Бърз и бавен протеин - понятия?!?

Sportex

02.03.06
15:56

Няма понятия “бърз” и “бавен” протеин. Доколкото циркулират в популярните издания, това са термини измислени от лаици и търговци. Има добре резорбируеми и недобре резорбируеми протеини. Степента на резорбция е функция не на дължината на полипептидната верига, а на аминокиселинния състав на белтъка. MDT технологията няма общо с хидролизата на белтъка. Експертната група към СЗО е определила за еталон за качеството на белтъка не суроватъчния протеин, а казеина.

Това е от интервя с собственика на Нутрим. Няма значение де... е не схващам - някой може ли да обясни с думи прости.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

02.03.06
16:28

работата е там, че Нутрим открили, че няма значение колко въглехидрати слагат в протеините си, защото те били “добре разорбируеми”  :)  :)

А сега по същество. Пеално няма голяма разлика за колко време се усвоява даден протеин, стига да се усвоява добре. Важното е тялото да бъде обезпечено с аминокиселини, дали те са били усвоени преди 5 часа или ч час не е от съществено значение.

02.03.06
16:40

[quote author=“SGK”]Важното е тялото да бъде обезпечено с аминокиселини, дали те са били усвоени преди 5 часа или ч час не е от съществено значение.

Не съм много запознат с точното усвояване, но мисля че не е точно така. Защо тогава има в продажва само Аминокиселини? Всичко рекламен трик ли е... 8)

02.03.06
16:58

ако чисто условно приемем, че тялото ти се нуждае от 2 гр. протеин на ден, т.е. това му е лимита, ако си доставиш този протеин от храната е безпредметно да пиеш аминокиселини или прахчета.
Друг е въпросът, че изобщо не може да става сравнение м/у фармацефтично-чистите амино и протеинът в ориза или овесените ядки да речем.
Искам да кажа, че е по-важно човек да се храни редовно с белтъчна храна, а не времето на разграждане на дадения белтък.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1