HIIT - Високоинтензивна интервална тренировка

08.03.06
12:49

Искам да заменя монотонната тренировка на кростренажор с HIIT. Може ли да ме посъветвате например 1 час обикновено кардио с колко интервално може да се замени.

И нещо друго - за пулсовата честота. Сметнах по формулата 220-възрастта, че работният ми пулс трябва да е м/у 124 и 152уд/мин. (65% и 80% от горната граница). Работния пулс не зависи ли в някаква степен и от пулса в спокойно състояние. Аз например съм с перманентно висок пулс - в момента 95уд/мин. С пулс от 124уд. при тренировка няма да постигна нищо  :roll: .

Мислите ли, че интервалната тренировка е по-добра от интензивната тренировка (с 80% пулс нон стоп).

08.03.06
23:20

много смяташ,по добре е тези услия да се влагат в залата:)

09.03.06
09:31

Точно това и правя Lukabrazy - три пъти седмично в зала, в останалите дни с кростренажор в къщи. И разсъждаването не ми пречи изобщо. Просто търся по-ефективен начин да постигна целите си.
Поздрави  :)

09.03.06
10:13

http://search.bodybuilding.com/search?q=HIIT&btnG=Search&site=wwwbodybuilding&output=xml_no_dtd&client=wwwbodybuilding&proxystylesheet=wwwbodybuilding&getfields=description&filter=0

И първия резултат от търсенето:

http://www.teenbodybuilding.com/justin6.htm


С една дума - 15 - 20 минути трябва да ти стигнат.

09.03.06
11:23

Благодаря ПЕТКО К  :) .
Статията е страхотна, препоръчвам я и на други неориентирани като мене  :idea: .
В сайта има и друга много полезна информация.

А на тези. които мислят че е важно да блъскат в залата, независимо дали по правилния начин, ще кажа че поради липса на знания аз се превърнах от едно кльощаво същество със засилен метабилизъм в малко едричка жена  :cry: .

Успех!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1