18.07.04
20:14
Чувал съм, че в киселото мляко понякога слагат сухо вещество за го обогатят така да се каже. То се добива от суроватка и е абсолютно натурално. До колкото знам се внася в повечето случаи от чужбина. Някой знае ли нещо повече по въпроса. Какво представлява точно това, каква му е хранителната стойност и от къде евентуално може да се купи.
Това си е whey-а който си зимаш от магазина за добавки.
В адски много продукти слагат протеини на прах.
18.07.04
21:25
Чувал съм обаче, че това сухо вещество има горчив вкус и е без никакви други примеси. В смисъл допълнителни витамини, изкуствени подсладители, ароматизатори и т.н.
[quote author=“matematic”]това сухо вещество има горчив вкус
Слагат го в шоколадови бомбони. :D Например в “Сезони” има.
18.07.04
21:30
[quote author=“Mr. Muskul”][quote author=“matematic”]това сухо вещество има горчив вкус
Слагат го в шоколадови бомбони. :D Например в “Сезони” има.
Tо не пречи ... И плодът на какаото доколкото знам е горчив и е по - скоро сходен с кафето..... После се подслажда....
Аз да си кажа. :) Аз от бонбоните си набавям протеина, вие какво си мислите. :wink: 5-6 кутии на ден и ставаш доста “широк”...
18.07.04
21:38
[quote author=“Mr. Muskul”]Аз да си кажа. :) Аз от бонбоните си набавям протеина, вие какво си мислите. :wink: 5-6 кутии на ден и ставаш доста “широк”...
Бонбонев протеин :) Хехе ! Я си кажи диетата, че взе да ми допада и искам да я пробвам :)
Добре де, а със стандартното сухо мляко (някога Лакта) от аптеката няма ли да стане номера ?
Отклоняваме се от темата. [Url=http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=1016]Ето[/url] ми я диетата. :)
Към края на темата е настоящата, направена с помощта на Image.
19.07.04
15:43
Информацията ти е точна. Наистина се слага допълнително добавка в млякото, ОБАЧЕ:
1. тва си е или сухо мляко или суроватка на прах
2. % на протеин в тези вещества не надхвърля 10 - 15 %.
За вносна добавка аз лично не съм чувал (вносна протеинова добавка де). То добавки в хранителните продукти колкото щеш напоследък. Та тва дет го вкарват няма почти никаква стойност за билдъра.
За бонбоните стана на въпрос: значи там си е суроватка на прах. Имал съм честта да прочета спецификация и сертификат за качество на съответното вещество (сега то там има различни, но аз попаднах на):
8,5 - 9,5 гр. пеотеин на 100 гр продукт
60-70 % лактоза
Аз само това погледнах и си реших, че не ми трябва. Сега ако някой е решил да качва ... да яде до спукване. Вие сами си знаете, че сухото мляко не е като протеина, така че...
Лека, спорна и безаварийна.
Да и аз щях да обърна внимание на това, че в действителност си е най-обикновенно сухо мляко или ниско качествен сурватъчен протеин (т.е. с ниска биологична стойност и ниско съдържание на белтъци). Това е нещо съвсем нормално, имайки предвид че тези съставки са си “запълващи”, като с тях не се цели повишаване биологичното качество на продукта..