Вреди ли вдигането на зрението???

TU

28.02.06
18:40

Чувал съм, че напъването и тежката физическа работа оказват отрицателно влияние на очите. Вярно ли е? Аз и без това имам диоптър пък не нося очила, сега от тренировките да не стане по-зле?

28.02.06
19:01

Не вреди ако не вдигаш до отказ и не се напрягаш прекалено много. Ако не си сигурен дали можеш да вдигнеш тежеста извикай някои да те пази. Консултирал съм се с моята очна лекарка. Аз също съм с очила и тренирам вече 4-та година и не съм си повишил диоптъра така че не се притеснявай само не се напрягай много, защото от това може да стане беля. Спи достатьчно - минимум 8 часа. Почивката е важна освен за възстановяването на мускулите и за очите.

28.02.06
19:02

Напъването от големите кг. единствено може да ти донесе някакъв кръвоизлив в окото. Иначе чак до отрицателно влияние... То тогава всички с по голям стаж щяха да носят по няколко диоптъра

28.02.06
20:06

ако сте гледали какъв диоптър носи Насер ел Сонбати и другия сладур Грег Ковакс  ще ви стане ясно .. като и двамата правят за горна част гърди с 200+ кг :) ако нямате проблем с очите и не сте като тях няма да има вреда .. имам един авер на него му се напрягат очите , като вдига тежко и каза че усеща напрежението в тях .. но той попринцип си носи 3-и диоптър :)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1