При повече тренировки свалянето на кг. спира

27.02.06
18:20

Забелязах, че когато тренирам редовно (2-3 седмично за мен) процеса на отслабване спира. Когато по обективни причини не мога да тренирам процеса тръгва, т.е. кг. намаляват и обемите заедно с тях. Моите тренировки не са фитнес, а комбинирано - тае бо, степ аеробика, гирички за ръце и гимнастика за корем и крака. На какво може да се дължи това? Прекалена или недостатъчна интензивност? Или пък може би нещо савсем друго?
Иначе ми е голямо удоволствие да ходя, не искам да ги спирам.
Забравих да кажа, че хранителния ми режим е балансиран, специално изготвен за топене на мазнини + много вода.
Дано да имате идея как мога да преодолея този проблем

27.02.06
23:02

Това е от адаптацията на организма- стреми се да използва по малко калории, пести ги, за това като усетиш застой намали с още малко докато започнеш пак да сваляш

28.02.06
08:46

А аз тренирам над 1 година - дали все още се адаптирам?
Да намаля кое - приема на калории ли или броя на тренировките? и ако намаля калориите няма ли това да доведе до още повече пестене от страна организма? Поне на мен така ми изглежда

28.02.06
10:24

[quote author=“nina”]
Да намаля кое - приема на калории ли или броя на тренировките?

Приема на калории :wink:

01.03.06
12:38

Не знам дали ще е здравословно да ги намаля. Днес например храната ми включва:
З: 1 ф.бонус+ малко сирене
О: 2 ф.бонус+ малко сирене
следобедна закуска : 1 малка плодова активия
В: 150 гр. пилешко на скара + салата

Какво бих могла да намаля от това?

01.03.06
12:47

Някъде из форума бях чел, че е добре при НВД на всеки 10 дена да имаш 1 ден в който да си поугодиш  :wink: малко... В менюто ти за деня не видях да приемаш мазнини... Хубаво е да присъстват ядки, но не ги хапвай вечер, а примерно до 16-17 часа, не по-късно. С намаления прием на В. тялото няма гориво, затова е нужно в диетата да има и малко М. Защо не пробваш с велоергометър, примерно... На тялото му трябва стрес. Може би в момента си в застой именно поради този факт. 8)

01.03.06
13:11

Спряла си да сваляш, защото се храниш много оскъдно. А за организма малкото храна е знак за проблеми и си къта всички запаси де що има. Та поиграй си с калориите. Два-три дни на 1500, един-два на 1200 (това примерно, защото нито знам колко си висока, нито колко имаш да сваляш)
Гледай на всяко хранене да имаш белтъчини.

ПП: Обядът ти не го бива и хич не прилича на балансирано меню :idea:
Вместо активия - обикновено кис. мляко

02.03.06
03:03

-Забелязах, че когато тренирам редовно (2-3 седмично за мен) процеса на отслабване спира. Когато по обективни причини не мога да тренирам процеса тръгва, т.е. кг. намаляват и обемите заедно с тях.

ЕМ КО ПИТА: ИМАШ МИ ИДЕЯ КАКЪВ Е ОСНОВНИЯ ТИ МЕТАБОЛИЗЪМ? БЕЗ НЕГО ВСИЧКО Е САМО ТЕОРИЯ. МЕЖДУ ДРУГОТО ЗНАЕШ ЛИ КАКЪВ ТИП МЕТАБОЛИЗЪМ ИМАШ - БЕЛТЪЧЕН ИЛИ ВЪГЛЕХИДРАТЕН ТИП?
 
-Моите тренировки не са фитнес, а комбинирано - тае бо, степ аеробика, гирички за ръце и гимнастика за корем и крака. На какво може да се дължи това? Прекалена или недостатъчна интензивност? Или пък може би нещо савсем друго?

ЕМ КО ПИТА: ТОВА “КОМБИНИРАНО” ОЗНАЧАВА ЛИ АЕРОБЕН РЕЖИМ И АКО ОТГОВОРА Е ДА - ЗНАЕШ ЛИ КАКВА Е ПУЛСУВАТА ЧЕСТОТА ПО ВРЕМЕ НА ТРЕНИРОВКАТА?

Забравих да кажа, че хранителния ми режим е балансиран, специално изготвен за топене на мазнини + много вода.

ЕМ КО ПИТА: КАКВО Е ТОВА БАЛАНСИРАН РЕЖИМ? ...И КОЛКО МНОГО ВОДА...
ВИЖ МОГА ДА КАЖА НЕЩО - ДНЕС СЕ БЪРНИКАХ И СРЕЩНАХ НЕЩО, КОЕТО МЕ ИЗУМИ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ ГИ ВИЖДАМ ТЕЗИ НЕЩА НАПИСАНИ НА БЪЛГАРСКИ. НЕ ГИ ЗНАМ ТЕЗИ ХОРА,АМА СА НАЯСНО С МНОГО НЕЩА ЗА ХРАНЕНЕТО
АКО ИСКАШ ПОПИТАЙ ГИ НА  www.health-prevent.com
А ИНАЧЕ ВСИЧКО , КОЕТО ЧУ ОТ МЕН ГО ИМА , ЧЕ И В ПОВЕЧЕ НА ТЕХНИЯ САЙТ
ДА СИ ЗДРАВА


——————————
Моля не пишете с главни букви!
Спазвайте правилата!

02.03.06
16:44

Благодаря на всички за съветите :)
Ще опитам да поиграя, както тук се изразиха, с калориите, а и с това да предизвикам стрес с натоварването

Незнам какъв ми е метаболизма - само с теста показан в www.health-prevent.com ли мога да го определя???

ДА “комбинирано”=аеробно, но и пулсова честота не знам ( освен ако се има предвид честотата на моя пулс по време на тренировка - средно ок.110-120)
и благодаря за linka :)

02.03.06
17:49

Незнам какъв ми е метаболизма - само с теста показан в www.health-prevent.com ли мога да го определя???
EM KO : ДНЕС ПИТАХ КАКВО ИМАТ ПРЕД ВИД С ТОЗИ ТЕСТ. ОТГОВОРИХА МИ НЕЩО, КОЕТО МЕ ЗАИНТЕРЕСУВА /СЪОТНОШЕНИЕТО НА НАТРИЯ И КАЛИЯ В ОРГАНИЗМА И ИЗВЪНКЛЕТЪЧНАТА ВОДА/ . ЕТО ТАМ Е РАЗКОВНИЧЕТО - АКО ЗАДЪРЖАШ ВОДА НИЩО НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ТЕ СПАСИ ОТ КИЛОГРАМИТЕ. ИЗХОЖДАЙКИ ОТ ОТГОВОРИТЕ, КОИТО ДАДОХА НА МОИТЕ ПИТАНИЯ СТИГАМ ДО ИЗВОДА, ЧЕ СА МНОГО НАПРЕД С МАТЕРИЯТА, КОЕТО ЗНАЧИ /МОЕ МНЕНИЕ, РАЗБИРА СЕ/, ЧЕ МОЖЕШ ДА ИМ СЕ ДОВЕРИШ.

ДА “комбинирано”=аеробно, но и пулсова честота не знам ( освен ако се има предвид честотата на моя пулс по време на тренировка - средно ок.110-120)
и благодаря за linka
ЕМ КО: ЗА ТОЗИ ВЪПРОС НЕ СЕ НАЛАГА МНОГО РАЗПИТВАНЕ - ЗА ДА ИМАШ ПОЛЗА ОТ АЕРОБНИЯ РЕЖИМ НА РАБОТА ИЗВАДИ ГОДИНИТЕ СИ ОТ 170 И СЕ ПРИДЪРЖАЙ КЪМ ТОЗИ ПУЛС В РАМКИТЕ НА 45 МИНУТИ. ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е САМО ТЕОРИЯ

ДА СИ ЗДРАВА

———————
Моля не пишете с главни букви! Спазвайте правилата!
П.

02.03.06
18:42

[quote author=“EM KO”]
ЕМ КО: ЗА ТОЗИ ВЪПРОС НЕ СЕ НАЛАГА МНОГО РАЗПИТВАНЕ - ЗА ДА ИМАШ ПОЛЗА ОТ АЕРОБНИЯ РЕЖИМ НА РАБОТА ИЗВАДИ ГОДИНИТЕ СИ ОТ 170 И СЕ ПРИДЪРЖАЙ КЪМ ТОЗИ ПУЛС В РАМКИТЕ НА 45 МИНУТИ. ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е САМО ТЕОРИЯ.[/color]


ЕМ КО  ако момичето е на 15-20 годинки имаш ли си представа да потдържа тоя пулс над 150 45мин колко зор трябва да си даде?!?Ще и изскочат зъркелите! И максималния пулс се изчислява като от 220 се вадят годините и тогава чак говорим за някви проценти където би трябвало да се спазват. Бтв аз съм на 24 години в покои пулса ми е към 55 ако трябва да правя кардио с пулс 146 за 40 мин ще ми се разкатае фамилията.

02.03.06
21:33

ЕМ КО ако момичето е на 15-20 годинки имаш ли си представа да потдържа тоя пулс над 150 45мин колко зор трябва да си даде?!?Ще и изскочат зъркелите!
ЕМ КО:Разбирам идеята ти. Искам да те уверя, че си имам представа. Не само, че няма да и изкочат зъркелите, ами ще пита за още. Просто ще увеличи наклона на пътеката до 15-20 градуса и ще ходи със скорост около 5 км/час. Схемата е пробвана и работиш с пулсова честота около 145. Важни са и килограмите ти, но най-общо това са цифрите. Обзалагам се-ако го пробваш ще се убедиш, че е нормално натоварване. Понеже не съм в първа младост бих искал да попитам - винаги ли “аеробното” означава да си настъпваме езика от умора докато припкаме като диви планински козли. Ще дам насочващ отговор - НЕ! И знаеш ли защо- според качествените буквари в първите 20 минути от двигателната активност черпим енергия от въглехидратите, като най-общо след това преминаваме към мазнините. Но пак казвам - всичко е условно. Всеки вижда и работи това, което знае. И накрая - имаш право за това как се изчислява максималния пулс. Имам едно простичко питане - има ли разлика между максимална пулсова честота/между другото аз никъде не съм говорил за нея/, вработваща и работна пулсова честота? Виж, не искам да влизам в теоретични спорове - все пак съм един обикновен спортен лекар с едва 13 годишен стаж извън България, пък и ти казах, че сам вече във втора младост/ на 40/- всеки сам е господар на тялото си и нека прави каквото сииска с него. Ще ти кажа и още нещо- не питах момата за възрастта и от деликатност. Прочетох питането на момата и дадох мнението си.
Да си здрав

02.03.06
23:07

Ами ЕМ КО не си ме разбрал правилно. Тука всеки каквото прочете и го има за чиста монета. Това момиче като прочете за 145 пулс веднага ще тръгне да гони пулса и то за 45 мин и както каза ” винаги ли “аеробното” означава да си настъпваме езика от умора докато припкаме като диви планински козли. Ще дам насочващ отговор - НЕ!” ще стане точно това!!! Ще си настъпва езика  от умора! Аз като се кача на велоергометъра едвам стигам 130 пулс при 50-60 оборота в мин и то при 7 степен при която почват да ме болят краката. И защото не искам да качвам оборотите започвам да увеличавам натоварването ама повече немога защото просто става много трудно или с други думи, като правя кардио повече от 135 немога да дигна пулс. Аиде ок аз съм спортист ама в момента тренирам приятелката си с още едно момиче ми кво да ти кажа  почти същото е за 150 пулс трябва да я опъна за не повече от 1-2 мин просто няма да издържи.  Утре ще пробвам това със ходенето на пътеката с 15-20 наклон  да видя какво ще стане.

02.03.06
23:22

Не се тревожи за пулса - ще дойде с постоянни, еднакви по интензитет натоварвания- ако очакваш да стане от първия път ще се разочароваш. Не увеличавай степента, а ъгъла, наведи леко напред тялото си и хвани  с двете ръце ръкохватките отстрани/ако има/.Сам ще откриеш най-доброто натоварване за теб ДНЕС- УТРЕ то /натоварването / за теб ще е друго. На организма му е нужен  адаптационен период . Приеми го за “чиста монета” - ако искаш да изчистиш неактивната компонента на мускулите си /микро мастни наслагвания по хода на мускулните влакна / това е единственото решение. Валидно е не само за професионални атлети, но и за хора работещи за фигура. Боди - билдерите са в друга графа.
Да си здрав

02.03.06
23:34

[quote author=“EM KO”]Не се тревожи за пулса - ще дойде с постоянни, еднакви по интензитет натоварвания- ако очакваш да стане от първия път ще се разочароваш.

 
:) братле по-принцип съм доста постоянен 8 години футбол, 4години спортна гимнастика от 5 години със фитнес от 3 години по сериозно а от 2 съм инструктор. Тва със пулса щом ти казвам че е така при мен значи е така само дето до сега съм правил кардиото на пътечка (само че тичане не ходене) и на велоергометър. Заинтригува ме това с ходенето ще го пробвам известно време и ще постна резултати.
По- здрави

06.03.06
17:29

Без да омаловажавам загрижеността относно възрастта, искам да кажа че съм вече зряла на 40 г. :), и внимателно пробвам дадените ми съвети, за които благодаря на всички.
Сега тръгвам за тренировка и ще опитам да установя какъв пулс поддържам, въпреки че едвали ще е кой знае какво с тази инструктурка(замества титуляра).

06.03.06
19:30

Не е загриженост, наборе, а галантност. За мен , реално, възрастта на всеки /без значение от пола/ има само статистическа стойност. И едно мнение - не се обвързвай толкова с тая пущина пулса. Когаго си избистрила идеята в главата си, то неминуемо ще се получи. И още нещо - не винаги титуляра е по-добър от резервата. Въпреки, че ако тръгваш с нагласата, че тя/заместничката/ няма да ти направи добра тренировка  по-добре не се мъчи. Има една стара максима в спорта - тренировката я правят атлетите, а треньорът/инструктурът е само фактор, който може да помогне с мнение, идея, опит. Та такива ми ти работи, наборе. И успех!
Да си здрава

09.03.06
13:32

Съгласна съм с теб за заместничката. Аз в никакъв случай не тръгвам с тази нагласа, ами просто си знам нейния подход, пък и за тялото не е зле да променя понякога характера на физическите натоварвания.
Мерси за подкрепата, наборе!
Усмивки на всички!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1