21.03.06
10:14
каква е упасноста да се разболееш от салмонела ако ям на ден по 10 сурови яйца? (копувам ги само от фантастико)
EDIT:Що невземеш да ги подложиш на топлинна обработка за да си най-сигурен! :wink:
10 цели първо са много, а и усвоямостта на суровото яйце е ниска и възмойността да се разболееш от салмонела е голяма, а и с тия жалтъци покачваш холестерола. :(
21.03.06
12:34
[quote author=“georgi_k”]каква е упасноста да се разболееш от салмонела ако ям на ден по 10 сурови яйца? (копувам ги само от фантастико)
Голяма.
Имаше подобна тема.Най-добре варени.На 5 яйца -5 белтъка и 2 жълтъка е добър вариант.
Дам белтъци доста повечко може.Иначе аз повече от 2 жълтъка да ден не ям!И най-добре ги вари щото не е само салмонелата.Там птичи грип това онова.
21.03.06
14:00
забравих да добавя че ям само 1 жалтък най много 2 ..а това за усвояването не е ли на обратното? като са сурови по бързо се усвояват или съм в грешка нещо
а и 10 варени белтъка посмъртно не мога да изям ..докато 10 сурови ги пиа точно за 1мин
[quote author=“georgi_k”]забравих да добавя че ям само 1 жалтък най много 2 ..а това за усвояването не е ли на обратното? като са сурови по бързо се усвояват или съм в грешка нещо
а и 10 варени белтъка посмъртно не мога да изям ..докато 10 сурови ги пиа точно за 1мин
За усвоямоста по-бързо в повечето теми пишеше ако са сурови...ама ти си решаваш по добре си ги вари...и какво му е трудното да изядеш 10 белтъка сварени..смесваш ги примерно с сирене или извара...малко подправки да вкус и ...има много по малък риск от каквото и да е било