17.07.04
21:38
Здравейте на всички.Радвам ес че го има този форум и винаги когато имам некакви въпроси ми отговаряте.Но искам да попитам кой от вас има някакъв ценз образовяние или някаква форма на подготовка да бъде фитнесинструктор.Просто искам да вида какво е нивото на форума и все пак смятам че на тези хора тежат малко поне повече.Без да се обиждате останалите.
Та кажете кои сте вие?
Незнам да има такъв човек тук и не знам някой фитнес инструктор дали би посещавал такъв форум. Самочуствието няма сигурно да му позволи :)
18.07.04
00:04
Мисля, че няма такива тук, но ... ще ти го кажа така - познавам момче, което срещу 250 лв получи диплома за фитнес инструктор, а не знае физиологията на човешкото тяло. Не гледай хората по книжните им специалности, а до това, какво могат всъщност. Образованието е много важно, разбира се, но ако е аргументирано с необходимата практическа подготовка.
[quote author=“Sax-o-matic”]Мисля, че няма такива тук, но ...
има...
DJ_MADMAN
На човека му плащат по 65 евро на час, занимава се с културисти. А най-смешното е, че някакви от форума му се нахвърлят заради това как пишел :shock:
18.07.04
08:36
А, да вярно, но той е доста повече от фитнес инструктор.
18.07.04
12:07
[quote author=“Mr. Muskul”][quote author=“Sax-o-matic”]Мисля, че няма такива тук, но ...
има...
DJ_MADMAN
На човека му плащат по 65 евро на час, занимава се с културисти. А най-смешното е, че някакви от форума му се нахвърлят заради това как пишел :shock:
Нека си имаме уважението: това какъв бил и колко му плащали няма никакво отношение с това как се държи. Нищо не му пречи да пише като нормален човек; ако не го прави и спори - еми това най - малкото не говори добре за него. Има си правила, както и неписана етика. Специално и само за него да се прави изключение - не виждам защо. Никой друг не пишеше такива чудовищни постове по такъв начин; при това аз му направих поне няколко забележки, преди да получа отговор.
На въпроса: Обиновенните фитнес инструктори с диплома се различават от редовите трениращи по един - два положени изпита, които повечето от нас могат да вземат. Не мисля, че на някой фитнес инструктор би му било под нивото да посещава форума за да следи новостите и да обменя опит с практикуващите. Мисля, че и повечето от трениращите с опит биха могли с лекота да си изкарат такава “грамота”.
Най - сериозната група за доверие са според мен завършващите културизъм във ВИФ, обаче повечето от тях стават или професионални спортисти, или треньори на такива и просто не им остава време да се занимават и с форуми - цикълът им е примерно работа - тренировки - къщи.
От по - голяма полза от един обикновен инструктор могат да бъдат според мен и дипломирани рехабилитатори, физиотерапевти и т.н.
Във всеки случай: ако и да няма хора с такова щатно присъствие във форума, аз, а предполагам и много от вас могат да се консултират с такива хора поне относно по - сериозните и изискващи внимание случаи. Познавам няколко културиста, жена, която се занимава с този спорт като треньор, завършила спортната академия, рехабилитатор и т.н. без да броим инструкторите по залите. Предполагам, че и повечето от вас са така. Та не е проблема при нужда така да си помогнем.
18.07.04
18:05
dreben, имам диплома от специализирания курс в НСА и мога да ти кажа, че това не значи абсолютно нищо. В курса имаше хора, които не бяха стъпвали в зала. Въпросната диплома може да я вземе всеки грамотен човек. Освен това курсът фокусира предимно върху тренировъчни принципи и методи, за храненето например се говори не повече от един ден. Изпитът, който се полага накрая, не е фиктивен, но това не значи, че обхваща някакъв много сериозен диапазон от въпроси, по които трябва да си подготвен, за да го вземеш.
Така че не се залъгвай, че някой, който ти размаха подобна тапия, е по-навътре в нещата от друг, който тренира и е чел 10 години. Щото и Крика (колкото и банално да е) се занимава от цифра време, но съм го чувал да дава програма за начинаещи тийнейджъри от национален ефир, в която примерно бицепсово сгъване с щанга се прави според него в 5 серии по 6 повторения до отказ с прав лост, с чийтинг.
Важното е да се чете и да се практикува.
20.07.04
14:30
Има една хубава поговорка “Не питай старило, а питай патило” и 10 дипломи да имаш като не си хващал щанга все тая! Аз лично като имам персонален проблем питам някой в залата, но човек при когото има ефект!
А аз догодина, живот и здраве, ще стана инженер! И мнението ми ще тежи колкото на четирима икономисти.
Сега, майтапа настрана. MADMAN май е единственият, който си е признавал да има сериозно образование в областта.
Повечето хора тук сме дошли да търсим, а не да даваме акъл. Даваме, където можем, понякога и грешим. Когато научим всичко, за което сме дошли, този форум вече няма да ни е нужен и ще отлетим, всеки накъдето го дръпне гравитацията. И тогава следващите след нас ще обясняват на тези след тях какви са, откъде са тръгнали и докъде са стигнали.
Поздрави на всички!