11.03.06
09:41
случайно разбрах че имам високо кръвно налягане докторите ми предписаха веднага хапове но съм на 23год. (цял живот хапове ли) затова които знае билка или аминокисилина за понижаване да напише
[quote author=“ARGULAS”]случайно разбрах че имам високо кръвно налягане докторите ми предписаха веднага хапове но съм на 23год. (цял живот хапове ли) затова които знае билка или аминокисилина за понижаване да напише
Ми валериан :wink:
11.03.06
12:03
1-во високото кръвно при билдърите се дължи най-вече на голямото количество сол, което те приемат заедно с добавките, така че се постараи максимално да намалиш дневният прием на сол.
2-ро чувал съм че ментата намалява кръвното налягане...има едни таблетки-валериан, глок и мента(в повечето случаи маи са течни), за тях също съм чувал че доста помагат
3-то плуването траино намалява и стабилизира кръвното налягане
Съветът ми към теб е 2 седмици да се подложиш на така наречената солна диета-най-много 5гр. сол на ден.
И аз преди време случаино установих че кръвното ми е доста високо за възрастта, от тогава се старая да ям колкото се може по-малко сол на ден и сега кръвното ми е идеално.
Ако тая диета не подеиства пробваи плуването-то 100% помага, там обаче резултатите идват по-бавно.
Тая работа с хапчетата не ми харесва защото те за цял животе те обвързват, а за твоята възраст нещата са поправими...и все пак какво кръвно поддържаш?
благодаря за написаното току що ми казаха че чесъна го свалял съвет към всички премерете си кръвното защото аз нямам нито един признак за това а кръвното ми е 100 на 150
зависи какви хапове са ти предписали - не е задължително да ги пиеш цял живот. на мен преди време ми предписаха едни таблетки (Нифедипин) които да ги пия само като ми стане зле (много вдигна кръвното), а не постоянно. иначе подходящ за сваляне на кръвното (а също и за успокояване на нервите и по-добър сън) е чая от маточина (малко е гаден на вкус, но се свиква).
Ако вдигаш кръвно (стойности от над 120/80 са вече повишено кръвно налягане според новите стандарти) и не се лекуваш дългосрочно, а оставиш нещата на билки, рискуваш да си навлечеш доста неприятности в бъдеще. Сега може и да не усетиш последствията, но дори една горна граница от 130-140, която преди години не се приемаше за нещо кой знае колко притеснително, може с годините да доведе до необратими увреждания на кръвоносните съдове.
Вземи мерки отсега, защото после ще съжаляваш. Говоря от личен опит - аз също имам проблеми с кръвното, всъщност именно заради това започнах да тренирам, за да се преборя с наднорменото си тегло.
Ако можеш, острани рисковите фактори (надномрено тегло, алкохол, тютюнопушене, стрес). Но в никой случай не оставяй проблема за по-късно.
Да не говорим, че повишеното кръвно може да е само симптом на по-сериозни заболявания (например бъбречни). Най-добре се консултирай с кардиолог. Няма да ти навреди.
[quote author=“Boby_”]Ако вдигаш кръвно (стойности от над 120/80 са вече повишено кръвно налягане според новите стандарти) и не се лекуваш дългосрочно, а оставиш нещата на билки, рискуваш да си навлечеш доста неприятности в бъдеще. Сега може и да не усетиш последствията, но дори една горна граница от 130-140, която преди години не се приемаше за нещо кой знае колко притеснително, може с годините да доведе до необратими увреждания на кръвоносните съдове.
Вземи мерки отсега, защото после ще съжаляваш. Говоря от личен опит - аз също имам проблеми с кръвното, всъщност именно заради това започнах да тренирам, за да се преборя с наднорменото си тегло.
Ако можеш, острани рисковите фактори (надномрено тегло, алкохол, тютюнопушене, стрес). Но в никой случай не оставяй проблема за по-късно.
Да не говорим, че повишеното кръвно може да е само симптом на по-сериозни заболявания (например бъбречни). Най-добре се консултирай с кардиолог. Няма да ти навреди.
Аз пък съм на мнение , че това 120/80 са старите стандарти :roll: , а горната граница в средна възраст е 140/90 .......... И не е опасно ако поддържаш такова кръвно (но не и по-висоско) на възраст на 35-45г и тренираш с тежести.
При всички положения непременно трябва да направи две неща:
1. Да започне редовно да следи кръвното си, за да има представа какви са пиковите стойности, каква е средната денонощна стойност, дали го вдига при наличие на стрес и по време и след тренировка или го държи постоянно високо.
2. Да отиде на кардиолог, който най-добре знае кои са новите и кои - старите стандарти, а още по-важно кое е опасно и вредно и кое - не за конкретния пациент. :wink:
13.03.06
15:16
[quote author=“Boby_”]Ако вдигаш кръвно (стойности от над 120/80 са вече повишено кръвно налягане според новите стандарти) и не се лекуваш дългосрочно, а оставиш нещата на билки, рискуваш да си навлечеш доста неприятности в бъдеще. Сега може и да не усетиш последствията, но дори една горна граница от 130-140, която преди години не се приемаше за нещо кой знае колко притеснително, може с годините да доведе до необратими увреждания на кръвоносните съдове.
Напълно съм съгласен с всичко
Това че на средна възраст нормалното кръвно е 90/130-140 също е вярно, но все пак човека е на 23
Проблемът с високото кръвно в никакъв случаи не бива да се подценява.
Това което не харесвам в лекарите е че в повечето случаи прибягват до краиности, като изписват някви лекарства, които се изписват в най-тежките случаи(знам го от опит) и това само колкото да се застраховат.
Щом имаш високо кръвно значи има и някаква причина.Може да се дължи на проблеми с бъбреците и някои други органи, за които не съм много сигурен и затова няма да изреждам, продължителен стрес, наднормено тегло и др.Би трябвало да те пратят на изследвания, а не веднага да ти изписват хапчета.
Така, че ако не си ходил на изследвания, задължително отиди :!: :!: :!:
Пак повтарям че според мен тези хапчета са краиност
И още нещо- мери си кръвното с обикновен апарат, защото при някои хора електронните дават отклонения.Имам в нас електронен и колкото пъти да си го меря все ми показва стоиности от 100-120/150-180 :shock: , което е нереално...при такива стоиности поне главоболие щях да усещам, а на маика ми и баща ми им отчита правилно.Когато след това си го измеря с обикновен апарат ми отчита 120/80+-2-3.Лекарят също ми го измери 120/80…не мога да си обясня тоя факт...