20.03.06
18:39
След 6 години тренировки съжелявам че въобще започнах. Води се за начална дискова херния но е ужасно незнам как ще боли като стане баш дискова херния. Лошото е че спрях да тренирам и ме боли още повече. Ще се радвам някой да сподели нещо. От това което чета разбирам че ектензиите (висенето на лост със тежести на краката) може да помогне. Мисля да почна само с набирания на лост и заздравяване на мускулите на кръста.
Къде си прочел пък това... доста митологично звучи , все едно е от лечебника на кака Гинче от съседния вход
И внимавай със това “заздравяване” на мускулите на кръста, че да не направиш по-голяма беля.
Познавам някой хора които под този предлог си трошат кръста с какви ли не изгъзици.
Успех
21.03.06
23:31
Къде си прочел пък това... доста митологично звучи , все едно е от лечебника на кака Гинче от съседния вход
Това ми го каза лекаря невролог доц. Чакъров даже има една клиника в Павел Баня където по този начин с разтягане “лекуват” такива травми там пращат всички които имат такива проблеми.
28.03.06
11:24
EKK, внимавай какво правиш! Екстензиите за които говориш са 2 вида—->суха и мокра(шийна и лумбална). При сухата (лумбална) ти повдигат краката и кръстта , като лумбалната част виси не повече от 4-5 см. от земята. Съответно по-голяма част от торсът ти си е на земята. Този вид екстензия се прилага за около 20 мин. и е при леки случаи на херния. При по-тежките се използва водната, при която сядаш на една “машинка”, краката ти се връзват , торсът ти се закача за една подвижна “лента” на която се слагат тежести и по този начин се декомпресират междудисковите дискове. Проблемът при нея , е че ставните връзки на прешлените на гръбнака леко се разтягат и за около 20-30 дена гръбнака ти става доста “лабилен”.
В предишни теми съм писал как да намалиш болката от дисковата херния чрез определен вид почивка и начин на спане. Ако си от Варна или наблизо ще ти дам адреса на известен доцент , който да ти направи мануална терапия и даде много съвети!
що се отнася до фитнеса—->забрави ! Можеш да правиш упражнения легнал, но само едни гърди и трицепс за къде са...?
Ако имаш върпоси : тук съм:)Успех!
29.03.06
16:41
Точната диагноза ми е екструзия на един от дисковете което се води за начална дискова херния.