21.03.06
21:49
Здравейте, бих искал да попитам как бихте ме посъветвали да включа кофичките в програмата си. По принцип в деня в който правя гърди, правя следните упражнения: Щанга от Лег,Полулег и обратен лег с дъмбели( мисля че така се казваше ), та въпроса ми е няма ли да дойдат много 4 упражнения за гърди или би било по-добре ако махна някой от тези който правя сега и го заменя с кофичките?
Благодаря за отговорите ви! :)
П.П. стажа ми е 7 месеца.
Много ще ти дойдат , ама ако бе написал и сериите нямаше да е лошо
80 % съм сигурен че претренираш, я постни цялата си програма ,ама подробно
21.03.06
22:20
Еми значи въпреки че понякога се получава така че в ден за тренировка не мога да отида и ми се получат 2дни почивка като цяло гледам да спазвам следната програма:
1ви ден:Гърди,Бицепс
За гърди:Щанга от лег 3х10,Полулег 2х10,1х8,Обратен лег 3х10 с дъмбели
За бицепс:С прав лост 3х10,с крив лост 3х10,и с дъмбели правя пак 3х10
2ри ден:Гръб,Трицепс
За Гръб: На скрипец, дърпам го зад врат 3х10,после пак скрипец само че пред гърди пак 3х10,Гребане с дъмбел 3х10,и мъртва тяга пак 3х10. Като понякога сменям гребането с дъмбел със хоризонтален скрипец 3х10 ( пак не съм сигурен дали така се казваше )
За трицепс: тука ми е малко трудно да обясня упражненията защото не ги знам по наименованията им, и все пак:
Правя с дъмбели, при това упражнение изпъвам ръката нагоре и като не си движа ръката от лакътя прибирам дъмбела зад врата. това 3х10, Със скрипец правя 3х10 и последното което изпълнявам за трицепс е с крив лост лягам на лежанката с тесен хват пускам лоста до нивото на главата.
3ти ден: Почивка
4ти ден:Рамо,Корем
За рамо: със щанга 3х10 от седнало положение като правя облегалката на лежанката да прави ъгъл 90 гардуса спрямо пода,Това го правя и със дъмбели пак 3х10,права и още едно със един ф-образен лост го със изпънати ръце го вдигам пред гърдите пак 3х10. Понякога сменям някое от тези упражнения за рамо с някое друго.
За корем: Коремни преси за горната част на корема 4х20 и коремни за долната част на корема 4х15
5ти ден: Почивка
И след това цялата програма от 1вия ден повтарям....
П.П. Изключително много се извинявам за глупавото обяснението на някой от упражненията.
21.03.06
22:29
pav аз като правя гърди включвам и 2 серий кофички като ги правя с тежест но ако ти е трудно почни да ги правиш чисти и като се почустваш по-силен почни да си слагаш дъмбел на краката.Ма ако така се чувстваш добре и ти растат добре гърдите по-добре не ги включвай за да не претренираш.По нататака може да почнеш да ги правиш. :)
ПО ЗДРАВИ
21.03.06
22:45
[quote author=“shadow_master”]pav аз като правя гърди включвам и 2 серий кофички като ги правя с тежест но ако ти е трудно почни да ги правиш чисти и като се почустваш по-силен почни да си слагаш дъмбел на краката.Ма ако така се чувстваш добре и ти растат добре гърдите по-добре не ги включвай за да не претренираш.По нататака може да почнеш да ги правиш. :)
ПО ЗДРАВИ
Ще пробвам и аз да вклкюча 2 серий кофички пък да видя дали има ефект някакъв и как ще се чувствам. Благодаря за отговора :)
Според мен спокойно можеш да включиш кофичките вместо обратната лежанка. Лично при мен ефекта от кофичките беше много по-голям. Освен това нямаш почивка между пъпрви и втори ден, т.е. нито трицепса се е възтановил достатъчно от гърдите, за да го тренираш на следващия ден, нито бицепса, за да ти е пълноценна тренировката за гръб. Успех!
23.03.06
14:55
Мерси за съвета Neo значи сигурно ще пробвам да заменя кофите с обратната лежанка и може би ще сложа 1 ден почивка м/у 1вата и 2рата ми тренировка :)
П.П. Е няма как да не кажа многооо ми харесва подписа ти, просто бях на мача и така се изкефих на победата... :) Браво само Тича :D :P
23.03.06
15:10
[quote author=“pav”]Еми значи въпреки че понякога се получава така че в ден за тренировка не мога да отида и ми се получат 2дни почивка като цяло гледам да спазвам следната програма:
1ви ден:Гърди,Бицепс
За гърди:Щанга от лег 3х10,Полулег 2х10,1х8,Обратен лег 3х10 с дъмбели
За бицепс:С прав лост 3х10,с крив лост 3х10,и с дъмбели правя пак 3х10
2ри ден:Гръб,Трицепс
За Гръб: На скрипец, дърпам го зад врат 3х10,после пак скрипец само че пред гърди пак 3х10,Гребане с дъмбел 3х10,и мъртва тяга пак 3х10. Като понякога сменям гребането с дъмбел със хоризонтален скрипец 3х10 ( пак не съм сигурен дали така се казваше )
За трицепс: тука ми е малко трудно да обясня упражненията защото не ги знам по наименованията им, и все пак:
Правя с дъмбели, при това упражнение изпъвам ръката нагоре и като не си движа ръката от лакътя прибирам дъмбела зад врата. това 3х10, Със скрипец правя 3х10 и последното което изпълнявам за трицепс е с крив лост лягам на лежанката с тесен хват пускам лоста до нивото на главата.
3ти ден: Почивка
4ти ден:Рамо,Корем
За рамо: със щанга 3х10 от седнало положение като правя облегалката на лежанката да прави ъгъл 90 гардуса спрямо пода,Това го правя и със дъмбели пак 3х10,права и още едно със един ф-образен лост го със изпънати ръце го вдигам пред гърдите пак 3х10. Понякога сменям някое от тези упражнения за рамо с някое друго.
За корем: Коремни преси за горната част на корема 4х20 и коремни за долната част на корема 4х15
5ти ден: Почивка
И след това цялата програма от 1вия ден повтарям....
П.П. Изключително много се извинявам за глупавото обяснението на някой от упражненията.
:o Крака?! :o се пак ги включи
23.03.06
15:24
По-нататък и тях ще вклуюча споко :wink:
не изоставяи краката дори и за малко защото трудно се наваксват и лично na мен са ми много смешни хората с малки крака и големи раце :D . Изключение може да направиш само ако си природен атлет :D
Тай като гледам по програмата си спокойно можеш да сложиш краката в края на седмицата и няма да ти се налага да правиш 2 мускулни групи на седмица.
Но все пак ти си преценяжаш.
24.03.06
09:05
Сагласен сам с Chavgata.Краката са много важни.Особенно при начинаешти.Така че не отлагай повече и ги включи в края на седмицата.Недеи да отлагаш че неправенете ти забавя развитието на мускулите.
24.03.06
19:57
[quote author=“Chavgata”]не изоставяи краката дори и за малко защото трудно се наваксват и лично na мен са ми много смешни хората с малки крака и големи раце :D . Изключение може да направиш само ако си природен атлет :D
Тай като гледам по програмата си спокойно можеш да сложиш краката в края на седмицата и няма да ти се налага да правиш 2 мускулни групи на седмица.
Но все пак ти си преценяжаш.
Еми то аз не че съм природен атлет, но по принцип краката ми и сега си изглеждат дорбе на фона на цялото ми тяло, може би защото по принцип ходя на плуване а и често ходя да играя мачове в Черно Море. Не че умаловажавам краката но като видя че започват да изостават ще почна и тях да правя, а това може и да е стане скоро.... Все пак благодаря ви за съветите :) :wink: