Отново за етиката в залата

10.03.06
08:54

Здравейте!
Първо искам да кажа, че пускам тази тема не за да провокирам спор, а защото наскоро в залата, в която тренирам, стана нещо, което ме впечатли с абсурдността си и искам да го споделя тук.
Тренирам си аз съвсем тихо и мирно на един скрипец, на който се редуваме трима души и по едно време се появява един явно назобен дебеличък субект с големи ръце, голям гръб, мазно шкембе и крака като клечки заедно с далеч по-фино свое приятелче. Нагласят се двамата на скрипеца, без да питат никого, наместват си тежестта, височината и в общи линии го заемат. Аз стоя до тях и им правя забележка - казвам, че не бих имал нищо против да тренираме заедно и да се редуваме, но би трябвало да попитат. По-дребният се извинява и пита, но дебелакът го прекъсва и ми налита с думите да съм бил сменял залата. Аз (естествено) му отвръщам подобаващо и за една бройка някой от нас да си тръгне със сменена физиономия, като далеч не е сигурно, че това щях да съм аз - имам основания да смятам, че с оглед на физическите си данни и опита си бих го схрускам на закуска типчето. Там е работата обаче, че това няма да реши проблема.
В тази зала ходя с колеги и приятели от доста време (всъщност от години), понякога водя жена си и дъщеря си, която играе на площадката отвън. Дори да смачкам нечий фасон, това едва ли ще реши проблема, даже напротив - може да докара неприятности и на семейството ми.
Не търся съвет, само споделям с хора, които биха могли да ме разберат. Защото другият път, когато онзи направи нещо подобно (а той ще го направи - не му беше първият път, макар досега да беше гонил от уредите все хора, които не са му в категорията), няма да си затрая и вероятно нещата ще завършат доста неприятно за някого от двамата.
Защо трябва заради някого, на когото му липсват първите седем години и който си мисли, че е хванал Господ за шлифера, останалите посетители на залата, която иначе е доста прилично местенце, да се чувстват дискомфортно? Сигурно темата е обсъждана неведнъж тук, но за съжаление аз лично не виждам приемливо решение за себе си - всички алтернативи са лоши.

head_hunter

10.03.06
09:05

Според мен има две решения на въпроса:
1. Говориш със собственика на залата - обясняваш му ситуацията ако не вземе адекватно решение - виж точка втора.
2. Не е нужно да става проблем в залата - изчакваш въпросното типче извън залата и го пребиваш така, че следващия път /след като месеци наред е карал на течна храна/ се замисля как да се държи с хората от залата.
Това е лично мнение - поне аз самият така бих постъпил.
Аз самият само веднъж съм имал подобен проблем, но го реших веднага на място, като пробвах първо с добро и явно човека разбра на къде отиват нещата и си взе поука от случилото се. По това което си описал разбирам, че явно имаш насреща си пълен дебил, което пък от своя страна е за съжаление доста често срещано явление по залите, поради това ти предлагам да минеш направо на точка втора  :wink: .

10.03.06
09:38

Благодаря за подкрепата!
Да, сигурен съм, че твоето предложение ще има някакъв ефект, може даже да реши проблема.
И все пак това ли е начинът? Fight fire with fire? Не знам. Едва ли ще тръгна аз лично да причаквам някого в тъмното, за да си реша проблема. По принцип съм тих и спокоен човек, дори не съм отмъстителен. Лошото е, че някой ден ще избухна в залата, когато пак ме провокира тоя и ще стане неприятно.
Мдам, може би в крайна сметка твоята идея ще се окаже най-удачна - да се опитам да говоря с него, а ако не помага, бой по канчето.  :lol:

head_hunter

10.03.06
09:44

Ами принципно и аз съм спокоен човек, но има хора които от нищо друго не разбират - просто си го търсят сами. За това каквото повикало, такова се обадило. Още един съвет от мен - не пускай аванта на никой, защато днес на този ще си замълчиш, а утре ще се изсипят още 20 дебила като този. И не е нужно да го причакваш на тъмно - може и на светло, но гледай да не те видят повече от един човек  :wink: .

Успех.

10.03.06
11:46

[quote author=“head_hunter”]Ами принципно и аз съм спокоен човек, но има хора които от нищо друго не разбират - просто си го търсят сами. За това каквото повикало, такова се обадило. Още един съвет от мен - не пускай аванта на никой, защато днес на този ще си замълчиш, а утре ще се изсипят още 20 дебила като този. И не е нужно да го причакваш на тъмно - може и на светло, но гледай да не те видят повече от един човек  :wink: .

Успех.

head_hunter Мислех те за по-разумен човек :shock: , бях изненадан , че му даваш такъв съвет! За мен единственото решение Боби, е да говориш с този тип , но с добро, накарай го да се почувства неудобно, че е толкова невъзпитан и груб, ако и това не помогне говори със собственика, ако и собственика не ти обърне внимание по-добре смени залата, все пак не може ти да въвеждаш ред в собствената му зала, днес ще набиеш един , а утре ако дойде друг и т.н.........
А и това с боя по ще подхожда ако си тинейджър, а ти доколкото разбрах си семеен, не се забърквай в неприятности. Все пак едно е да прередиш някой на скрипеца, а съвсем друго да го пребиеш за това :shock:  Не , че и аз не съм го правил навремето, но все пак хората би трябвало с годините да поумняват нали :wink:
И най-важното не се ядосвай и не го взимай толкова навътре , не си струва.

head_hunter

10.03.06
13:32

[quote author=“red”][quote author=“head_hunter”]Ами принципно и аз съм спокоен човек, но има хора които от нищо друго не разбират - просто си го търсят сами. За това каквото повикало, такова се обадило. Още един съвет от мен - не пускай аванта на никой, защато днес на този ще си замълчиш, а утре ще се изсипят още 20 дебила като този. И не е нужно да го причакваш на тъмно - може и на светло, но гледай да не те видят повече от един човек  :wink: .

Успех.

head_hunter Мислех те за по-разумен човек :shock: , бях изненадан , че му даваш такъв съвет! За мен единственото решение Боби, е да говориш с този тип , но с добро, накарай го да се почувства неудобно, че е толкова невъзпитан и груб, ако и това не помогне говори със собственика, ако и собственика не ти обърне внимание по-добре смени залата, все пак не може ти да въвеждаш ред в собствената му зала, днес ще набиеш един , а утре ако дойде друг и т.н.........
А и това с боя по ще подхожда ако си тинейджър, а ти доколкото разбрах си семеен, не се забърквай в неприятности. Все пак едно е да прередиш някой на скрипеца, а съвсем друго да го пребиеш за това :shock:  Не , че и аз не съм го правил навремето, но все пак хората би трябвало с годините да поумняват нали :wink:
И най-важното не се ядосвай и не го взимай толкова навътре , не си струва.

Не му давам съвет директно с тръбата в главата - нека първо да поговори с него, но в случай че не отбира от приказка тогава. А това да смениш залата в която тренираш и в която си свикнал с уреди ш т.н.т заради някой тиквеник /който при това при направена забележка скача на бой/ означава да бягаш от проблема вместо да го решиш.

10.03.06
13:37

О, не, залата не бих сменил в никой случай заради един перко.
Все пак наистина не ми отива нито на годините, нито на положението да прибягвам до физическо насилие, така че ще направя всичко възможно да го избегна. За съжаление в подобни ситуации не винаги нещата зависят само от едната страна.

10.03.06
14:05

Как ще говори с него? Такива хора ( които си мислят , че  са хванали госпд за шлифера, много точно описание ) изобщо не разбират от никакъв разговор. Ясно е че тоя не ти е на нивото та да стане по въспитан само от един разговор. Според мен след един хубав бой ще вземе дори да  те поздравява. Не разбирам само защо възрастта ти те спира. Щом вече си опитал с добро и не става трябва да смениш покривката. А и това че не си отмъстителен .... не знам . Аз съм  много отмъстителен и не бих му пуснал аванта както каза head_hunter.  Все пак така мисля аз.

10.03.06
14:14

diksi, семеен човек съм, с малко дете, служител в сериозна чужда фирма, често в залата с мен идват маркетинговият директор на фирмата заедно с още един-двама колеги.  :lol: Разбираш, че някак не върви да размахвам юмруци, дори когато съм вбесен.
Иначе си прав за това, че разговорите може да се окажат съвсем безплодни. Точно заради това положението е тъпо - няма лесен начин.
Засега едва ли ще направя нещо - ще видим как ще се развие ситуацията, ако пътищата ни с този пак се пресекат, бъдещето ще покаже.

Глупости .. големи мъже сте, ще се биете...
1. Разговор с него, ако не стане:
2. Разговор с шефа на залата, ако не стане:
3. Пълен игнор на този индивид!

Ако си смениш залата, ще направиш голяма грешка - там си си свикнал, там си тренирай. Освен това ще излезеш по-слабия. Живейте си живота, другите да правят каквото си искат.  :wink:

10.03.06
18:13

@manson

Донякъде си прав - за първите две неща. Но за смяната на залата не.
Ако не стане с онзи морон, или пък шефа е като него, тогава е по добре да си смени залата, в такава среда не се тренира. това е фитнес, а не военна потготовка. аз в софия съм ходил само в академик и на мария луиза, която я застреляха.  там е нямало такива проблеми. аз ли4но не понасям плебеи/като въпросния морон/, но няма как да изтребиш всички, които те дразнят.. и да го набие, пак ще се появи понеже надали е едини4ен случай.

10.03.06
18:50

В залата ,в която  ходя никога не съм имал подобни проблеми.Не е много голяма ,което е предимство и повечето билдъри се познават.Друг е въпроса ,че залата е на охранителна фирма и виновният за спора ще бъде ‘’изнесен’’ :lol:

10.03.06
22:07

Аз така бих постъпил и затова така те посъветвах Boby_ . Но ти си семеен  и имаш сериозна работа. Това променя нещата. По-добре не предприемай нищо. Прави се че тоя не съществува. Пази себе си и семейството си . защото има всякакви откачалки.

10.03.06
23:19

Ами без коментар..... С такива комплексари се постъпва по техния начин с думи не става, той разбира само от тояга

11.03.06
01:27

Ееее момчета направо ме учудвате. Хора на по 30 и повече години ще се биете? Ами ок този е дебел и ще го набиете ами ако е някой който е здрав? 100 кила мускули 190 см висок? Какво правим тогава? Тогава ще си замълчите? Или ок ще го изчакате в тъмното? Ами ако са 2ма по 100 кила? Тогава ще сте пас и ще отстъпите уреда безславно? Тоест смятате ако онзи може да го надвиете значи ще го отупате а ако не ще си замълчите? Ами и той мисли по същият начин - кви са тия смешници на скрипеца? По як съм от тях я да ги разкарам.. И се получава че падате на неговото ниво и начин на мислене...
Не е ли по-разумно да се измисли друго решение? По културно?

Fight fire with fire? Така няма да стане.. а понякога така може да си докарате сериозни проблеми.. софия е малък град никога не се знае на кого и как ще попаднеш.

Просто за пореден път се убеждавам че хората по залите са мноого прости..

В конкретната ситуация бих се опитал с думи да оборя опонента (така винаги е по-сладко отколко да го нашляпаш), а щом е глупав и прост само ще ми е по-лесно да го изложа..

11.03.06
09:06

Що за зала е това, че допускат такива тъпаци да си правят кавото си искат? Няма ли инструктор, който да съблюдава тренировките???

Сменяй залата!

11.03.06
09:31

Игнорирай го това повече ще го подразни :arrow: Личен опит  :wink:

11.03.06
09:43

ако много си му набрал изчакаи го да вдига от лег с мн кила и му затисни штангата на долу към гърлото ,,,,,,
после му помогни да я избута на горе .... ...
така ште се е уплашил,че или няма да знае кжо да прави  или ше ти скочи на бои ,,,, туи като  е изморен ште имаш надмоштие ...... :lol:

Моля такива глупости да не пишеш повече във форума Моля
DJGorgio-Astor

13.03.06
10:20

Благодаря на всички за мненията и подкрепата!

Залата, в която тренирам, е съвсем прилична и досега подобни случаи не е имало. Познавам всички по-редовни посетители и мога да кажа, че огромната част от тях са съвсем културни момчета и човек може да се разбере с половин дума с тях. Същото важи и за инструкторите.

Колкото до тази конкретна история, онзи ден говорих с управителя. От него разбрах, че собствениците на залата са твърдо против всякакви подобни прояви в техния фитнес и ако случката има развитие, ще вземат мерки. А по-интересното откритие беше, че човекът, за когото говоря, се оказа полицай. В този смисъл ако бях прибегнал до насилствени средства, щях да си имам МНОГО по-сериозни проблеми от една смяна на залата.  :lol:
Да допълня, че не обобщавам нищо за полицаите като цяло, говоря само за конкретния човек. Смятам, че подобни индивиди не са показателни за професията на полицая и само я петнят.

Това е в общи линии засега, ако някой се интересува от финала на историята (който всъщност още не е настъпил), ще допълня пак темата.

head_hunter

13.03.06
10:26

За всички ще бъде интересно да следим развитието на случая. Пускай постове ако има развитие на случая. Лошото е, че за съжаление има и такива индивиди.

13.03.06
17:32

Още преди години, когато тренирах боен спорт следвам следната максима, която е доста вярна, да де ми я треньора : Не си търси боя, той сам ще те намери. Този случай предполагам е такъв, все пак първо го стресни малко да се освести, после както казаха говори със собственика и ако не стане вероятно ще му набиеш канчето, въпреки, че тоя, както си го представям е комплексар и доста инфантилен балон, така че може на следващата тренировка да стане меле.
П.С. Сега прочетох поста ти и се оказало, че е кука. Аз не ги уважавам изобщо, а този е просто поредния ушев, който се мисли за боса на мафията...Все пак гледай да си нямаш неприятности :)
Айде успех и дано нямаш повече проблеми.

13.03.06
18:43

Имах подобен проблем.Като започвах да се занимавам с фитнес бях на 15 .Та едни ден си седя кротко на лежанката и си почивам от направената серия, влиза един поне на 25-30 години доста як и с 2 глави над мен. Веднага почва да  се дуе да съм му се махал от уреда. :shock:  :shock: казвам му че имам още 1 серия и да изчака а тоя ме избута и ми вика ае бегай и да не съм те видял повече в злата .Просто по голям идиот от него не бях срещал.Добре че в залата бяха няколко от по старшите и по здравите хора които тренират там и се застъпиха за мен поговориха си с оня индивид, не знам кво му казаха  после с шефа на залата поговорих и тоя не съм го виждал от тогава.Много мразя някой понеже е як и има ебати тялото да се опитва да диктува живота на някой много по слаб от него а и тва че е як не прави автоматично уредите в залата запазени за него.Тва е от мен.
Опитай първо с добро да се разбереш с тоя тип.

13.03.06
22:53

Израснал е физически, но не и духовно. Все пак да си човек е нещо, което се учи цял живот може да му го напомниш.  8)

Animal

13.03.06
23:05

[quote author=“red”][quote author=“head_hunter”]Ами принципно и аз съм спокоен човек, но има хора които от нищо друго не разбират - просто си го търсят сами. За това каквото повикало, такова се обадило. Още един съвет от мен - не пускай аванта на никой, защато днес на този ще си замълчиш, а утре ще се изсипят още 20 дебила като този. И не е нужно да го причакваш на тъмно - може и на светло, но гледай да не те видят повече от един човек  :wink: .

Успех.

head_hunter Мислех те за по-разумен човек :shock: , бях изненадан , че му даваш такъв съвет! За мен единственото решение Боби, е да говориш с този тип , но с добро, накарай го да се почувства неудобно, че е толкова невъзпитан и груб, ако и това не помогне говори със собственика, ако и собственика не ти обърне внимание по-добре смени залата, все пак не може ти да въвеждаш ред в собствената му зала, днес ще набиеш един , а утре ако дойде друг и т.н.........
А и това с боя по ще подхожда ако си тинейджър, а ти доколкото разбрах си семеен, не се забърквай в неприятности. Все пак едно е да прередиш някой на скрипеца, а съвсем друго да го пребиеш за това :shock:  Не , че и аз не съм го правил навремето, но все пак хората би трябвало с годините да поумняват нали :wink:
И най-важното не се ядосвай и не го взимай толкова навътре , не си струва.

И един вид, онзи идва, унижава го, гони го от скрипеца и той за капак си сменя любимата зала??? И аз винаги избягвам физическите конфликти, но не може да оставяш някакви малоимни дебили да те мачкат. Трябва да слезеш на неговото ниво, за да се разберете. Друг е въпросът че ако е по-як тогава се прецакваш, защото тук закони няма, просто държавата в това отношение е един голям ташак

head_hunter

14.03.06
08:53

[quote author=“Animal”][quote author=“red”][quote author=“head_hunter”]Ами принципно и аз съм спокоен човек, но има хора които от нищо друго не разбират - просто си го търсят сами. За това каквото повикало, такова се обадило. Още един съвет от мен - не пускай аванта на никой, защато днес на този ще си замълчиш, а утре ще се изсипят още 20 дебила като този. И не е нужно да го причакваш на тъмно - може и на светло, но гледай да не те видят повече от един човек  :wink: .

Успех.

head_hunter Мислех те за по-разумен човек :shock: , бях изненадан , че му даваш такъв съвет! За мен единственото решение Боби, е да говориш с този тип , но с добро, накарай го да се почувства неудобно, че е толкова невъзпитан и груб, ако и това не помогне говори със собственика, ако и собственика не ти обърне внимание по-добре смени залата, все пак не може ти да въвеждаш ред в собствената му зала, днес ще набиеш един , а утре ако дойде друг и т.н.........
А и това с боя по ще подхожда ако си тинейджър, а ти доколкото разбрах си семеен, не се забърквай в неприятности. Все пак едно е да прередиш някой на скрипеца, а съвсем друго да го пребиеш за това :shock:  Не , че и аз не съм го правил навремето, но все пак хората би трябвало с годините да поумняват нали :wink:
И най-важното не се ядосвай и не го взимай толкова навътре , не си струва.

И един вид, онзи идва, унижава го, гони го от скрипеца и той за капак си сменя любимата зала??? И аз винаги избягвам физическите конфликти, но не може да оставяш някакви малоимни дебили да те мачкат. Трябва да слезеш на неговото ниво, за да се разберете. Друг е въпросът че ако е по-як тогава се прецакваш, защото тук закони няма, просто държавата в това отношение е един голям ташак

Това дали е як или не е относително. Ако искаш да го сцепиш от бой винаги има начин. Друг е въпроса, че не би трябвало да се решават проблемите по този начин, но какво да се прави, както казах по-горе има хора които само от това разбират.

14.03.06
09:35

[quote author=“Animal”][quote author=“red”][quote author=“head_hunter”]Ами принципно и аз съм спокоен човек, но има хора които от нищо друго не разбират - просто си го търсят сами. За това каквото повикало, такова се обадило. Още един съвет от мен - не пускай аванта на никой, защато днес на този ще си замълчиш, а утре ще се изсипят още 20 дебила като този. И не е нужно да го причакваш на тъмно - може и на светло, но гледай да не те видят повече от един човек  :wink: .

Успех.

head_hunter Мислех те за по-разумен човек :shock: , бях изненадан , че му даваш такъв съвет! За мен единственото решение Боби, е да говориш с този тип , но с добро, накарай го да се почувства неудобно, че е толкова невъзпитан и груб, ако и това не помогне говори със собственика, ако и собственика не ти обърне внимание по-добре смени залата, все пак не може ти да въвеждаш ред в собствената му зала, днес ще набиеш един , а утре ако дойде друг и т.н.........
А и това с боя по ще подхожда ако си тинейджър, а ти доколкото разбрах си семеен, не се забърквай в неприятности. Все пак едно е да прередиш някой на скрипеца, а съвсем друго да го пребиеш за това :shock:  Не , че и аз не съм го правил навремето, но все пак хората би трябвало с годините да поумняват нали :wink:
И най-важното не се ядосвай и не го взимай толкова навътре , не си струва.

И един вид, онзи идва, унижава го, гони го от скрипеца и той за капак си сменя любимата зала??? И аз винаги избягвам физическите конфликти, но не може да оставяш някакви малоимни дебили да те мачкат. Трябва да слезеш на неговото ниво, за да се разберете. Друг е въпросът че ако е по-як тогава се прецакваш, защото тук закони няма, просто държавата в това отношение е един голям ташак

Вие явно не ме разбирате , казах му да смени залата заради собственика , а не заради този тип, човек си плаща за да тренира на спокойствие нали , а не да въдворява ред в залата........

[quote author=“head_hunter”]
Това дали е як или не е относително. Ако искаш да го сцепиш от бой винаги има начин. Друг е въпроса, че не би трябвало да се решават проблемите по този начин, но какво да се прави, както казах по-горе има хора които само от това разбират.

Ами по твойта логика и той би трябвало да намери начин да те сцепи от бой след това и то би имал по-голямо основание от теб , не мислиш ли......
Спирам дотук с тази тема :roll: .

head_hunter

14.03.06
09:49

Е не винаги можеш да биеш понякога се случва и да ядеш бой, но дори и да се получи второто пак няма да му пусна аванта и той ще си ог отнесе. Когато един човек започва нещо трябва да е сигурен, че ще може да го довърши. Щом е започнал да се прави на мъж или да бъде такъв или изобщо да не се прави.

14.03.06
18:45

[quote author=“head_hunter”]Е не винаги можеш да биеш понякога се случва и да ядеш бой, но дори и да се получи второто пак няма да му пусна аванта и той ще си ог отнесе. Когато един човек започва нещо трябва да е сигурен, че ще може да го довърши. Щом е започнал да се прави на мъж или да бъде такъв или изобщо да не се прави.

За това последното си много прав - такива действия се започват само ако си мнооого сигурен, че ще довършиш нещата докрай.. иначе сериозно изгаряш..

24.03.06
10:38

Нека завърша и закрия темата с развитието на ситуацията.
Всъщност с това, че развитие на практика липсва - откакто говорих със собствениците, (минаха вече 3 седмици някъде, ако помня добре) не съм виждал онзи тип. Едва ли съм го стреснал чак толкова, така че логичното предположение е, че е посетил залата случайно два-три пъти, без да тренира редовно в нея. Надявам се, че не му е харесало гостоприемството и си е заминал завинаги.  :lol:

25.03.06
17:40

Това е много интересен проблем и за жалост все по често срещан. Но начина на решение е още по сложен и много пъти съм се замислял как да постъпя в такива ситуации? Това е цяла философия, как да постъпиш при подобно ситуация. Личното ми мнение е, че най-дбория път е мирния: “и най-лошия мир е по-добър от най-добрата война”. Не мислите ли, че боя е първичен рефлекс ? В последно време все по-често се замислям дали боя е правилното решение, разбира се, че всичко зависи от ситуацията, но понякога ми се е искало да смачкам дадена личност, но се спирам и си мисля, дали не се потдавам на чувстата си...Преди години един приятел, който тренираше бокс, ми беше казал, че най-важното качество, което трябва да притежаваш е: “горещо сърце и хладен ум”.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1