Колко гр. белтък има в 100 г. извара?

08.03.06
10:16

Значи четох в една книга, че в 100 гр. извара имало само 15 гр. белтък. Има ли нещо такова? След като изварата е суроватъчен белтък как има в 100 гр. продукт само 15 гр. белтък?

08.03.06
10:43

Толкова е долу горе 15-16 гр.

09.03.06
09:59

Остатъка до 100 гр. тогава какво е?

09.03.06
10:48

[quote author=“nikki_g”]Остатъка до 100 гр. тогава какво е?

Вода.

09.03.06
20:22

Аз точно за това не използвам извара.100 грама са бая много извара,а аз ще трябва да вземам по 150-200.Като се има в предвид,че и не е особено вкусна...Единственото и добро приложение за мен е когатро при нвд си гладен и искаш да си напълниш корема с малко калории.Тогава една шопска салата с извара е добро решение.Като основно ядене си е мъчение.

09.03.06
20:49

Аз доколкото знам има 18гр. белтък в 100гр. извара.

13.03.06
10:38

[quote author=“Size”]Аз точно за това не използвам извара.100 грама са бая много извара,а аз ще трябва да вземам по 150-200.Като се има в предвид,че и не е особено вкусна...Единственото и добро приложение за мен е когатро при нвд си гладен и искаш да си напълниш корема с малко калории.Тогава една шопска салата с извара е добро решение.Като основно ядене си е мъчение.

Е що пък да е мъчение, пробвайте това 200гр извара  + 200пр. мляко+ един малък банан, даже е много притен на вкус шейка,  а ако не искате банан преди лягане изпийте шейка на екс  :wink: ,

13.03.06
21:35

Според мен реално ако в БГ изварата има и 12% протеин е много добре - честно казано процента да е към 10…

13.03.06
21:40

[quote author=“kao”]Според мен реално ако в БГ изварата има и 12% протеин е много добре - честно казано процента да е към 10…

Що бе,тука млеката и месата са ни хубави.

ZW

14.03.06
00:01

Доколкото знам има различни видове, моята е 12 гр. белтъчини, 0.3 мазнини и 4 въглехидрати на 100 грама. А пък ако си я използваш вместо масло за сандвичи примерно, когато те мързи да готвиш, я изяждаш за 0 време.

14.03.06
01:59

[quote author=“Size”][quote author=“kao”]Според мен реално ако в БГ изварата има и 12% протеин е много добре - честно казано процента да е към 10…Що бе,тука млеката и месата са ни хубави.

Слагат и вода...

14.03.06
10:10

[quote author=“kao”]Според мен реално ако в БГ изварата има и 12% протеин е много добре - честно казано процента да е към 10…

Аз пък си мисля, че процента се движи в малки граници около този на етикета, понеже изварата не е спортна добавка и нормалните ( не ние :) ) хора, които си я купуват едва ли обръщат особено голямо внимание на процентното съдържание на белтъчини. А че има вода има , но при положение че освен вода и белтъчини няма почти нищо друго заради начина на получаване, мисля че е нормално да има около 15-17% белтък, иначе би трябвало да е в течно състояние.

14.03.06
18:30

Казвам ви разреждат я здраво с вода... аз нямам предвид че изварата съдържа вода а че допълнително я разрежда...

Според мен 15-17% е недостижимо, но всеки си избира сам ;)

18.03.06
15:30

да наистина слагат вода и мисля че около 12% +- 3 неможе да се каже точно.що се отнася до вкуса мен ми харесва.но по год става с банан, мед ,кисело мляко , вода и пасатор. :lol:

19.03.06
18:48

Абе аз в Пловдив където и да търся извара и се намирам няква с 4-5 гр белтъчини на етикетите.Кажете ми каква извара да си взимам и къде мога да я намеря в Пловдив!

19.03.06
21:45

Моята практика беше-Ядеш докато не ти се доповръщя. Изварата за мене има много гаден вкус.

Обаче е безценна, като хрянителен източник... цената е повече от добра...

M_

02.04.06
11:27

[quote author=“red”][quote author=“Size”]Аз точно за това не използвам извара.100 грама са бая много извара,а аз ще трябва да вземам по 150-200.Като се има в предвид,че и не е особено вкусна...Единственото и добро приложение за мен е когатро при нвд си гладен и искаш да си напълниш корема с малко калории.Тогава една шопска салата с извара е добро решение.Като основно ядене си е мъчение.

Е що пък да е мъчение, пробвайте това 200гр извара  + 200пр. мляко+ един малък банан, даже е много притен на вкус шейка,  а ако не искате банан преди лягане изпийте шейка на екс  :wink: ,

Това го пробвах без банана...честно казано аз дето не съм хич претенцозен за вкусовите качества...едвам го допих ау.. не искам да се сещам..

02.04.06
12:57

Извара 100гр:

Вода - 77г
Белтъчини - 16г
Мазнини - 0,5г
Въглехидрати - 1г
Соли - 0,5г
Калий - 38мг
Натрий - 270мг
Магнезий - 15мг
Калций - 290мг
Фосфор - 155мг
Желязо - 0,2мг
Витамин “В1” - 0,03 мг
Витамин “В2” - 0,1мг
Витамин “РР” - 1мг

Легенда: г-грам
          мг - милиграм

10.04.06
20:26

[quote author=“kao”][quote author=“Size”][quote author=“kao”]Според мен реално ако в БГ изварата има и 12% протеин е много добре - честно казано процента да е към 10…Що бе,тука млеката и месата са ни хубави.

Слагат и вода...

Винаги се усеща когато има вода в изварата. Вкуса става отвратителен! Ако няма вода е безвкусна, но с малко сол става хубава за филийки.

Па темата: Не са ли повече процентите? Доколкото си спомням, на опаковките пишеше повече.

10.04.06
20:57

Aбе не знам ма вчера си взех една извара в опаковка (Много не я гледах кво пише на опаковаката щот бързах :D )И пишеше,че в 100г извара има 4г белтък под 3г мазнини и 11.5г въглехидрати не знам ква е тая извата ма повече няма да взимам от нея.На боби ли нещо такова се казваше.Я ми препоръчайте ква извара взимате?Аз лично от няколко места пробвах и няй ми хареса една Жоси май се казваше не беше лоша ма беше малко мазничка.

10.04.06
23:57

И аз май от тая на Жоси съм взимал, хубава е. Имаше една, “Дядо Либен”, която беше доста по-скъпа и съответно би трябвало да е по-качествена (би трябвало, иначе дали е така... :D )

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1