12.03.06
10:49
Препоръчително е употребата на CREATINE MONOHYDRATE Pure да става по следните схеми:
1. Период на “напълване на депата” - 5 дни. Дневната доза от 20 г се разпределя на 4 приема по 5 г (1 чаена лъжичка). Дозата се разтваря в 200-250 мл плодов сок. Препоръчва се да се консумира след основните хранения.
2. Период на “поддържане” - 20 дни. По 1 чаена лъжичка (5 г) дневно, разтворена в 200-250 мл плодов сок
:arrow: Това означава ли че след тези 25 дни трябва да спра креатина? :?
Ами по принцип креатина го дават да се пие до 6-7 седмици преди да се прави прекъсване
ами да защото организма ти се пренасища и по дългото приемане ще е не чак толкова полезно Защото голяма част от това което приемаш ще се изхвърля от тялото без да се използва.Затова след месец и половина или два трябва да се спре .Но след две седмици можеш да продължиш отново
12.03.06
13:15
Приемите са ти добри.След като свършиш целия цикъл с креатина почини околко 1 месец и после може се мяташ пак :)
ПО ЗДРАВИ
12.03.06
13:48
Искам и аз да попитам за да не правя нова тема.От неска почнах зареждането ама после ми казаха да го пия по 10 гр на ден та да питам при такова положение колко време да го пия?
[quote author=“Don_Korleone”]Искам и аз да попитам за да не правя нова тема.От неска почнах зареждането ама после ми казаха да го пия по 10 гр на ден та да питам при такова положение колко време да го пия?
зареждащата е от 5-7 дена а след това го пиеш 5-6 седмици и правиш пауза от 1 месец
А само да питам още нещо се сетих. Креатина блъска ли се и в дните когато почивам? Ако да - кога? Сутрин, вечер?
Не пускай поредни постове моля !!! Ако имаш да добавиш нещо използвай бутона “промени” !!!
DJGorgio-Astor
да пиесе ако в тренировачен ден пиеш по 10 гр.в почивният ти ден пии 5 гр след основното ти ядене
14.03.06
00:19
От тия зареждания по 4 пъти на ден по 5 грама за 5,6 дни няма сисъл.Единственото което получавате е по-бърз резултат за сметка на свръх натоварване на бъбреците/а имате само 2/.Моя съвет е зареждането да е 2 пъти на ден по 5 грама за 5 дни и после 20 тина дни по 5 грама дневно.Напълно достатъчно.
Аве хора я кажете, направо незнам.
Ползвам креатин от около половин месец, остава ми още толкова,с което теглото ми се покачи с 2кг, а мускулната маса с около 2см.
Т’ва нормално ли е или не.
Аз досега не съм ползвал никакви добавки освен преди около два месеца взех протеин (ако това въобще има някакво значение).
Да не съм се предозирал нещо. Ще ‘зема да прецакам бъбреците...после какво ще правя.
15.03.06
19:53
Не те разбрах, ти ся не си доволен от резултата ли?Напиши как си го зимал до сега така малко трудно можем да ти кажем дали си го предозирал. :lol:
ПО ЗДРАВИ
една седмица зареждане по половин супена лъжица
тренировъчен ден:
30 мин. преди тренировка половин чаена лъжица и след тренировка пак толкова
нетренировъчен ден:
сутрин половин чаена лъжица вечер същото количество.
Аз от размерите съм доволен все пак за 2 седмици и половина да кача толкова.
Кой няма да е доволен, като от една година се мъча да кача някой друг килограм.
18.03.06
21:14
[quote author=“tafo”]JC nutrition - смятам че е добра марка доказала се на пазара
Като цяло креатина не се различава толкова по качество,както примерно протеина на рзличните фирми, ама все пак е добре да залагате на по извесните чужди марки.
23.03.06
13:38
много се изписа и всеки говори различно та въпросът е: КРЕАТИНА УВРЕЖДА ЛИ БЪБРЕЦИТЕ?(((Ако се взима правилно естествено)))
и мога ли да права зареждащата 10 дена по 10грама на ден(два пъти дневно,дори и в дните,които не тренирам?)
23.03.06
13:47
[quote author=“Fitness_Boy”]много се изписа и всеки говори различно та въпросът е: КРЕАТИНА УВРЕЖДА ЛИ БЪБРЕЦИТЕ?(((Ако се взима правилно естествено)))
и мога ли да права зареждащата 10 дена по 10грама на ден(два пъти дневно,дори и в дните,които не тренирам?)
Ако се приема правилно не уврежда бъбреците.За какво тие зареждане 10 дни не мога да рзбера.Какво искаш да постигнеш с това зареждане от 10 дни.зареждането си е 5 дни и си го пише на повечето видове кратин.
23.03.06
14:33
[quote author=“realityman”][quote author=“Fitness_Boy”]много се изписа и всеки говори различно та въпросът е: КРЕАТИНА УВРЕЖДА ЛИ БЪБРЕЦИТЕ?(((Ако се взима правилно естествено)))
Еми нямам възможност да правя зареждаща серия 5 дена,защото наще са против такива неща и го пия във фитнеса а на мога да ходя до фитнеса по повече от 2 пъти дневно! РАзбирасш ли?
23.03.06
14:42
аз пия креатина в периода на зареждането по 10 грама на ден. а след зареждането ще почна да го пия в почивните дни по 5 грама а в тренироващите по 10 грама така добре ли е ??да не отварям нова тема :)
23.03.06
14:49
[quote author=“_FaCe_”]аз пия креатина в периода на зареждането по 10 грама на ден. а след зареждането ще почна да го пия в почивните дни по 5 грама а в тренироващите по 10 грама така добре ли е ??да не отварям нова тема :)
Добре е ,че зареждаш с 10 грама ,но след зареждането си го пии само по 5 грама до края на цикъла.За предпочитане с мед или декстроза.
[quote author=“Fitness_Boy”][quote author=“realityman”][quote author=“Fitness_Boy”]много се изписа и всеки говори различно та въпросът е: КРЕАТИНА УВРЕЖДА ЛИ БЪБРЕЦИТЕ?(((Ако се взима правилно естествено)))
Еми нямам възможност да правя зареждаща серия 5 дена,защото наще са против такива неща и го пия във фитнеса а на мога да ходя до фитнеса по повече от 2 пъти дневно! РАзбирасш ли?
бахти фитнеса 2 пъти дневно ти ще пуснеш корени там....
23.03.06
17:39
[quote author=“Fitness_Boy”]Еми нямам възможност да правя зареждаща серия 5 дена,защото наще са против такива неща и го пия във фитнеса а на мога да ходя до фитнеса по повече от 2 пъти дневно! РАзбирасш ли?
Именно това ти казвам,че няма нужда от зареждане 10 дни по 10 грама ,а зареждай 5 дни по 10 грама и после по 5 грама всеки ден.Вземай така около 30 дни и после почини поне 1 месец.
23.03.06
21:04
DOUBLE_B искам да кажа да ходя два пъти дневно ДО фитнеса за да го пия