите и биковете, който са доста яки и тежки животни също са тревопасни. ( Но доста се различават от човека - полигастрични са )

JI

24.02.06
15:55

[quote author=“Mushmurok”]Планинските горили в Африка доколкото знам се хранят изцяло с разтителна храна. Геномът им съвпада с този на човека с 92-98%  На маса достигат над 160кг ... :D   Освен това зъбите на homo-sapiens не от месеяден тип. Миналия семестър един предподавател ни каза, че в месото мало някакви влакнини ( не се сещам сега точно ) кито огранизма ни не може да преработва самостоятелно и в Древен Китай имало специално мъчение да хранят някой затворник само с месо и за около 30 дни умирал от отравяне на организма.

така е наистина ще умре поради факта че храносмилателната система на човека е дълга не е къса като на хищниците и се нуждае от баластно в - во , такова се явява целуозата ето защо ни е нужна и животинска и растителна храна това беше малко оффтопик
а сега до темата
може къв е проблема и аз мога да стана як като не ям месо и със 6 и 20 на ден за храна без никакви други добавки освен витамини да кажем 60 яйца и 0.5 кг ориз ?
има разлика от вегетарианец до вегетарианец

24.02.06
16:00

Месната индустрия, подкрепяна от закърнелите разбирания на обществото, е могъща икономическа и политическа сила. Тя е застанала на пътя на истината, поради което дори учебниците предлагат на хората грешна информация относно храненето. Физиологичните, социалните и екологичните последствия от месоядното хранене са напълно скрити. Въпреки че учебниците не могат да отрекат съществуването на вегетарианците и вегетарианските общества, в тях най- често се твърди , че човекът не може да живее без консумацията на месо. Но противно на това мнение, милиони хора по света са вегетарианци, а голяма част от тях се хранят единствено с растителна храна и ако се повярва на учебниците, те би трябвало да са болни и умиращи. В действителност е точно обратното – те са много енергични, жизнени и са по- малко податливи на заболявания, отколкото хората, хранещи се с месо.


БИОЛОГИЧЕН АСПЕКТ

Милиони години човекът се е развивал, и еволюирал като се е хранил с плодове, ядки, зеленчуци. Едва по време на последния ледников период, когато обикновеният му начин на хранене е станал невъзможен, човекът за да оцелее е започнал да яде животинско месо.

Анатомията и физиологията на човека, телесните функции и храносмилателната му система са напълно различни от тези на месоядните животни.


ГРЪБНАЧНИ ЖИВОТНИ

1 - месоядни
2 - растителноядни

1. нямат потни жлези
2. имат потни жлези

1. челюстите се отварят и се движат само нагоре и надолу
2. челюстите се движат нагоре, надолу и настрани

1. пият вода лочейки с език
2. пият засмуквайки водата с устата си

1. липсват плоски задни зъби- кътници
2. имат кътници за предъвкване на храната

1. киселинна слюнка без съдържание на птиалин
2. алкална слюнка с високо съдържание на птиалин, необходим за предварително разграждане на нишестето

1. силна стомашна киселинност, улесняваща смилането на костите
2. стомашна киселинност 10 пъти по- слаба от тази на месоядните

1. чревен тракт само три пъти по- дълъг от тялото
2. чревен тракт 8-10 пъти по дълъг от тялото


МЕДИЦИНСКИ АСПЕКТ

В Западна Европа, САЩ, Канада и Австралия, където се консумира много месо, всеки втори умира от заболяване на сърцето или други заболявания на кръвоносните съдове.

Отделните общества, които основно се прехранват с месо и мазнини показват изключително бързо остаряване. Киргизите в Източна Русия рядко надхвърлят 40 години, а средната продължителност на живота при ескимосите е едва 28 години. От друга страна, вегетарианците и вегетарианските общности, пръснати из целия свят, са известни с високата си средна продължителност на живот и ниска степен на заболеваемост. За пакистанските хунизийци или за отомите в Мексико не са нещо необичайно здрави и активни хора на възраст 110 – 115 години.

Думата “вегетарианец” не произлиза от VEGETABLE (растение), а от латинската дума VEGETARE, което означава оживявам, съживявам.

През последните десетилетия във връзка с интензификацията на селското стопанство (в световен мащаб), в биосферата постъпват огромни количества крайно устойчиви хлорорганични пестициди. Общото количество ДДТ, внесено в биосферата, по различни преценки е между 3 и 5 млн. т.

С развитието на промишлеността и транспорта многократно се е увеличило съдържанието на метали в природата – олово, живак, кадмий и др. Глобалният пренос на пестициди и метали във въздушните маси води до това, че на Земята сега няма райони чисти от тях, дори и там където те никога не са използвани. Поради тези причини, концентрацията на химикали в живите организми е нараснала няколко пъти. Освен тях, животните натрупват в телата си и други отровни вещества.

За да се произвежда повече месо и за да има по- голяма печалба, животните се инжектират с хормони ускоряващи растежа, стимулиращи апетита, успокоителни медикаменти и химически хранителни смеси.

Така както в нашите тела настъпва стрес в моменти на интензивно изживяване на страх или ужас, по същия начин при животните, при опасни ситуации се извършват съществени биохимични промени. Точно преди и по време на смъртната агония на убиваното животно, хормоналното ниво в кръвта му по- специално това на адреналина, рязко се променя. Голямо количество хормони освободени в кръвния поток се запазват в трупа на животното, поради което месото му става токсично.

Веднага, след като животното е убито, протеините в организма му коагулират и се освобождават разрушаващи ензими, при което се формират денатурирани субстанции, наречени птомиани. Непосредствено след настъпване на смъртта, освободените птомиани стават причина за изключително бързо разлагане и гниене.

След смъртта на животното, месото му придобива сиво – зеленикав цвят. Хранителната промишленост се опитва да маскира това оцветяване, добавяйки нитрити и други консерванти.

Консумирайки месото на животното впоследствие, от своя страна вие приемате в организма си цялата концентрация на всички отровни химически вещества, натрупвани в неговата плът през целия живот, а и след смъртта му.

Човекът, хранейки се с месо или други месни продукти, се намира на края на хранителната верига и като краен консуматор се оказва и краен приемник на най-високите концентрации на различни токсични отпадни продукти, включително пестициди, метали, антибиотици, хормони, нитрати, нитрити, пикочна киселина, както и различни болестотворни бактерии.

Съдържанието на канцерогенни вещества в месото е 12 – 14 пъти повече, отколкото в тревите, зеленчуците и плодовете. Доказано е, че средната концентрация на ДДТ в организма на хората хранещи се с месо е няколко пъти по-голяма от тази на вегетарианците.

Последствията от яденето на месо за човека са същите, каквито биха били и при останалите растителноядни животни.

За разлика от месоядните животни, които имат почти неограничена способност да се справят с наситените мастни киселини и холестерола, човешкия организъм не може да ги усвоява напълно, поради което те започват да се отлагат по стените на кръвоносните съдове. С течение на времето, процесът на непрекъснатото натрупване посредством тапициране отвътре стеснява все повече и повече кръвоносните съдове, което води до протичане на все по-малко кръв през тях. Сърцето се натоварва неимоверно и трябва да работи все по-усилено, за да изтласква кръвта през стените и буквално задръстени кръвоносни съдове. Резултатът е високо кръвно налягане, атеросклероза, мозъчен инсулт или сърдечен инфаркт.

Един от най-важните отпадни продукти, които се натрупват в организма при месоядното хранене е пикочната киселина. Бъбреците на хора хранещи се с месо, за да елиминират приетата пикочна киселина, трябва да извършват три пъти повече работа от тази, която извършват бъбреците при вегетарианците. С напредване на възрастта, бъбреците се износват преждевременно и не са в състояние да функционират ефективно. Тогава не отделената пикочна киселина се натрупва из цялото тяло. Мускулите я абсорбират, като в последствие тя кристализира. Когато този процес настъпи в ставите се развиват болестни състояния на подагра, артрит, ревматизъм. Натрупването на пикочна киселина в нервите води до развитие на неврити и ишиас.

Месото преминава четири пъти по-бавно през храносмилателната ни система, отколкото растителната храна. През това време болестотворните продукти от разлагането на месото са в постоянен контакт с храносмилателните органи, което създава условия за хронично отравяне и преждевременно износване на чревния тракт.

Тъй като човешкия организъм не е устроен за хранене с месо, такова хранене води до претоварване на кръвопречистващите органи – далак, черен дроб, сърце и бъбреци, които непременно отслабват и стават податливи на заболявания. При тези условия отпадъчните продукти не могат повече правилно да бъдат отделяни от организма и се отлагат в ставите, мастната тъкан и нервите, което става причина за редица болестни състояния. Освен изброените – атеросклероза, високо кръвно налягане, инсулт, инфаркт, подагра, артрит, ревматизъм, неврити и ишиас, консумацията на месо може да стане пряка или косвена причина и за рак на червата, рак на яйчниците, рак на простатата, бъбречни и чернодробни нарушения, камъни и възпаления на жлъчния мехур, диспепсия, затлъстяване, детска атрофия, хемороиди, парализи, туберкулоза, импотентност, хипертония, астма и други алергични състояния.

Целият свят съществува благодарение на слънчевата енергия. Тя се натрупва в зелените растения, плодовете, ядките, зърната и зеленчуците. Когато се храним с тях, ние приемаме директно слънчева енергия, запазила почти цялата си сила. Много растения съхраняват своята животодаряваща енергия месеци и години наред след като са откъснати. Те запазват своята способност за покълване и растеж, докато месото на убитите животни, което хората ядат, е мъртва храна – храна, в която жизнената енергия е в процес на разлагане. Разбира се, човекът би могъл да преживява като яде месо, но това води до преждевременно износване на неговия организъм, като последица от редица заболявания.

Нашите тела са много сложни и прекрасни творения, които трябва да ни служат възможно най-дълго и най-добре. Това е напълно основателна причина да ги зареждаме с храната, за която те са били предназначени.

Много хора се страхуват да станат вегетарианци, тъй като смятат, че така няма да могат да си набавят всички необходими за организма вещества. Мнозина задават въпроса: “Ще получавам ли достатъчно белтъчини?”Истината е , че вегетарианският начин на хранене не само осигурява всички необходими за организма вещества, но доставя много повече жизнена енергия отколкото при месното хранене.

Съдържанието на усвоими протеини в месото е много по-ниско, отколкото в някои растителни (или млечни) храни. Порция от 100 гр. месо съдържа 18 – 20 гр. протеини, докато стограмова порция леща, грах или сирене съдържа 25 гр. протеини. В ядките съдържанието също е по-високо 25-27 %, а в соята количеството протеини е два пъти повече отколкото в месото.

Растителният протеин се асимилира много по-добре от храносмилателната система и за разлика от месото не съдържа наситени мазнини, няма холестеролоформиращи съставки, не образува пикочна киселина, не съдържа концентрации на химикали и не носи риск от инфекциозни заболявания преносими от животните.

Световните изследвания доказват, че вегетарианците са по-здрави, по-жизнени и са много по-издръжливи от хората, които ядът месо. Вегетарианците имат повече енергия, защото организмът им не я прахосва, за да се противопоставя на отровите в месото. Наистина, най-силните и най-дълго живеещите животни в света са също вегетарианци. Конят, бикът, слонът, всички те имат здрави тела, голяма издръжливост и феноменална сила.

Известно е, че дори да не приемаме с храната си витамин Д, си го произвеждаме сами с помощта на слънчевата светлина. За разлика от витамин Д, витамин В12 не се съдържа в растенията. Този факт значително е повлиял за убежденията на хората, че без месо и без млечни продукти не може да се живее.

Биологичните характеристики на антропоидните маймуни – непосредствените животински предшественици на човека (както и на останалите растителноядни гръбначни животни) са почти същите както при човека. Тези животни приемат с храната си витамин В12 само в кърмаческата си възраст. След отбиването си, приемайки само растителна храна, организмите им с помощта на чревните бактерии и витамин Д, започват сами да си произвеждат необходимото им количество витамин В12.

Установено е, че хищниците при липса на подходяща храна преминават на “вегетариански режим на хранене”. Провеждани са изследвания, при които е доказано, че ако едно хищно животно още в ранна възраст, при отбиването си от майчиното мляко, бъде захранено не с месна, а с растителна храна (сурова и готвена), то се развива абсолютно нормално, а по късно дава пълноценно поколение. Хищните животни, също както растителноядните, имат способността сами да си произвеждат витамин В12, въпреки че това на пръв поглед им е съвсем излишно.

Характеристиките на хората са подобни на тревопасните и плодоядните животни и са напълно различни от тези на месоядните. Храносмилателната система на човека не е пригодена за смилане на месо.
Основният въпрос, който възниква при хората, колебаещи се дали да преминат към вегетарианство или не, е дали ще могат да си набавят необходимите за организма вещества, ако не ядат месо. Но тревогата е напълно излишна! При равни количества, в соята се съдържат два пъти повече протеини (белтъчини) с всичките й 8 незаменими аминокиселини, за разлика от месото. Соевите протеини се асимилират два пъти по-бързо от храносмилателната система; за разлика от местото, соята не съдържа трудноусвоими (наситени) мазнини; калоричността не е висока; съдържа антиракови, естрогеноподобни вещества; няма съставки, формиращи холестерол; не образува токсични продукти от гниене; не съдържа химикали и не носи риск от инфекции.

http://www.muscletalk.co.uk/vegetarian-bodybuilding.asp
http://vegetarianbodybuilder.ipbhost.com/
http://www.veganbodybuilding.com/ 
http://www.veganbodybuilding.com/imgs/albums/BigBen2/b19.jpg   Снимка на “тревопасен”  билдер  :)

24.02.06
16:09

Абсолютно не съм съгласен с тези вегетариански пропаганди, но това си е мое мнение. Както казах, без месото нямаше да сме хора. Който иска - да си живее на ядки и плодове, аз не искам.

24.02.06
16:17

Добра статия, но твърде тендециозно написана и с много противоречия. Не ми се занимавам да ги оборвам всичките , но е смешно да се дава за пример за сила и дълголетие коня, бика ..... 
Смешно е да се твърди ,че има само два вида животни , месоядни и растителноядни , живота и специализацията на различните видове е твърде голям за да се ограничава така просто. Храносмилателната система на човека( по устройство и дължина) се намира посредата между месоядните и раст. животни , и затова сме всеядни животни , както прасетата :) . Така че според мен нито една от двете крайности не е добра.

24.02.06
16:56

Всеки сам решава по какъв начин да се храни и този форум или тази тема не могат да променят това. Ще ви помоля само , тези от вас които имат  възможност да изгледат това клипче:

http://www.petatv.com/tvpopup/prefs.asp?chgpref=1&video=meet_your_meat

dickhead

24.02.06
18:30

според мене тия вегетариански измишльотини са изключително тъпи, обаче хората измислят много по-тъпи неща от него, така че няма какво да го коментираме изобщо.

леле не мога да се сдържа.... ТРЕВОПАСЕН БИЛДЪР!!!хахахахахахахах

24.02.06
20:02

Вегетарианството е единственият здравословен начин на хранене! Знам, че не сте съгласни, но не е и нужно, защото нищо не разбирате от диетология, гастро-ентерология и някои други работи, нужни за разбирането на ползата от вегетарианството :lol: ! Не се сърдете, но е така!
Аз лично не съм вегетарианец! Но аз пуша марихуана, въпреки, че знам, че е вредно :wink: !

24.02.06
20:06

Здравословно друг път. Съмнявам се, че и ти разбираш от изброените от теб неща, ама айде.


[quote author=“Mushmurok”]Всеки сам решава по какъв начин да се храни и този форум или тази тема не могат да променят това. Ще ви помоля само , тези от вас които имат  възможност да изгледат това клипче:

http://www.petatv.com/tvpopup/prefs.asp?chgpref=1&video=meet_your_meat

Интересно е да видиш от къде и как ти идва храната ;)

24.02.06
20:48

ТРЕВОПАСЕН БИЛДЪР!!! :shock:Забравете за тревата!!!!!!!!!
В месото се съдържат НЕЗАМЕНИМИ алфа аминокиселини, които човешкото тяло няма как да си набави=>без месо не функционира нормално организма.А за животните аз искам да съм месояден тигър, а пък който иска нека си е горила :lol:

24.02.06
21:34

без месо не функционира нормално организма


Ако ми докажеш това с научни аргументи - ти давам 500лв  :wink: 

Предлагам преди някои да пише такива “фондаментални” научни изказвания да прочете поне 2-3 страници по въпроса.  :)

zweio

24.02.06
21:40

Кофти за тези животните, но това е пропаганда според мен. Не мога да повярвам, че това е месото, което ям. Не всички са крайни капиталисти. За вегетарянците е ясно, че живеят по-дълго и имат “по-жилав” организъм, но това с растежа не мога да си обесня... А за горилите е наистина е интересно как са еволюирали, че да имат такава мускулна маса. Ще пусна темата в някой научен форум, да видим какво ще излезе.

to be continued…

24.02.06
22:00

[quote author=“VictuS”]ТРЕВОПАСЕН БИЛДЪР!!! :shock:Забравете за тревата!!!!!!!!!
В месото се съдържат НЕЗАМЕНИМИ алфа аминокиселини, които човешкото тяло няма как да си набави=>без месо не функционира нормално организма.А за животните аз искам да съм месояден тигър, а пък който иска нека си е горила :lol:

Може без месо и постиженията на някои хора го доказват. А и тялото е доста адаптивна машина. Но виж, ако си говорим за оптимално здраве и добри спортни постижения, изобщо без животински продукти не става.
Това значи като минимум яйца, мляко и млечни продукти, с които да се замести месото.

[quote author=“zwei0”] За вегетарянците е ясно, че живеят по-дълго и имат “по-жилав” организъм, но това с растежа не мога да си обесня...
to be continued…

А на мен хич не ми ясно и изобщо не смятам, че това е така. Напротив, крайните вегетарианци (тея, дето са само на растителна храна) са с по - лошо здраве и и физическа форма и изобщо не живеят по - дълго от средностатистическия човек.

24.02.06
23:29

[quote author=“realityman”]важното тук е ,че Алберт Бекълс  е имал воля и търпение за да стигне тези показатели,като е тренирал във време когато  е нямало стероиди,а камоли добавки от рода на креатин и суроватки и темподобни.А колко тук могат да се похвалят с ръка 52см.като изключим Астор,който обаче не е вегетарианец.?

Така е месце яко и до отказ си ям всеки път, тия вегетарианци не мога да ги разбера, как се наяждат.Вярно че се свиква но не е ли супер да ти зацвърчи ”Вредната” свинска пържолка на скаричката нищо че е с мазнини и холестеролища, аз предпочитам така да живея макар и по кратко но хубаво, пуша- харесва ми,ще го правя.Хора веднъж се живее (не е сигурно де ,ще видим ) Живейте свободно и не се ограничавайте от нищо . Така виждам аз нещата
Изказвам лично мнение не ви насилвам към вредните неща, преценете си сами

25.02.06
01:19

Така както ви чета спора искам да ви разкажа какво се случи с една моя приятелка. През 2000г.  кандидатствах за НСА и взеха та ме приеха. Запознах се с една колежка, като за пръв път виждах момиче с такъв огромен  гръб. Беше невероятна! Една малка талия едни нацепени рамена целите във фибри, ама гърба беше черешката на сладоледа, като ходеше с някви горнища все едно бе забравила да махне закачалката, а като го махнеше горнището беше като атлас по анатомия! Правеше по 15-20 набирания на рамката на вратата, като се държеше само с  наи-краините фаланги сигурно на 1-1.5 см. на рамката. На един от малкото шкафове във стаята бе наредила 2-3 купи и няколко медала от състезания. Обичаше много да чете и не знам от къде и хрумна да стане вегетарианка. Спря месото до тук добре на стол като ходехме разменяхме салати за кюфтета... След това спря животинските продукти, почна да ми приказва как ги убивали кво било що било... Почна да вярва на всичко прочетено а то знаете как е информация бол, коя вярна коя не. Прочетеше ли че нещо е вредно веднага го спираше. Направо се топеше пред очите ми след няколко месеца нямаше и помен от големия гръб. Забрави за състезания и всичко. След около година почна да яде само някви кълнове някви зародиши малко мед малко орехи това беше. Разболя се много лошо нещо с хормоналния баланс. Цикълът и не идваше с месеци. Наложи се да пие по една шепа хапчета на ден...  Както и да е тя слава богу се оправи ама няма да ви разправям през какво мина.
Не вярваите на всичко написано и не бъдете максималисти,а ако сте вегетариянец има и други начини да си набавяте незаменимите аминокиселини освен месУ! Купуваите си качествени  добавки доказано е че при вегетарианците те имат  по-добър ефект, примерно при дози от 2-3 гр креатин има много по добър ефект при вегетарианци от колкото 5 гр при нормален като моя милост всеяден.

25.02.06
09:19

[quote author=“Mushmurok”] БИОЛОГИЧЕН АСПЕКТ

Милиони години човекът се е развивал, и еволюирал като се е хранил с плодове, ядки, зеленчуци. Едва по време на последния ледников период, когато обикновеният му начин на хранене е станал невъзможен, човекът за да оцелее е започнал да яде животинско месо.

Извинявай, от къде знаеш, че точно такава е историята?
Има данни, че човек е ял месо, много преди да настъпи ледниковия период, когато климатът е бил идеален и е изобилствало от  храна с растителен произход. През ледниковия период, човекът е усъвършенствал уменията си да убива и приготвя месото си, не му е останал друг избор. Но човек е ял месо и много преди това, най-вероятно, защото месото му е било вкусно.  :wink:
Човекът изобщо не се развивал и еволюирал милиони години.. :P :idea:
Аз лично не ям месо от бозайници, такъв е моят избор, пилешкото и рибата са ми предостатъчни, а са и много по-близки до идеята за здравословно хранене. Сърцето ми се къса, като ги гледам тези теленца..
http://www.viva.org.uk/photogallery/Slaughter/PregnantAnimals.htm

25.02.06
09:37

Човекът не може да смила целулозата, което го “изритва” от групата на тревопасните :lol:

Над 95% от скелетната маса се натрупва до 20 годишна възраст и НЕприемането на животински продукти (мляко, яйца, месо), съдържащи лесноусвоим калций, води до нарушения в костната система и впоследствие до ранна остеопороза. Жените са зесегнати в много голяма степен, тъй като в първите няколко години след менопаузата губят дори до 20% от костната си маса! За нормалното развитие на плода, майката трябва да приема повече калций както и по време на кърменето, нужното количество НЕ може да се набави само с растителни продукти, защото много малка част от него се усвоява.

Холестерола е проблем за хората водещи заседнал начин на живот, не и за активно спортуващите. Не сме създадени да седим на стола пред ПЦ-то, затова спортът е изключително важен за нормалното ни развитие :wink:

Петко К е прав, че месото ни е направило хора, а който иска да бъде маймуна е свободен да яде листа, ядки и банани :lol: 

И за край да кажа, че който иска може да се подложи на кетонен режим и да види как ще му подейства. Аз се чувствам много по-добре при висок прием на белтъци и мазнини и малко въглехидрати. Проблема, е че излиза доста скъпо, заради разликите в цените на месото, млякото и млечните произв. и яйцата спрямо ориза, фасула, лещата, картофите, овесените ядки и т.н.

zweio

25.02.06
10:24

А по отношение на хуманното отношение към животните:

http://www.monitor.bg/article?sid=&aid=71941&cid=1&eid=636

Например кокошките - носачки трябва да разполагат с 400 кв. см. площ, на която са се разхождат, а помещенията им трябва да са високи. А когато се водят на заколение свинете и не само те, трябва предварително да бъдат упоени.

Така че спокойно, това от от филмчето скоро ще е минало. Отпада тази причина да не ядем месо, да разгледаме другите  :)

Оффтопик :
Отдавна не бях виждал толкова интересна тема като тази тук.  :)

25.02.06
10:47

[quote author=“zwei0”]А по отношение на хуманното отношение към животните:

http://www.monitor.bg/article?sid=&aid=71941&cid=1&eid=636

Например кокошките - носачки трябва да разполагат с 400 кв. см. площ, на която са се разхождат, а помещенията им трябва да са високи. А когато се водят на заколение свинете и не само те, трябва предварително да бъдат упоени.

Така че спокойно, това от от филмчето скоро ще е минало. Отпада тази причина да не ядем месо, да разгледаме другите  :)


При условие, че в България умират от глад и недоглеждане деца в домове и живеят при невъзможни условия. Как може да си измиеш съвестта с тази статия.  А и колкото и добре да те отглеждат в някоя ферма - крайната цел е да изсмучат от теб колкото могат  и в крайна сметка да ти теглят ножа.

25.02.06
11:08

[quote author=“Mushmurok”]При условие, че в България умират от глад и недоглеждане деца в домове и живеят при невъзможни условия. Как може да си измиеш съвестта с тази статия.

А ти да беше пуснал линк към филмче с тези деца или с деца от Сомалия, а не с пилци и говеда :lol: Всъщност ако те кефи как лъва убива антилопата, тогава не си ли “извратен”? А ако не те кефи спокойно може да му обясниш (на лъва), че ще е пълноценен ако пасе трева и дано да ти повярва :lol:  :lol:  :lol:.

[quote author=“Mushmurok”]А и колкото и добре да те отглеждат в някоя ферма - крайната цел е да изсмучат от теб колкото могат  и в крайна сметка да ти теглят ножа.

А като работиш за 500 лв. на месец а шефа ти си купува най-новия модел Мерцедес не се ли чувстваш прее*ан? Някои хора така и не разбраха, че и в хуманния свят важи закона на джунглата.

25.02.06
11:15

[quote author=“AbSs”][quote author=“Mushmurok”]При условие, че в България умират от глад и недоглеждане деца в домове и живеят при невъзможни условия. Как може да си измиеш съвестта с тази статия.

А ти да беше пуснал линк към филмче с тези деца или с деца от Сомалия, а не с пилци и говеда :lol: Всъщност ако те кефи как лъва убива антилопата, тогава не си ли “извратен”? А ако не те кефи спокойно може да му обясниш (на лъва), че ще е пълноценен ако пасе трева и дано да ти повярва :lol:  :lol:  :lol:.

Ако сравняваш лъва или тигъра със себе си , малко си се надценил да ти кажа.  :lol:  Тези животни са “конструиран”и от природата с цел убиване на други животни и тяхното храносмилане. Много ми е интересно как ти с голи ръце ще убиеш една антилопа.  :lol:  :lol:  :lol:
Всяка баба може да си купи пържола от магазина. Замислете се за това  ако наитина трябваше да убиете това което изяждате.

А като работиш за 500 лв. на месец а шефа ти си купува най-новия модел Мерцедес не се ли чувстваш прее*ан? Някои хора така и не разбраха, че и в хуманния свят важи закона на джунглата.

За закона на джунглата си адски прав. По-силния физически винаги има право. Но при хората малко по-сложно стоят нещата.

25.02.06
11:20

Истината е, че ако яденето на месо се сведе до собственоръчното отглеждане, убиване, разфасоване и приготвяне на въпросните животни, сега тука нямаше май да има толкова много “хищници” 8) !

25.02.06
11:25

[quote author=“Pc_genius”]Истината е, че ако яденето на месо се сведе до собственоръчното отглеждане, убиване, разфасоване и приготвяне на въпросните животни, сега тука нямаше май да има толкова много “хищници” 8) !

Преди започването на урбанизацията и индустриалното развитие на човечеството точно това е било правено. Отглеждани са в домашни условия кокошки - за месо и яйца, говеда - за месо, мляко и жива сила, овце - за мляко, месо и вълна и т.н. Ако имаш баба или дядо ги питай как са живели преди 70-80 години :wink:

RE

25.02.06
11:29

[quote author=“Pc_genius”]Истината е, че ако яденето на месо се сведе до собственоръчното отглеждане, убиване, разфасоване и приготвяне на въпросните животни, сега тука нямаше май да има толкова много “хищници” 8) !

А щеше да има повече хора като Алберт Бекълс .Каквото и да се спори по темата,просто човека кефи-и на 76 тази година ги навършва той още е запален по желязната игра и тренира по 6 пати в седмицата.Ами какво повече да кажем освн да го поздравим :)

25.02.06
12:57

[quote author=“AbSs”][quote author=“Pc_genius”]Истината е, че ако яденето на месо се сведе до собственоръчното отглеждане, убиване, разфасоване и приготвяне на въпросните животни, сега тука нямаше май да има толкова много “хищници” 8) !

Преди започването на урбанизацията и индустриалното развитие на човечеството точно това е било правено. Отглеждани са в домашни условия кокошки - за месо и яйца, говеда - за месо, мляко и жива сила, овце - за мляко, месо и вълна и т.н. Ако имаш баба или дядо ги питай как са живели преди 70-80 години :wink:

Как си представяш готината съседка от 3тия етаж да гони прасе със сътъра ?  Населението след тази урбанизация е претърпяло безброй промени.  :wink:

25.02.06
13:00

Какви хора сте вие бре :). Мятай мръвките на скарата, па чакай да ми е зле. Еми вярно прекаляването с месо не е полезно. Ама даже и аз знам, че по-хубаво от разнообразното хранене няма. Аре мазната прасешка пържолка е вредна(ауу как обичам), ама какво им има на пилешките гърди да кажем. Пък за отношението към животните  :lol:  :lol:  :lol:. Тва се пак са животни нямат кой знае какво съзнание. То по тая логика няма да газя тревата, че не е хуманно, и не подарявайте букети на 8 март, се пак тея цветя са били безчувствено откъснати от някой загрубяла жестока ръка 8)  8)  8).

25.02.06
13:12

Много глупости се пишат, а някои хора не могат да си представят нещата реално.

[quote author=“Pc_genius”]Истината е, че ако яденето на месо се сведе до собственоръчното отглеждане, убиване, разфасоване и приготвяне на въпросните животни, сега тука нямаше май да има толкова много “хищници” 8) !

Ако трябваше сами да си отглеждаме храната, много от тук присъстващите щяха да са умряли от глад  :lol:
А сигурно посяването и отглеждането на растителната храна е по - лесно и бързо? Или направо да ходим да пасем трева, тя си расте и без чужда помощ? Ако беше по - лесно и по - евтино да се изхранваме само със земеделие, мислите ли, че щяхме да почнем да ядем масово месо?
И защо никой не взе под внимание какво съм написал - МЕСОТО ни е позволило да станем хора! Който не е съгласен, да хода да спори с учените. Ако не бяхме почнали да ядем месо, още щяхме да сме на нивото на приматите и да чоплим земята за корени.
И стига сте сравнявали хората със животните - няма значение колко близо са някои животни по ген до нас - те не се хора, а ние не сме те, така че, аргументи от типа “зайците не ядат месо, значи човека не е месояден” са супер малоумни.

Ако сравняваш лъва или тигъра със себе си , малко си се надценил да ти кажа.  Тези животни са “конструиран”и от природата с цел убиване на други животни и тяхното храносмилане. Много ми е интересно как ти с голи ръце ще убиеш една антилопа. 
Всяка баба може да си купи пържола от магазина. Замислете се за това ако наитина трябваше да убиете това което изяждате.

Антилопа с голи ръце може и да не убия, но кокошка със сигурност  :lol: А от кога хората правят каквото и да е с голи ръце? Аз си мислех, че понеже, за разлика от животните имаме мозък (така де, интелект) сме си измислили полезни инструменти за целта.
Аз честно казано не виждам как с голи ръце ще си приготвим каквото и да е за ядене - нито жито ще посееш, нито царевица, нито ориз, нито плодове и зеленчуци можеш да отглеждаш.
Значи, не сме “конструрани” да ядем и тези храни, така ли? Нещо ти куца логиката. С голи ръце може единствено да ровиш за корени и да береш ягоди, когато има. А зимата ще караш на фотосинтеза ;)
Това беше наистина страхотен аргумент срещу яденето на месо, признавам ;)

А и колкото и добре да те отглеждат в някоя ферма - крайната цел е да изсмучат от теб колкото могат и в крайна сметка да ти теглят ножа.

Разбира се, че точно това е целта. Аз не виждам нищо лошо. Тези животни се отглеждат с точно определена цел - месо, яйца, мляко, кожа за дрехите, които може би и ти носиш.
Какво според теб ще стане с тях, ако спрем да ги отглеждаме - ще ги пуснат да си живеят свободни и щастливи? Или ще бъдат избити, защото никой няма да има полза от тях?

И какво предлагаш да ядем - само растителни храни? И как според теб ще се изхранват толкова хора? Наясно ли си колко свободна площ и ресурси ще отидат в този случай и колко по - вредно ще е това за природата, от убиването на няколко вида животни, които специално отглеждаме за целта?

Да те питам, ти чист вегетарианец ли си? Не ядеш нищо от животински произход? Включително яйца, сирене и мляко? Дрехите, които носиш - от какво са направени? Имаш ли нещо от естествена кожа - поне някой колан или обувка? А от вълна?
Защото дали ядеш месо, или само яйца и мляко, или случайно носиш вълнен пуловер - няма абсолютно никаква разлика.

Ако пък ядеш само растителна храна, всичките ти дрехи са правени от синтетика, и не убиваш комарите и мухите, когато те хапят, нито пък вирусите, когато си болен - тогава да те питам - как определи, че имаш право да убиваш растенията, за да се храниш? С какво те имат по - малко право на живот от животните? Как определяш кое в природата имаш право да убиваш за храна, и кое не?
А ако някой тигър реши да закуси с теб - ще му позволиш ли? Щом не си хищник, значи тигъра е в правото си да те изяде, не мислиш ли?

25.02.06
13:23

[quote author=“Mushmurok”]Как си представяш готината съседка от 3тия етаж да гони прасе със сътъра ?  Населението след тази урбанизация е претърпяло безброй промени.  :wink:

А ти как си я представяш да сади картофи и да копае на полето? Мислете преди да пишете. Пък и последните мнения нямат нищо общо с темата (Едит: С изключение на горното :wink:). А аз продължавам да мисля, че крайните вегетарианци (които не се хранят и с животински продукти) не са здрави и пълноценни индивиди! А Албърт Бекълс едва ли е бил такъв, пък и най-вероятно е приемал и добавки. За стероиди нищо не може да се каже, но да не забравяме, че повечето хора, които ползват или са ползвали не си го признават :wink:.

25.02.06
13:41

Списък на известни вегетарианци, които като мен нищо не разбират и карат на фотосинтеза:
http://www.soystache.com/famousaz.htm

Между, които Стивън Сегал, Стив Мартин, Дъстин Хофман, Ричард Гиър, Боб Марли, Джът Лоу, Алисия Силвъстоун, Орландо Блуум и още много други.


Няма смисъл да се спори по тая тема тук, за това повече няма да пиша.Преди малко попаднах на един сайт и просто искам да споделя информацията от него с вас.

Твърдението, че човек по естество е устроен да яде месо, е заблуда, оборена от най-видните анатоми и физиолози още през XIX век. И тогавашната, и днешната наука не може да отрече фактите: устройството и функцията на човешката храносмилателна система има доста съществени отлики от тази на хищните животни. Храносмилателната система на човека е много по-близка до тази на висшите тревопасни и плодоядни бозайници и най-вече до тази на маймуните, които винаги са били вегетарианци.
  Твърдението, че вегетарианците не могат да си набавят с храната така наречените “незаменими” аминокиселини е най-смешната и най-модерна заблуда. Защото как са оцелели и още повече как са живели пълноценно хилядите вегетарианци по цял свят, някои от които поколения наред не са вкусвали месо? Правилно подбраната растителна храна в съчетание с млечна храна (необходима при децата) осигурява абсолютно всички нужди на организма, включително и нуждите от белтъчини.


Още инфо за любознателните на този сайт:
http://www.vegetarianstvoto.hit.bg/mainpoint.html

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1