02.03.06
12:24
Здравейте. От скоро започнах да тренирам редовно, но съм прекалено малко килограми. Реших да започна с протеин но ми казаха че имало такива с вредно действие. Може ли да ми кажете дали е вярно това ? И ако може да ми препоръчате какви протеини да си купя и как да ги взимам. Начинаещ съм. Благодаря предварително.
Да ако си на НВД и си купиш “Pro Gold” на Нутрим :)
Няма вредни протеини има наредени. Справка http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=13718&postdays=0&postorder=asc&start=0
Е това беше излишно....
Ами не са установени, странични ефекти, говори се за натоварване на бъбреците ,но много ме съмнява това.
03.03.06
11:07
Ако си вземеш някоя куча марка с разни евтини и забранени медикаменти(колкото да има ефект) тогава ще има вредни ефекти.
Това за бъбреците е вярно, не надвишаваи дозите и пии протеина с много вода и няма да имаш проблеми
говорих преди няколко дни с един доктор от правителствена болница (специалността му са вътрешните жлези, нз как му е “книжовното” име) и той ми каза че това че по принцип протеинът е като марихуаната, не са особено вредни, но те карат да искаш нещо повече. Но аз все пак имам приятели, които пушат от 4-5год и още не са пристрастени и не са пробвали нищо поввече. Пък djgorgio-ASTOR и аз съм чел за бъбреците, но щом казваш трябва да няма проблеми. Аз в момента не тренирам (заради моята прословута китка), но скоро пак ще започна и се чудя какво да правя, защото май само с био-храна няма да стигна до никъде, пък вкъщи първо родителите ми са против, а и аз не съм сигурен че го искам прахообразна. Та друг начин май няма нали? но едва ли някой го интересува така че аз сам ще трябва да реша тази дилема. :cry: :cry:
ПО ЗДРАВИ
Карай на “био - храна”, както се изрази (каквото и да значи това) и не слушай тия, дето ти говорят, че е задължително да пиеш добавки и без тях не ставало. Добавките също са храна ;)
Разбира се, храната трябва да ти е качествена и в достатъчно количество ;)
А това за протеина и марихуаната трябва да влезе в бисерите ;)
03.03.06
13:26
[quote author=”Петко К”]Карай на “био - храна”, както се изрази (каквото и да значи това) и не слушай тия, дето ти говорят, че е задължително да пиеш добавки и без тях не ставало. Добавките също са храна ;)
За био храната и аз съм “За”,обаче кажи ми Петко,как и с какво друго “био” средство може да постигнеш такива резултати както с креатина примерно.?Креатина и то е добавка ,така ,че не ги подценявайте.
Креатина си е добре, аз имах предвид добавки от типа на протеините на прах и гейнерите, които според мен са излишни при добро хранене.
03.03.06
14:21
Благодаря, че ми изяснихте ситуацията с протеина. Но казвате че е излишен при добро хранене. В такъв случай ако може да ми обясните за креатина някой нещица... Има ли вредни ефекти какво е всъщност действието му ... и дали като съм начинаещ мога да започна направо от него ? Благодаря :)
Петко К думите ти са моят лъч светлина в краят на тунела. Ще направя всичко възможно да направя си направя качествен хранителен режин (като после ще те помоля да ми помогнеш да отстраним грешките ми :) ) А ти взимах ли, защото съм ти виждал снимки и наистина има защо да ти се подръжава? Ти си първият май, който чувам да изказва подобна теза, но многократно си се доказал като “вещ в занаята” та ти се доверявам напълно :).
RuNNer аз съм чел, че креатинът е безвреден, но този в България не бил такъв и имал много странични ефекти. Едва ли има значение, но аз съм против него. Май по този въпрос не съм мн полезен така че
ПО ЗДРАВИ
п.с. Петко К отново мн ти благодаря! Страшен си :) !
Ха, чак пример за подражание станах :lol:
Добавки не ползвам. Ползвал съм два месеца креатин и протеин на Нутрим, но с тях и без тях разликата беше минимална (креатина дава малко повече сила и издръжливост, това е вярно, но не очаквай чудеса от него). А протеина е излишен при добро хранене. Аз приемам достатъчно от храната, не виждам смисъл да си давам парите и за прахчета. Пък и както се видя, няма гаранция какво пиеш ;)
Просто обръщай повече внимание на храненето, и ще имаш резултат.
А снимките са ми стари, и там съм доста мазен (така де, дебел). Сега съм в малко по - добра форма ;)
Био****л :shock: :lol:
04.03.06
14:03
Вие обаче много напред ме закарахте :) Това ми е 3-тото мнение във форума и за 3-ти път казвам - нов съм в “бранша” :lol: Каква е тази “био” храна ? :oops:
п.с. Какво е НВД :roll:
хайде аз ще ти отговоря. Значи аз като казах имах предвид храната, която ни дава майката природа, а не получена по хим път, при AbSs май означава бионабол (нз той да си каже). Понеже не съм сигурен за какво питаше. Пък НВД означава НискоВъглехидратнаДиета
05.03.06
00:27
Напълно съм объркан :shock: Вече и аз незнам протеини ли да почна, креатин ли, или пък да се храня много здраво. Хич не съм на ясно с тези въглехидратни диети ... Просто ми трябват около 10+ килограма до 2 месеца някаде. Ако кажете по какъв начин ще ги набавя за това време ще съм ви МНОГО благодарен :)
не е невъзможно да ги качиш, но няма да е чиста ММ.по-лесно се качва с гейнър вместо протеин(ако твърдо си решил да пиеш нещо).можеш и креатин, и глутамин да пиеш, но най-важното са храната, тренировката и почивката - яж повече, почивай хубаво и тренирай здраво(без да се изсливаш)
05.03.06
10:50
Благодаря на всички за помощща :) Надявам се, че ако има нещо пак ще помагате. Поздрави :)
05.03.06
11:08
Аз качих 10 кг за два месеца като първия месец загрявах здраво и с програма, а втория почнах да пия креатин и протеин. Качих 10 кг точно. Но за да почнеш да ги приемаш тези двете сериозно трябва да си тренирал известно време преди това, за да ти е свикнал мускула. През цялото време храненето трябва да е с много въглехидрати. Трябва също да приемаш и много вода. Това е от мен ;)
05.03.06
12:53
Много благодаря :P