НеЩо доста интересно за коментар

19.03.06
23:00

Здравей те на всички! Отдавна не съм се включвал във форума, но сега видиах една анкета в ОБЩИ ТЕМИ, за книгите за фитнес. Та сега ми попадна една такава, доста интересна, има какво да се научи от нея, тя е на Беренд Брайтенщайн роден 1964год диетолог и лицензиран треньор по бодибилдинг. състезава се в WNBFNEW YORK. В тази книга както Вие, така и той разделя видовете тяло на три(екто,ендо и мезоморф). И там той дава примерни тренировъчни програми за всеки вид тяло за фаза на натрупване, така и за фаза на дефиниция. Прочетох ги с интерес и сега смятам да пусна програмата за Ендоморф във фазата на натрупване за ваш коментар, аз също ще се опитам да дам такъв. (Нека тези които са начинаещи или средно напреднали да не взимат програмата, преди да са се консолтирали). Така програмата гласи следното периода и е 6-т седмичен.
Понеделник:гърди
вдигане от полулег 3с. 8-10пов. пир.
флайс от лег 3с. 8-10пов. пир.
вдигане от лег 3с 8-10пов. форсирана пир.
Гръб:
набиране- максимално
гребане 3с. 8пов. пир.
вдигане на рамена 3с. 10пов. една тежест
Трицепс:
кофички 3 с. 8-10пов. може с доп. тежест
френско 3с. 8-10пов. пир.
Вторник: аеробна трен 35минути
Сряда:бедра
Клек 3с. 8-10пов. пир
лег преси 3с. 8-10пов. пир.
сгъване за задно бедро 3с. 10пов. пос. тежест.
Рамена:
вдигане на лост зад врат 3с. 8-10пов. фор.пир.
вдигане на дъмпел пред тяло 3с. 8-10пов. пир
раменни преси 3с. 8-10 пир.
Бицепс:
сгъване с дъмпел от седеж 3с. 8пов. постоянна тежест
сгъване с лост от стоеж 3с. 8-10пов. фор.пир.
Четвъртък:аеробна трен 35 мин.
Петък:Гръб:
Мъртва тяга 3с. 8пов. пир.
гребане от наклон 3с. 8-10пов. пир.
скрипец от седеж 3с 8-10пов. пос. тежест
Гърди:
вдигане от лег 3с. 8-10пов. пир.
флайс от полулег 3с. 8-10пов. пир.
вдигане от полулег лост 3с. 8-10пов. фор.пир.
Трицепс:
кофички 3с 8пов. с допъл тежест
френско 3с. 8-10пов. пир.
Събота: аеробна 35мин.
Неделя: почивка
Понеделник: като сряда
корема и прасеца се трен. 3пъти седмично.
Лично моето мнение, е че въпреки стажа ми около 4год., този вид програма не е за всеки, според мен би се получило претрениране, въпреки че упражненията се редуват. Чакам вашето мнение за тази програма.

ами лятото тренирах по подобна програма почти същите упражнения,серии и повторения само гърдите ги тренирах само един ден в седмицата а не 2 дни като тук. Резултата беше 5кг чиста ММ за 3 месеца. като се има впредвид че това ми бяха първите 3 месеца тренировки преди това бях спрял да тренирам от доста време. Като добавки взимах Креатин, амино, бирена мая и трибестан и л-карнитин преди кардио.

19.03.06
23:30

На мен мускулна група ми се пада на същият интервал (3 пъти за 2 седмици), само че разделението е на бутащи и дърпащи мускули, за да няма припокриване, а не както е тук. А и в тази не ми харесва избора и подредбата на упражненията ;)
Иначе да, има опасност от претрениране на някои мускули, като ръце и рамо, поне аз бих ги претоварил, ако ползвах тази програма. Иначе с гърдите, гърба и краката няма да има проблеми, ако тренирам по нея ;)
Имам книгата между другото, интересни неща пише, но нищо не трябва да се копира едно към едно.

всичко си е до човек аз когато тренирах така определено много добре ми влияеше, относно претрениранто на ръцете и рамото тва бяха двете мускулни групи които най-добре ми се развиха за този период, да не говорим че когато тренирах така нямах никакъв стаж ако тренира човек със стаж над 5-6 месеца упсурд да претренира ако не се възтановява пълноценно това ще е от храната и суплементите. По някой път прекалено много се щадите относно дадени тренировки
и все се оплаквате че претренирате и незнам си кво си това по скоро е от непълноценен хранителен режим и още много други неща.

20.03.06
16:29

[quote author=“RejiMillar”]всичко си е до човек аз когато тренирах така определено много добре ми влияеше, относно претрениранто на ръцете и рамото тва бяха двете мускулни групи които най-добре ми се развиха за този период, да не говорим че когато тренирах така нямах никакъв стаж ако тренира човек със стаж над 5-6 месеца упсурд да претренира ако не се възтановява пълноценно това ще е от храната и суплементите. По някой път прекалено много се щадите относно дадени тренировки
и все се оплаквате че претренирате и незнам си кво си това по скоро е от непълноценен хранителен режим и още много други неща.

да и аз така мисля
кво толкова се пазите бе

21.03.06
12:15

Че то това нищо не е бе хора :shock:
Какво са 3 упражнения за мускулни групи като гърди или гръб или крака.Още повече  пък само по 3 серии. :lol:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1