диабет

emergency_bg

27.02.06
15:28

Във форума често е дискутирано, но никъде не се стига до конкретни изводи. При консумация на прости въглехидрати /гликоза, фруктоза, декстроза/ след тренировка и в допустими количества /не повече от 0,8 гр на килограм тегло и приблизително 2:1 към протеина/ има ли риск от понижаване на инсулиновата резистентност в дългосрочен план и развиване на диабет тип 2? С други думи безопасен ли е регуларният  инсулинен шок?

Моля за професионални мнения.

27.02.06
17:49

мисля че тва са пални глупости.така лесно диабет не се хвашта

Тип 2 може да се появи само ако е генетично позволен (рецесивен признак). Инс. шок не може да ти докара диабет. Говорим за нормални дози декстроза надявам се ...

emergency_bg

28.02.06
09:58

Ето малко повече информация:

Инсулиновата резистентност предшества диабет тип 2 в продължение на години.По време на пресимптомната фаза нивото на кръвната глюкоза остава нормално, но за преодоляване на периферната инсулинова резистентност и поддържане на глюкозната хомеостаза в кръвта има по-висока концентрация на инсулин от физиологичната. Когато инсулиновата резистентност достигне до определено критично ниво, то - от момента, в който бета-клетките не могат повече да отговарят  на повишените инсулинови нужди - започва да намалява и толерансът към глюкозата. След като хронично придружаващата хиперинсулинемия не е в състояние повече да компенсира повишената инсулинова резистентност, кръвната глюкоза започва да расте прогресивно и, когато достигне до определено ниво, диабет тип 2 се изявява клинично.
Диабет тип 2, следователно, не е изолирано нарушение на глюкозния метаболизъм - той е компонент на Синдрома на инсулинова резистентност и представлява процес на постепенно автозадълбочаване на нарушенията в глюкозната хомеостаза

Aleksandr0v

25.03.06
15:46

и мен ме интересува за тая тема има ли някои които да разбира?

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1