Спазъм

16.03.06
23:07

Винаги съм имал проблем с коремните мускули - контракцията им не е постоянна, ами на тласъци, един вид треперлива.Ако ги стегна кат оза позиране, или лежейки по гръб да си надигна торса, се започва едно тресене и треперене = не е истина. Но това не всичко - поне преди докато тренирах можех да тренирам корема, просто не бяха велики постижения...Сега правя една серия и като започна втората мускулите се стягат адски силно, все еднотече силен ток през тях, далеч по-силна контракция от максималната възможна волева, и не мога да ги накарам да се отпуснат, освен след 1-2 мин разтягане в адски мъки сами се отпуснат...И респективно корем чисто и просто не мога да тренирам.
Имате ли някакви идеи от какво може да етака, и някакъв съвет за помощ? Случвало ли ви се е нешо подобно, и на друг мускул да е...
На лекар смятам да ида като ми се отвори време за обиколки по “специалисти”. Затова сега поне събирам някаква информация, така и така повече не мога да направя за момента

04.04.06
20:36

:wink:  Случвало ми се е подобно нещо оправя се с хипер екстензия.На мен ми се е случвало 2 пъти.За треперенето това е защото явно трябва да тренираш повече просто са ти отслабнали мускулите обаче това стягане което имаш ще отпадне ако просто като се получи направиш една екстензия или мост и продължиш просто явно си загубил форма.Аз съм защипвал нерв на коремен мускул от център до нас как си дойдох не питай добре че бях с един приятел и не ходих на лекар защото ми беше за 2ри път ,а с екстензи го отпуснах.Няколко екстензии и се оправи.Случи ми се е обаче не по време на тренировка ,а след и от тогава над 24за корем на машина не дигам и не ми пука щото такава болка няма да защипеш нерв :cry:  ,ма нали да се направя аз бех сложил 60kg и сега при някво токова натоварено упражнение  почва да ме боли кадето е било защипано.Ти прави след всяка серия коремни 2 екстинзии или един добър мост и ти гарантирам че ще отпадне твоя проблем с супер стягането за треперенето просто имаш силна мускулна стена и нужда от повече подръжка.

05.04.06
14:05

Опитай с някой от електронните колани от тв шопа. Аз не им вярвам много, но ако няма друг начин пробвай. Пък може и да вършат работа :wink:

05.04.06
23:50

Това с екстензиите ще го опитам
Между другото, wolfs, ти си първият човек, който се опитва да обясни някак треперенето, тема за него съм пускал и друг път...И не е от загуба на форма, защото съм го имал винаги, дори преди да започна да тренирам...точно тук се корени проблемът...и затова е необяснимо.
@Sparrow-Hawk По-скоро бих бръкнал в контакта, отколкото тези мизерии ;) Всъщност е по-вероятно да ми остане нетрениран корема откокото да сложа нещо такова ;)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1