08.03.06
10:16
Значи четох в една книга, че в 100 гр. извара имало само 15 гр. белтък. Има ли нещо такова? След като изварата е суроватъчен белтък как има в 100 гр. продукт само 15 гр. белтък?
Аз точно за това не използвам извара.100 грама са бая много извара,а аз ще трябва да вземам по 150-200.Като се има в предвид,че и не е особено вкусна...Единственото и добро приложение за мен е когатро при нвд си гладен и искаш да си напълниш корема с малко калории.Тогава една шопска салата с извара е добро решение.Като основно ядене си е мъчение.
Е що пък да е мъчение, пробвайте това 200гр извара + 200пр. мляко+ един малък банан, даже е много притен на вкус шейка, а ако не искате банан преди лягане изпийте шейка на екс :wink: ,
Според мен реално ако в БГ изварата има и 12% протеин е много добре - честно казано процента да е към 10…
[quote author=“kao”]Според мен реално ако в БГ изварата има и 12% протеин е много добре - честно казано процента да е към 10…
Що бе,тука млеката и месата са ни хубави.
14.03.06
00:01
Доколкото знам има различни видове, моята е 12 гр. белтъчини, 0.3 мазнини и 4 въглехидрати на 100 грама. А пък ако си я използваш вместо масло за сандвичи примерно, когато те мързи да готвиш, я изяждаш за 0 време.
[quote author=“Size”][quote author=“kao”]Според мен реално ако в БГ изварата има и 12% протеин е много добре - честно казано процента да е към 10…Що бе,тука млеката и месата са ни хубави.
Слагат и вода...
Аз пък си мисля, че процента се движи в малки граници около този на етикета, понеже изварата не е спортна добавка и нормалните ( не ние :) ) хора, които си я купуват едва ли обръщат особено голямо внимание на процентното съдържание на белтъчини. А че има вода има , но при положение че освен вода и белтъчини няма почти нищо друго заради начина на получаване, мисля че е нормално да има около 15-17% белтък, иначе би трябвало да е в течно състояние.
Казвам ви разреждат я здраво с вода... аз нямам предвид че изварата съдържа вода а че допълнително я разрежда...
Според мен 15-17% е недостижимо, но всеки си избира сам ;)
да наистина слагат вода и мисля че около 12% +- 3 неможе да се каже точно.що се отнася до вкуса мен ми харесва.но по год става с банан, мед ,кисело мляко , вода и пасатор. :lol:
Абе аз в Пловдив където и да търся извара и се намирам няква с 4-5 гр белтъчини на етикетите.Кажете ми каква извара да си взимам и къде мога да я намеря в Пловдив!
Моята практика беше-Ядеш докато не ти се доповръщя. Изварата за мене има много гаден вкус.
Обаче е безценна, като хрянителен източник... цената е повече от добра...
02.04.06
11:27
Е що пък да е мъчение, пробвайте това 200гр извара + 200пр. мляко+ един малък банан, даже е много притен на вкус шейка, а ако не искате банан преди лягане изпийте шейка на екс :wink: ,
Това го пробвах без банана...честно казано аз дето не съм хич претенцозен за вкусовите качества...едвам го допих ау.. не искам да се сещам..
Извара 100гр:
Вода - 77г
Белтъчини - 16г
Мазнини - 0,5г
Въглехидрати - 1г
Соли - 0,5г
Калий - 38мг
Натрий - 270мг
Магнезий - 15мг
Калций - 290мг
Фосфор - 155мг
Желязо - 0,2мг
Витамин “В1” - 0,03 мг
Витамин “В2” - 0,1мг
Витамин “РР” - 1мг
Легенда: г-грам
мг - милиграм
[quote author=“kao”][quote author=“Size”][quote author=“kao”]Според мен реално ако в БГ изварата има и 12% протеин е много добре - честно казано процента да е към 10…Що бе,тука млеката и месата са ни хубави.
Слагат и вода...
Винаги се усеща когато има вода в изварата. Вкуса става отвратителен! Ако няма вода е безвкусна, но с малко сол става хубава за филийки.
Па темата: Не са ли повече процентите? Доколкото си спомням, на опаковките пишеше повече.
Aбе не знам ма вчера си взех една извара в опаковка (Много не я гледах кво пише на опаковаката щот бързах :D )И пишеше,че в 100г извара има 4г белтък под 3г мазнини и 11.5г въглехидрати не знам ква е тая извата ма повече няма да взимам от нея.На боби ли нещо такова се казваше.Я ми препоръчайте ква извара взимате?Аз лично от няколко места пробвах и няй ми хареса една Жоси май се казваше не беше лоша ма беше малко мазничка.