Антицелулитна програма

26.02.06
20:55

Здравейте, аз съм на 29 години, 156 см, 54,5 кг. Като малка тренирах класически балет, а после, като спрях да тренирам, на 14-годишна възраст, образувах повсеместен целулит - от глезена до горната част на бедрото, със 7 см дебелина. До 23-годишна възраст не се занимавах с тялото си, при което бях доста по-пълничка, а целулитът растеше. След тази възраст започнах с фитнес и подобрения имаше, но целулитът остана в най-добрия случай 6-7 см отново по протежение на целия крак. В момента тренирам със специален дълъг клин, който предизвиква силно изпотяване по време на тренировка. Основно ползвам ходещата пътека - 5 км много бърз ход, и колелото - 10 км за 20 мин., както и частична работа за двата странични, преден и заден мускули на краката чрез махове с тежести.
Моля ви, посъветвайте ме за ефективна програма за изгаряне на мазнини. Горната част на тялото ми е добре оформена и слаба, а и за нея не ми остава време.

27.02.06
13:25

Масажи и много вода - и изисква упоритост и продължителност. Правилно хранене. Само с тренировки няма как да стане.
И тренирай цялото тяло, за да не се получи смешна картинка.

02.03.06
03:42

Здравейте, моля да ме извините за проблема с главните букви. Сега поправям написаното според правилата на форума. Та значи писах за нещо, което за жалост в България е само мечта. Без да знаем какъв е основния метаболизъм и неговия вид, какво е количеството на водата в тялото и каква е тази вода - вътреклетъчна или извънклетъчна не можем да правим каквото и да е с нашето тяло. Не упреквам хората, които изготвят програми за редукция на тегло, “балансирани и всякави видове хранителни режими”.
Твърдя обаче, че голяма част от нас залитаме по ред модни диети и формули за хранене.
Сега за Вашия случай - ако искате да промените външно целулитния възел е едно, ако искате да излекувате трайно проблема е съвсем друго. Днес  в сайта www.health-prevent.com видях нещо от което онемях - хорицата казват просто и ясно какво могат и какво не могат да направят с целулита.
Това, което не видях е как да се включи и двигателната компонента при третиране на целулита. Аз твърдя, че за да се излачите от целулита е нужно да работите с пулсова честота 140-145 в продължение на 45 и повече минути. За да избегнем недоразумения, както вече се случи във форума Ви казвам - не гаворя за велоергометър, а за бягаща пътека - при наклон 15-20% и скорост 5 км/час като се придържате с две ръце за ръкохватките отстрани. Сигурен съм, че при така изпълнените напътствия ще имате такава пулсова честота. Готов съм да понеса негативите на това мое мнение, но не искам да влизам в теоретични спорове, защото навсякъде по света всеки има мнение.
В заключение - ако работите по тази схема 4 пъти седмично и проверите на горния сайт дали могат да определят основните параметри на Вашия метаболизъм, а от там и Вашия хранителен режим съм сигурен, че ще успеете.
В моята практика съм помогнал на хора с по-тежко от Вашето положение. Ако Ви интересува още нещо - пишете

Да сте здрава!

04.03.06
18:13

Благодаря на тези, които проявиха интерес към моя проблем. Сега искам да добавя нещо друго. Бях в медицински център във В. Търново, където живея, и там ми отговори специалистка, че това, което е при мен, е целулит в първа степен. А цялата дебелина от 6-7 см е мазнина, която може да се дължи на превръщането на мускула в мастна тъкан или е резултат от генетична обремененост. Въпросът е, че аз нямам хора в рода си с такъв проблем. С какво се променя курсът на лечение и борба с подкожната мазнина в моя случай: каква е разликата между чистата мазнина и целулита? Споменато ми беше да увелича интензивността на тренировките си. Какво е вашето мнение по въпроса?

04.03.06
20:58

Здравейте,
Като лекар Ви казвам - когато наш колега не може да обясни каква е причината за някакъв здравословен проблем, той винаги го свързва със ....стрес, .....наследствени фактори, .....радиация, ...влияние на околната среда - все термини, показващи колко много е научил. Не съм настроен негативно към колегата специалист, но бих искал да Ви насоча към една тема. Как разбра колегата специалист, че е наследствено обременяване. Направи ли Днк тест за да разбере какъв е Вашия генетичен статус? Сигурен съм, че дори и не си го е помислил. За да сте в 1ва степен на целулит - имате ли някаква предистория /бременност, хормонална терапия, драстични промени в начина на хранене и още ред фактори/? Ако Вие не сте решили да направите първата крачка, то насочете Вашата специалистка да се свърже с колегите чрез www.health-prevent.com - аз вече говорих с тях. Като човек с 13 годишна лекарска практика  извън България /спортна медицина и диетология, член на световната антидопингова лаборатория ВАДА/ Ви казвам - тези люде си разбират от работата.
Всичко е във Вашите ръце - Всеки е господар на своето тяло и може да прави каквото си поиска с него.
Да сте здрава

05.03.06
12:40

[quote author=“EM KO”]Здравейте,
Като лекар Ви казвам...
www.health-prevent.com
...

Господин ЕМ КО,
Аз пък като човек, който се занимава с реклама, Ви казвам, че начинът, по който непрекъснато препращате потребителите от форума към този подчертано комерсиален сайт, е направо казано нагъл.
Ако не престанете, ще се свържа с модераторите на форума и ще изискам тяхната намеса.
С уважение.

05.03.06
13:57

Здравейте,
Съжалявам за наглостта ми - уверявам Ви, че никога повече в моите коментари няма да спомена който и да е било сайт. Бих искал да Ви кажа, че моята специалност  е свързана само и единствено с изготвяне на програми за професионални спортисти(хранене и двигателна активност) и като член на световната анти-допинг лаборатория (ВАДА) ме занимават само и единствено аспектите на храненето и спорта. От реклама не само, че не разбирам, но и не ме интересува. Колкото до това дали ще се свържете с модераторите или не, бих искал да Ви информирам, че аз чрез това писание директно търся връзка с тях и с всички участници във форума, които съм засегнал за да се извиня за “наглостта си”.
До скоро
С уважение

05.03.06
17:20

Ще ви помоля наистина да престанете с комерсиализацията на този сайт, т.к. това тук се води нелоялна реклама и е в разрез с правилата на форума

vanisher

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1