15.03.06
23:36
В момента тренирам по сплит:
1 Ден - Гърди, трицепс, корем
2 Ден - Гръб, бицепс, корем
3 Ден - Рамо, крака
Искам да акцентирам върху малките мускулни групи - бицепс и трицепс. За целта правилно ли ще е да ги изпълнявам на първо място в тренировката, като след тях правя съответно гръб и гърди ?
ПП Знам че акцент може да се постигне като вкарам бицепс/трицепс в един ден, но това беше стария ми сплит.
Благодаря предварително :) .
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
[quote author=“side”]
Искам да акцентирам върху малките мускулни групи - бицепс и трицепс. За целта правилно ли ще е да ги изпълнявам на първо място в тренировката, като след тях правя съответно гръб и гърди ?
.
Не! Няма да е правилно :) Самият сплит които си избрал не е подходящ за целите които си си поставил.
Според мен при акцент върху ръцете винаги трябва да се тренират в отделен ден, няма значение че това е старият ти сплит...
16.03.06
23:34
OK, тогава какво мога да направя за да акцентирам върху една малка мускулна група (бицепс например), без да слагам бицепс/трицепс в един ден ? Какви промени в сплита и упражненията трябва да се направят ?
В момента правя по 3-4 упражнения за гърдите гърба и след това по 2 упражнения за трицепса и бицепса.
Не са ли малко само 2 упр за бицепс/трицепс? От къде ти е програмата? Интруктор или...
Две упражнения са ти напълно достатъчни,няма смисал да наблъска 3-4 упражнения за бицепс и трицепс.Както си написал за предишния ти сплит вкарай ги бицепса и трицепса в един ден.Гледай да изпълняваш упражненията чисто.
Най-добре е както казаха преди мен бицепс - трицепс в един ден но можеш да акцентираш върху тях ако не са в един ден. Можеш да си избереш друг сплит като се съобразиш с развитието ти на останалите мускулни групи. С риск да ме нападнат почитателите на твоя сплит, бих казал че за акцент при ръцете обратния вариянт гърди-бицепс, гръб-трицепс е по-добър...
17.03.06
17:07
Аз тренирам гърди бицепс, гръб трицепс и трицепса расте доста,но бицепса хич го няма. Не знам, може и при мен да е проблема, но забелязвам и във форума, и в обкръжението ми, че доста хора с този сплит имат същия проблем.
[quote author=“Sparrow-Hawk”]Аз тренирам гърди бицепс, гръб трицепс и трицепса расте доста,но бицепса хич го няма. Не знам, може и при мен да е проблема, но забелязвам и във форума, и в обкръжението ми, че доста хора с този сплит имат същия проблем.
Може да изпълняваш грешно упражненията за гръб и да вкарваш повече бицепс ,а и след това като го тренираш него накрая на тренировката мускола е скапан.Наблегни на техниката на упражненията.
18.03.06
11:38
[quote author=“Belov”]Може да изпълняваш грешно упражненията за гръб и да вкарваш повече бицепс ,а и след това като го тренираш него накрая на тренировката мускола е скапан.Наблегни на техниката на упражненията.
Може ама не е така, изпълнявам си ги правилно упражненията за гръб. А пък и дори така да беше аз тренирам гръб и бицепс в различни дни, така че натоварването на бицепса в тренировките за гръб на дали е повлияло на разтежа му.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече