Болки в предмишницата

25.02.06
12:29

Здравейте. Тренирам от 4-5 месеца като вземам креатин и протеин на Нутрим(Pure Whey Pro и Creatin Monohidryn) качих около 4-5кг и доста качих килограмите с които правя упражненията. В момента съм 80кг,висок съм малко под 190см и сам почти на 17г. Проблема ми е че все по често при упражненията за бицепс ме заболява много предмишницата. Проблема поне според мен не е в многото килограми защото сам усещам че имам сила да направя упражнението и с още килограми дори но просто ме боли. Най-силна е болката на скотовата пейка. Затова я махнах от пгрограмата ми. Но все пак според мен скот-а натоварва много бицепса и ми се иска да има и друго решение... Досега научих два евентуални причинителя: единия е че нямам достатъчно калций в костите и затова ме боли, а другия е че бицепса ми е наддал а предмишницата не и затова ме боли(тъи като не издържа на натоварването). Помогнете с някакви съвети какво да направя за да се преборя с този проблем?
  Благодаря ви предварително!!!


Пускай темата където и е мястото !!! Преместих я !!
DJGorgio-Astor

RE

25.02.06
12:41

Първото нещо което ще те посъветвам е да си дадеш поне седмица почивка.Скакъв лост правиш за бицепс,ако е с прав премини кривия лост-той не натоварва толкова много предмишницата.

25.02.06
12:44

Принципно предмишницата е по-слаба от бицепса в твоя случай. Просто бицепсът ти расте по-бързо от предмишницата и тя изнемогва.
Пък и не забравяй, че я тренираш почти със всички други упражнения за други мускулни групи и лесно може да я претренираш, което още веднъж ще спъне растежа и. Като един вариант може да тренираш бицепсите без лост - с дъмбели. Така напрежението в предмишницата е значително по-малко пък и правиш по-пълна амплитуда на упражнението. Друг вариант е да не те боли предмишницата, а лъчевата кост, което може да доведе до възпаление така че ето ти още една причина да преустановиш упражненията с лост поне докато болката отшуми.

25.02.06
14:21

[quote author=“realityman”]Първото нещо което ще те посъветвам е да си дадеш поне седмица почивка.Скакъв лост правиш за бицепс,ако е с прав премини кривия лост-той не натоварва толкова много предмишницата.

Както каза realityman с крив лост или ако искаш с прав,но с фитили,но по-добре е с крив,защото докато сложиш фитилите се губи време.

25.02.06
15:27

Първото нещо което ще те посъветвам е да си дадеш поне седмица почивка.Скакъв лост правиш за бицепс,ако е с прав премини кривия лост-той не натоварва толкова много предмишницата.

Проблема едва ли е в това защото правя упражненията с крив лост! С прав лост тренирам бицепса само от стоеж и ръката прио това упражнение почти не ме боли...

27.02.06
22:33

И аз усещам тая болка точно както я описваш е и при мен казват ми че не тренирам предмишница отделно и изнемогва под натоварването ... почнах да я права по 2 пъти в седмица. Още немога да кажа има ли промяна . Но в 1 съм сигурен гадно е!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1