Сваляне на подк.мазнини или качване ма муск.маса? Кое първо?

SC

27.02.06
20:31

Ще поопиша малко положението - на 19 съм, 170см, 80кг. Мускулната маса ми е много малко, от което става ясно, че съм много мазен. Целта ми да стана към 65-70 кг с минимално подкожни мазнини( е ся не до някакви вманячени положения). Знам, че трябват много кардио тренировки, но понеже съм абсолютно начинаещ незнам как да направя работите - да сваля първо малко килограми след което да започна вдигане на мускулна маса или обратното. Четох, че не е много подходящо да се съчетават двете, но в моето положение на дали мога да сваля мускулна маса, поради минималното й количество. А забравих да спомена, че съм по-скоро ендоморфен тип. Това е. Много ще съм благодарен на съвети, щото не мога да се трая вече, а имам много свободно време.

27.02.06
20:38

еми почни с програмата за начинаешти и си блъскай за маса има врема кога да почнеш да ги топиш тия мазнини, но се пак няма да стане с магическа пръчка ,трябва да си опорит и постоянен .
А относно свободното време - няма нищо общо ,понеже трениравка от  час и половина ти е достатъчна , от повече седене в залата нема смисал !

DA

27.02.06
21:56

Първо си свали мазнините пак после за мусколи.

27.02.06
23:05

Първо започни малко “за маса” докато овладееш техниките, упражненията и др. Свалянето после

SC

28.02.06
13:38

А какво да правя с храната, щото не искам да се омазнявам повече. На едно място чета, че НВД не е подходяща ако искаш маса, на друго, че това е мит!?! Все пак да подчертая, че главната цел е да сваля мазнини и да съм във форма. Обема не е толкова важен за мен. Просто не ми се блъска за нещо което не желая, така че чакам съвети. Благодаря предварително!

28.02.06
21:15

Според мен по-добре ако наистина си мазен си свали необходимите килограми, защото ако сега натрупаш мускулна маса, после е доста по-трудно, защото после ще ти е по-сложно т.к. като почнеш да чистеш трябва да внимаваш да не изгорип всичките мускули :wink:

02.03.06
19:24

Абсолютно първо свали мазнините, тогава си изгради добра мускулна структура до към 25 г възраст(до тогава растем ние мъжете) и ще можеш да си я поддържаш лесно.Вземи тренировъчните сплитове за изгаряне от сайта.Характеристиките ми са точно като твоите.Аз правя единия сплит.В почивните дни, когато не посещавам залата, ходя да бягам.Не приемам почти никакви въглехидрати.И ям по пет пъти на ден,Трите основни и между тях по една закуска състояща се от ябълка или кофичка кисело мляко.Сега смятам да взема и на мусаши нещо за топене на мазнини, я L Carnitine я Fat Los Formula.Тия работи не си ги измислям сега ами ми ги каза диетоложката да ги правя.Вече 21 дена ги спазвам и така....

SC

03.03.06
00:50

Аз си реших сега около месец-месец и нещо на си вдигам по програмата за маса(за абсолютно начинаещи). Не че очаквам кой знае какво да стане за 1 месец, но поне малко да вляза във форма. И тогава ще почна програмата за сваляне. Щото ся времето е много кофти, а пък предпочитам кардио на открито.

EN

03.03.06
11:40

:lol:  А едновременно?Покачване на обема и изчистване на подкожните мазнини?

03.03.06
14:07

[quote author=“energymax”]:lol:  А едновременно?Покачване на обема и изчистване на подкожните мазнини?

Става но трябва да ти отговоря в друг раздел

EN

05.03.06
11:56

айде отговори ми на лична!

05.03.06
22:02

Ще ти пратя ЛС обещавам (по изключение)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1