12.03.06
15:29
Здравейте.Понеже мисля да пия Л-карнитин (на биогаме) и се чудех (понеже сам на 14 скоро на 15 години)дали има някакъв вреден ефект.177 сам висок и сам 72 кг искам да изчистя мазнините,имам си велоергометър но искам да пия и л-карнитин за по добър ефект но майками трърди че нарушава разтежа затова някой компетентент в областа да и обясни с няколко думи дали е права или не!Също така ми кажете как да го пия и дали да правя няква диета-чел сам много но не мога да си изготвя сам затова ще се зарадвам на помоща ви!
Благодаря!!!
Не пускай двоини постове още по малко от типа “Хора а стига бе кажете нещо щото немам време!! :п” !!!!! Постове от тоя тип ще ги трия веднага , а при рецидив ще заключвам темата
DJGorgio-Astor
л-карнитина си го пии 30мин преди тренировка и преди лягане.най-добре е да си въртиш сутрин на гладно и около час след тернировката да не ядеш.спри или ограничи хляба и тестените изделия, сладкото, шоколада.яж по малко, но често - поне 5 пъти дневно
13.03.06
11:58
Това го знам и благодаря но не отговори на основния ми въпрос вредно ли е при моята възраст !!!
13.03.06
15:08
Не е вредно стига да е в подходяща дозировка. Тя мойта майка все ми разправяше, че от протеина се дебелее щото аз свалях и си пиех ама като виде, че ефекта е обратния млъкна. Та не винаги ваште ще ти дадат адекватно мнение...
13.03.06
15:11
Не нарушава растежа, но не си ли малко млад за карнитин :shock:
Добре де в сайта на бб-тийм пише
Полуживотът на L-карнитина е само 17 часа, което означава, че се изхвърля бързо от тялото. Като прибавим и факта, че достига върхови стойности на 3 до 6 часа след приема му, за да извлечем максимална полза е нужно да го приемаме 3-4 часа преди тренировка.
на кой да вярвам сега :wink:
27.04.06
20:08
Полуживотът на L-карнитина е само 17 часа, което означава, че се изхвърля бързо от тялото. Като прибавим и факта, че достига върхови стойности на 3 до 6 часа след приема му, за да извлечем максимална полза е нужно да го приемаме 3-4 часа преди тренировка.
мда кажете наистина че мноо мнения мноо разбирачи ама на кой да вярваме ?
:?: :?: :?:
Това мнение седин от 5 дена...., а все си мисля, че въпроса ми е важен ?
На капсули - 30-60мин преди тренировка (това го пише на повечето опаковки).Самата капсула вчера си направих експеримент се разтапя във вода за има няма 30секунди, така че самия прах веднага се разтваря.Друг е въпроса вече колко време е необходимо за усвояване и т.н. (някой който повече разбира той да каже :lol: ).
Ако искаш просто опитай една седмица 30мин преди трен (кардио) и една седмица 60мин преди трен.Може пък и да усетиш разлика :wink:
30.04.06
11:51
извинявам се че се намесвам с малко по страничен въпрос но не съм запозната много с добавките значи целта ми е отслабване пия л-карнитин по 2гр на ден и кардио по 3 пъти седмично въпроса ми е ако заместя две от храненията с протеин ще ми помогне или ще ми затрудни отслабването
30.04.06
11:55
А бе пич на 15 години си. Организма ти се изгражда и расте все още. Незнам дали ще ти навреди но аз на твое място нямаше да бързам.
30.04.06
11:58
Абе аз и на 14-15 съм ги пил тия работи и нищо ми няма, но просто не си заслужава. Като станете на 17-18, тренирате сериозно и имате поне базови знания за хранителните режими -> тогава е време за добавки. На тия години си тренирайте свободно и си гледайте кефа 8)
01.05.06
00:20
Страничните ефекти свързани с употребата на L-Карнитин (L-Carnitine) са:
- повишаване на кръвното налягане :shock:
- сърцебиене :shock:
- треска :shock:
- гадене :shock:
- нервност :shock:
- повишена чувствителност на органите :shock:
- безсъние :shock:
- диария (при превишаване на дозата) :shock:
За мен частта с кръвното налягане ми се вижда убедителна, не знам за вас. :roll: :roll: :roll: а и безсънието не ми харесва.
Който не вярва, да се образова.
Всеки сам избира пътя, по който да върви. Успех.
[quote author=“ivailo.sabev”]Страничните ефекти свързани с употребата на L-Карнитин (L-Carnitine) са:
- повишаване на кръвното налягане :shock:
- сърцебиене :shock:
- треска :shock:
- гадене :shock:
- нервност :shock:
- повишена чувствителност на органите :shock:
- безсъние :shock:
- диария (при превишаване на дозата) :shock:
За мен частта с кръвното налягане ми се вижда убедителна, не знам за вас. :roll: :roll: :roll: а и безсънието не ми харесва.
Който не вярва, да се образова.
Всеки сам избира пътя, по който да върви. Успех.
Ахахах, пич вземи листовката на един антибиотик, нека да е например Тетрациклин, който служи за премахване на акнето, ако ти прочета какви са възожните стринчни ефекти ще ти се изправи косата :wink:
01.05.06
12:05
Вижте на капките за нос като страничен ефект пише че може да се изпадне в кома :shock: Това се пише за самозащита. Добавките са безвредни в нормалните си дози.