помогнете!!!!

20.03.06
21:43

даите ми един хранителен режим за покачване на мускулна маса! ! !на 14г 173 64кила 4 месеца стаж 33.5 рака и 100 гарди!

BR

21.03.06
11:11

Абе човек на 14 години си...Не зная какви зели си поставяш,но според мен ти е рано за фитнес,камоли за диета.Но ако държиш стреми се да се храниш по 8 пати на ден(2 закуски,обяд,преди и след тренировачно хранене,вечеря,преди лягане).На закуска яж мюсли в прясно мляко,доза суроватка и банан да кажем.Втората закуска е добре да е 2 кисели млека.На обяд вече ядеж месо(ориз или картофи) и хляб.Преди тренировачното ти хранене нека да е консерва риба тон и банан.След тренировачното може да ти е протеин(с глутамин,креатин и амино) и вафла.За вечеря отново меси с картофи или ориз.Преди лягане 5 белтъка 2 жълтъка и 200 грама извара.Самнявам се обаче,че на 14 години ще я пазиш тази строга диета,но искаше диета за покачване на маса-ето ти я :D

MI

23.03.06
22:50

Абе пич ти си типичен пример за хора дето бързат.Какви са тея глупости културист да ставаш.Първо на първо не можеш да очакваш кой знае какво защото просто си още дете, не се сърди защото това е истината.Знам че сега си се запалил, но просто ти казвам недей да се напъваш с железа на тая крехка възраст, костите ти са още слаби и можеш да направиш некоя беля която ще ти тежи цял живот.Занимавай се с нещо друго като например футбол, спринтове, плуване, което е подходящо за твоята възраст и след 5-6 години ако още имаш мерак започни културизма.По-леките спортове ще те подготвят не си мисли че от тях полза няма.Ще се сдобиеш с атлетично тяло пък по нататък когато си станал корав можеш да надграждаш мускулите си.Ако е заради момичетата, което е най-честата причина, просто го заеби.те харесват стройни атлетични тела а не грамадни мускули.Аз да ти кажа лично не се впечатлявам от някой с 55 см бицепси, повечето манияци са ниски и големите мускули ги прават да изглеждат квадратни а това мен хич не ме впечатлява.Той некакъв си две глави по-нисък от мен ама избарал едни грамадни ръце, доста от обема на които е мазнини щото те все искат максимум маса и релефа много много не ги блазни.Съвременния културизъм доста се измени сега вече важното е да имаш максимум обем.няма естетика и пропорционалност, в смисъл не че има диспропорция между отделните мускули а диспропорция с нормалното и човешката красота.Виж например бате Арни ами той сега пред Колман е като невинно агънце.При Арни има красота, пропорция а Колман какво е некво животно такова квадратно.Не знам дали ме разбра какво имам предвид.Да се върнем пак на жените, животинските мускули впечатляват най-вече другите мъже а не жените.Аз съм голема дружка с жените, като некъв педераст съм ама за тва друг път.Та седя си аз с жените и често си говоря с тях по женски(защо пак ще обсъдим некой друг път) и те доста споделят вече ме възприемат като педераст и си обсъждат брутални интимности, та често съм ги питал и всички се отвращават от културистите , смятат ги за тъпи животни (не казвам че е верно, просто те така мислят).Айде че аз пак се олях та с две думи пич спортувай си редовно и като пораснеш тогаз почни бодибилдинга и се захващай с разните добавки и психясването на тема какво кога и по колко добавки да зимам та сакън да не ми спадне мускулната маса че тя спада за една седмица и пак ще стана 50 кила насран.

26.03.06
12:46

не е заради моми4етата ако ме харесват,харесват ако не да варват на.......

26.03.06
19:56

бахахахаха бати якия пост евала митак :lol: по темата :на 14 години метаболизма ти ще се справи със всякакво безразборно хранене, така че се стреми да ядеш по6-8 пъти на ден(както те посъветваха вече) и храни богати на протеини, а имайки предвид че растеш на височина ти трябва и богати на калций храни.По едно-две кисели млека на ден, картофи, ориз, месо(обработвано колкото се може по малко) например пържоли, пиле и .тн. ако нямаш всеки път възможност яж и шунка, бекон, пушено пиле но избягвай кренвиршите саламите и т.н. яж и бобови храни - добър източник на протеини като няма месо

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1