28.02.06
18:40
Чувал съм, че напъването и тежката физическа работа оказват отрицателно влияние на очите. Вярно ли е? Аз и без това имам диоптър пък не нося очила, сега от тренировките да не стане по-зле?
Не вреди ако не вдигаш до отказ и не се напрягаш прекалено много. Ако не си сигурен дали можеш да вдигнеш тежеста извикай някои да те пази. Консултирал съм се с моята очна лекарка. Аз също съм с очила и тренирам вече 4-та година и не съм си повишил диоптъра така че не се притеснявай само не се напрягай много, защото от това може да стане беля. Спи достатьчно - минимум 8 часа. Почивката е важна освен за възстановяването на мускулите и за очите.
Напъването от големите кг. единствено може да ти донесе някакъв кръвоизлив в окото. Иначе чак до отрицателно влияние... То тогава всички с по голям стаж щяха да носят по няколко диоптъра
ако сте гледали какъв диоптър носи Насер ел Сонбати и другия сладур Грег Ковакс ще ви стане ясно .. като и двамата правят за горна част гърди с 200+ кг :) ако нямате проблем с очите и не сте като тях няма да има вреда .. имам един авер на него му се напрягат очите , като вдига тежко и каза че усеща напрежението в тях .. но той попринцип си носи 3-и диоптър :)