Помощ помогнете -МОЛЯ!!!(метаболизам)

11.03.06
08:10

Здравейте нуждая се от вашата помщ.На 18 ноември спрях цигарите и положението с днешна дата е +6кг. и много ограничения .Значи спрях напълно хляб,безалкохолни напитки със сладкото все още се боря ,но в никакъв случей не прекалявам.Ходя на фитнес 2пъти в седмицата и в домшни условия правя гимнастика на Пилатес.Но положениеето е трагично немога да ги контролирам вече тези килограми ,а никога не съм имала такива проблеми .Само да добавя ,че имамам дъщери на 3г.дори ислед бременоста без строги ограничения вавзърнах килограмите си ,сега не мога моля помогнете ми кога .Мисля ,че от спирането на цигарите ми се е забавил метаболизма то той направо е заспал .Знаете ли дали някога ще се оправи и кога?Моля помогнете защото сигорно пак ще пропуша -глупаво знам ,но изпускам нещата вече нищо не ми става .В момента съм57кг. на 165см.-ужас.

11.03.06
09:26

Прояви още малко воля и търпение!! Вече си минала през първата и най-тежка криза, ще е голяма глупост ако вземеш да пропушиш сега! Много е важно да не спираш да вярваш в себе си и да поддържаш мотивацията си непрекъснато на много високо ниво. Спирането на цигарите не ти е забавило метаболизма, просто тялото е подложено на много силен стрес, имай предвид че никотина е в групата на т.нар. тежки дроги, наред с хероина и е сред наркотиците предизвикващи най-силна зависимост. Много внимавай с храната, тя е причината да пълнееш, не липсата на цигари. Мозъкът бърка никотиновия глад с реалния и от там идва желанието човек непрекъснато да тъпче нещо. Дай си още няколко месеца и всичко ще си дойде на мястото. Аз се борих със зависимостта повече от година и сега вече разсъждавайки като непушач, мога да кажа, че това е било най-важното решение в живота ми. Успех!!

Прави повече кардио тренировки. Преди време и аз съшо пушех но когато ги спрях даже при мен се отрази благотворно започнах да правя много по интензивни кардио тренировки от преди и намалих подкожните мазнини повече откогато пушех и тренирах по същия начин. След като спазваш някаква диета е добре обарни внимание на тренировките сигурно при тях тях е проблема тия два пъти каде правиш гимнастика на Пилатес това направо не го брои за тренировка това общо взето е за тонус на дали ще се отрази на мазнините ти по някакъв начин вместо да ходиш 2 пъти на фитнес и 2 пъти да трен. Пилатес у вас , по добре ходи 3 пъти на фитнес като правиш повече кардио а Пилатес може и да не го правиш.

11.03.06
23:46

....но изпускам нещата вече нищо не ми става . В момента съм57кг. на 165см.-ужас
Здравейте,
Да знаете, че и по-ужасно ще става. Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Голяма главоблъсканица. Ще го кажа така, както го мисля - не се паникьосвайте и не си задавайте въпроси за толкова  относителни неща като забавяне на метаболизма и тем подобни. Вашия метаболизъм, ще ми се да вярвам, си е наред. Идва един шок от спирането на цигарите и значи имаме заподозрян. То (спирането на цигарите) ме е направила “дебела” , защото “след бременността върнах килограмите си без...”. Донякъде сте права. Тогава, обаче сте била с три години по-млада (в този момент направих гениално откритие!) - за тялото Ви и бременността е била шок, какъвто сега е спирането на цигарите. Че и по-голям. Е, питам Ви кое в начина ви живот се е променило през последните три години? Имате две възможности - или знаете причината (хормонална терапия, противозачатъчни, приближаване на климактериум - ще ми простите, ако съм Ви състарил и ред други) или не я знаете. Ако я знаете или предполагате, че я знаете - добре! При втория случай си направете аритметиката какъв е метаболизма Ви (вид и дневен енергиен баланс) и тогава започнете да работите по програма за двигателна активност. И накрая един много личен въпрос (може да не отговаряте) - Та значи какво би се получило, ако пак пропушите и “качите” още 6 килца. Да ме прощавате, но такива са нещата от живота.

Да сте здрава

12.03.06
11:38

Всичко е психическа основа.Като прочетох постна на жената и разбрах че много се е депресирала.Според мен да не мисли много за цигарите и че постоянно качва излишни кг.
“Когато един проблем ти стане на психическа основа,проблема става 2-пъти по-труден”.

12.03.06
21:14

Всичко е психическа основа.Като прочетох постна на жената и разбрах че много се е депресирала.
“Когато един проблем ти стане на психическа основа,проблема става 2-пъти по-труден”.

Имаш донякъде право - всички проблеми/болести са на  психична основа( изключение правят само венерическите - те са на основата на  удоволствието). Не е нужен черен хумор, за да помогнем на някого. Извини ме за агресията, но защо реши, че момата се е депресирала. Бих казал паникьосала, но депресирана ми се струва много тежко. Да предположим, обаче, че наистина е в депресия. Ако прочете във форума, че е в  депресия ще се затвори още повече и не могат да и помогнат  и Свети Четиридесет мъченика взети заедно. Аз смятам, че не е важно дали е или не е депресирана - важното е как да разбере какво пречи да има същите килограми. И то без да пуши. Още веднъж прощавай за агресията, но всички ние, трябва да пипаме в материята “женска психика” много внимателно. Или както са казали болшевиките-желязна ръка с кадифена ръкавица.

Да си здрав

13.03.06
10:21

Здравейте на всички благодаря на всички които ми писаха.Значи да оточна аз съм на 27г.и просто съм се  паникьосала  защото когато се погледна в огледалото не се харесвам ама никак както ида ги гледаш 6кг. са си 6 кг.Значи какво правя за моята фигура -спрях да ям всечко което обичам -хляб/тестени/,газирано,шоколад/ивсичките му разновидности/2месеца съм на НВД-чисто ,в въглехидратният ми ден ям зеленчуци малко плодове и чай.Ходя на фитнес 2 пъти в седмицата и 4пъти Пилатес вкъщи като преди това скачам на въже или бягам на място.И като сложим напрегнато ежедневие мисля ,че ми стига-ефекта са 2 кг. които ту свалям ту качвам.

13.03.06
11:38

а ВВД (високовъглехидратен ден) правиш ли?ако не го правиш и си на НВД, след време тялото привиква към НВД-то и ефекта се губи.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1