09.03.06
16:19
Здравейте. Това е първият ми пост и искрено се надявам да съм улучил темата където съм постнал, и че съм задал правилно въпросите си. Та така при мен ситуацията е следната:
На 23 години съм, тежа 74 килограма при ръст 176. Бих казал, че метаболизма ми е сравнително бърз, т.е. килцата не ми се лепят бързо но не съм и от тия дето не качват нищо по тях. Преди повече от две години спрях с тренировките поради една или друга причина. Сега започвам да тренирам наново, но при вече променени физически данни. Та за тези две години без тренировка съм качил малко мазнини в областа на корема(и естествено мускулната ми маса е спаднала). Изчетох доста теми във форума относна протеините, но така и не можах да преценя кой протеин е подходящ за мен. Видях темите за българските добавки и негативното ви отношение към тях. На доста места видях,че препоръчвате Optimum Nitrition. Моля препоръчайте ми протеин който да ми помогне в процеса на изчистване но и да мога да увелича чистата си мускулна маса все пак. Към кой вид протеин трябва да се ориентирам - суроватъчен, соев, млечен(незнам не е ли един и същ със соевия). Предполагам, че трябва да се ориентирам към протеин с по-високо съдържание на белтъци и ниско на въглехидрати. Знам, че за да изчистя от мазнини коремната мускулатура трябва да правя доста кардио тренировки. Прочетох, че в период на изчистване не трябва да се приемат въглехидрати след 18.00 часа. Дайте мнение по този въпрос.
Кажете ми дали за мойте нужди е подходяща комбинацията протеин+аминокиселини+b12, и към какви аминокиселини да се ориентирам. Нуждая се от съвет и кога да вземам гореспоменатите медикаменти и добавки.
Благодаря предварително на всички, който ще ми помогнат при разрешаването на моя проблем.
за оптимум съм чувал само хубави неща и днес си купих техен сурватъчен.според мен добра комбинация е сурватъчен преди и след тренировка и млечно-яйчен преди сън.за целта ти е подходящ чист протеин, а не гейнър(протеин+въглехидрати).въглехидрати не е добре да се приемат след 15 часа.
аминокиселините ги пия преди и веднага след тренировкакато освен тях пия допълнително само ВСАА.в момента ползвам амино на сатурн и ВСАА на скайтек.
щом си решил да сваляш може да си вземеш и л-карнитин - 1гр преди тренировка и 1гр преди лягане.може и някакъв бърнър да добавиш
и внимавай какво и кога ядеш :wink:
това е според мен
успех
PS темата май не е за тук
Благодаря зя съвета. Ако има някой какво друго да сподели съм отворен към нови предложения. :) :) :)
Такааааа, днес си взех Scietec 100% Whey Isolate. Кажете ми добър ли е избора ми и каква е разликата м/у Isolate и Concentrat? Кога предлагате да го вземам този протеин?
Не пускай поредни постове моля !!! Ако имаш да добавиш нещо използвай бутона “промени” !!! Обединих ти поста
DJGorgio-Astor
[quote author=“T_O_B”]Такааааа, днес си взех Scietec 100% Whey Isolate. Кажете ми добър ли е избора ми и каква е разликата м/у Isolate и Concentrat? Кога предлагате да го вземам този протеин?
Един от най-яките изолати на пазара, според мен :lol: ! Разликата м/у изолат и концентрат е в начина на обработка, но каква е точно не мога да ти кажа! Е, при всички случаи изолата е по-добър и по-скъп респективно!
Взимай го след тренировка главно :wink: !
13.03.06
19:36
Каква е разликата между суроватъчния изолат и суроватъчния концентрат?
Суроватъчният протеин изолат е дериват на млякото и за момента е най-добрия възможен източник на протеин. Суроватъчният изолат е малко по-скъп, защото е малко по-чист от концентрата, има по-висока биологична стойност и съдържа повече протеин и по-малко лактоза от колкото концентрата.
Това прави ли го по-добрия избор?
Не непременно. Всеки суроватъчен протеин лесно се абсорбира в мускулите. Повечето от предлаганите суроватъчни протеини съдържат главно суроратъчен концентрат, смесен с малко изолат.
Концентрат или изолат да ползваме?
Е, когато вече всичко е казано суроватъчен изолат или концентрат да изберем?
От положителната страна, изолатът е по-чист, но е и по-скъп. Повечето протеини, които ще намерите на пазара са концентрат, смесен с малко изолат.
По мое мнение, аз не мисля, че си заслужава допълнителните пари за да използвате чист сур. изолат. Използвайки концентрат ,смесен с изолат доставя също толкова добри резултати, но при по-малки разходи. Също ще чуете от други бодибилдъри, че те не забелязват съществена разлика при приема между изолат и концентрат, така че ви препоръчвам да изберете по-евтиното от двете.
14.03.06
00:24
Изолатът определено е по-добър.Коко е по скъп -с няколко лева отгоре, а вземаш друго качество.Микро- филтриран при ниска температура с живи клетки.това е наи-доброто за момента.
14.03.06
07:25
12 лева на килограм разлика ... ако решиш да вземеш голяма разфасовка разликата е още по-фрапираща ... Пък и не може да си сигурен, че изолатите, които купуваш са чисти изолати, а не микс.
П.П. Това е за една конкретна фирма.