Е добре де маса - кардио

TU

23.03.06
23:29

Сега искам да посваля някое килце, няма да се захващам много сериозно с някакви супер диети - просто кардио и режим и ограничаване в храната. Тогава каква програма да си избера ? Знам, че не може едновременно да топиш мазнини и да качваш ММ.

Програмата си е същата, но с по-малко тежести, по-малко почивка и повече интензивност. Крайната ти цел е да изгориш възможно най-много калории при физическтата дейност (тренировката или кардиото).

24.03.06
00:31

[quote author=“manson”]с по-малко тежести,..... и повече интензивност.

Почти :wink:

24.03.06
13:28

бягането му е майката :D

TR

24.03.06
13:31

[quote author=“manson”]Програмата си е същата, но с по-малко тежести, по-малко почивка и повече интензивност. Крайната ти цел е да изгориш възможно най-много калории при физическтата дейност (тренировката или кардиото).

И аз съм на това мнение общо зето 8)

[quote author=“AbSs”][quote author=“manson”]с по-малко тежести,..... и повече интензивност.

Почти :wink:

Е, ясно какво имаш предвид, но за да е по-голяма интензивността и по-малка почивката трябва да се намали тежестта. Не съм казал с малка тежест да прави по 20 повторения ... :wink:

24.03.06
18:47

Трябва да се запази горе долу количеството работа на мускулите, които са свикнали да извършват. Тоест..горе долу същата тренировка, както и при маса, по-малко повторения, но и по-малко упражнения.
Целта е хем да запазиш мускулната маса, хем да не претренираш. Не повече от 12 повторения.
И да вметна, че целта на тренировката с тежести не е изгаряне на калории - а запазването на мускулната маса.

TR

24.03.06
19:24

не се притеснявай не се губи толкова лесно мускулна тъкан организма първо изгаря мазнините 8)

24.03.06
19:48

[quote author=“trii”]не се притеснявай не се губи толкова лесно мускулна тъкан организма първо изгаря мазнините 8)

Напротив, по - лесно му е да гори мускули, и ако не тренираш, точно това и прави.

TR

24.03.06
19:59

ОК няма да споря аз казвам какво пише по книгите и от личен опит , но щом сямташ че рабираш повече ок аз казах каквото знам

24.03.06
21:07

[quote author=“trii”]ОК няма да споря аз казвам какво пише по книгите и от личен опит , но щом сямташ че рабираш повече ок аз казах каквото знам

Интересно е къде си го чел. Не само ,че му  е по-лесно на организма да гори мускули, както каза Петко К, ами е и по рентабилно да се разкарат неработещите мускули, които и консумират на всичкото отгоре, преди да се посегне на скъпоценните запаси от мазнини.

TR

24.03.06
22:17

Нарича се биология ако си заинтересуван можеш от там да се просветиш.А да не говорим че такова понятие като горене на мускули не съществува :!:

24.03.06
23:59

trii Не давай такива “умозаключения” защото си на много грешен път .Незнам какво си чел , но го прочети по внимателно
Кое е първото място от където организма си набавя аминокиселини, когато са му нужни ??? не е от мазнините да ти кажа

TR

25.03.06
01:17

Ами определено да ти кажа след орелефяващи тренировки няма да ти изгорят мусколите и да останеш само на сланини щот по таз логика както казваш първо се “изгаря” мускулна тъкан а не мазнини  :shock: интересно вече ше го имам в предвид

26.03.06
00:11

[quote author=“trii”]Ами определено да ти кажа след орелефяващи тренировки няма да ти изгорят мусколите и да останеш само на сланини щот по таз логика както казваш първо се “изгаря” мускулна тъкан а не мазнини  :shock: интересно вече ше го имам в предвид

Пак не хващаш нишката
Хайде като релефиш спри аминокиселите и протеина и ще преодкриш колелото
Сериозно прочети по въпроса за да не пишеш смехории из форума

TR

26.03.06
15:18

1Не взимам амино киселени нито протеини и никога не съм зимал 2Неможеш да ме обедиш ,че когата орелефяваш първо ти изгаря мускуланта маса не мазнините тва го знам не само от собствен опит имам доста пр. който се занимават с този спорт 3. Тъй като няма е явно че няма да стигнем до консенсус по тая тема и както ти си мислиш че аз пиша смехурии същото е и мойто мнение за твоите постове по тая тема така че най добре е да приключим темата до тук безмислени са понатъшни спорове :!:

[quote author=“trii”]Неможеш да ме обедиш ,че когата орелефяваш първо ти изгаря мускуланта маса не мазнините тва го знам не само от собствен опит имам доста пр. който се занимават с този спорт

Ае, бате, я спри месото и протеина за месец и ще видиш кое гори и кое - не  :twisted:

P.S. Иначе културизмът щеше да е проста работа - тъпчиш се като свиня - качваш мускули и мазнини, после глад месец-два и си се изчистил и запазил изграденото ...

26.03.06
16:12

Човека гледа да напише нещо.Интересно ми е колоко стажче имаш в залата.Незнам за твойте приатели,ама сигурно са различни от нас. :shock: Тъкмо се чудех като дойде време да чистя как да постъпя.Добре,че ми отвори очите :twisted:

26.03.06
23:53

trii остани си със здраве, но не го казвай това на публични места
Да вметна че ти и твоите приятели като си съберете стажа и надминете половината на моя тогава ще се съглася с теб

TR

27.03.06
08:07

Е до сега си мълчах ама то на човек да му писне от изказвания първо ,че нямат общо по темата 2ро , че са срещу мен тва че аз тренирам примерно от 4 години ,а ти от 15 не определя че задължително си прочел повече и знаеш повече от мен , не казвам че не е така вероятно знаеш доста повече ,но тва със стажа кат си тренирал 15 години не означава ,че знаеш сичко а колкокото до моите познати някои от тях са постигнали почти същите като твоите резулати само че за 5 години от там можеш да си направиш изводи дали тренират правилно.Айде мир темата отдавна е приключена и без тва ,тва е само спам.

DM

27.03.06
11:27

Manson, малко да те коригирам, килограми и интенzивност са едно и са6то пониатие в спорта, а и са6то така подкрепиам trii по ниакои то4ки
стан

27.03.06
14:34

[quote author=“DJ MADMAN”]Manson, малко да те коригирам, килограми и интенzивност са едно и са6то пониатие в спорта, а и са6то така подкрепиам trii по ниакои то4ки
стан

Има някъкъв смисъл но се отнася единствено при силовите спортове. Дефиницията на култиристичната интензивност, както и почти всичко останало в културизма, е доста относително понятие. Методи като форсирани повторения, постоянно напрежение, непълна амплитуда и др.  (които присъстват почти във всяка тренировка) не позволяват обективно да се определи какво усилие се влага при отделни серии с равностоини параметри

DM

27.03.06
19:26

Аз ти казвам че точно в културизма интензитет и килограми са едно и също, ти си умуваи колкото си искаш, вземете научете поне наи важните нещ в една тренировка преди да дискутирате
стан

27.03.06
20:22

Покачването на интензивността може да стане по много начини. Единият от тях е чрез покачване на килограми, но това би означавало, че до сега не се е тренирало на макс. Обикновено човек когато тренира, тренира до оказ (или поне частичен). При започване не период за изчистване един от най-добрите методи за покачване на изнтензивността е намаляне на почивките между серийте до минимум, което понякога налага и намаляне на килограмите.

DM

27.03.06
20:52

Вzемете един актуален у4ебник по бодибилдинг и погледнете какво е интенzитет, обем , плутност, и тн. на тренировката
мислиа 4е доста хора ниамат на пониатие zа какво става дума
стан

M_

27.03.06
21:29

Не ,не искам да засегна никого или нещо от сорта....  просто  да кажа...че често използваното “интензитет” при тренировката е величина от физиката отнасяща се за електричното поле... а за тренировката май е по добре да се използва интензивност :)

27.03.06
21:48

[quote author=“trii”]1Не взимам амино киселени нито протеини и никога не съм зимал 2Неможеш да ме обедиш ,че когата орелефяваш първо ти изгаря мускуланта маса не мазнините тва го знам не само от собствен опит имам доста пр. който се занимават с този спорт 3. Тъй като няма е явно че няма да стигнем до консенсус по тая тема и както ти си мислиш че аз пиша смехурии същото е и мойто мнение за твоите постове по тая тема така че най добре е да приключим темата до тук безмислени са понатъшни спорове :!:

Не се заблуждавай, че ще излъжеш някой. По постовете ти си личи колко разбираш. Като си чел толкова, защо не видях нито едно защитено с факти твое мнение или такива работи не пише по книгите. Така като те гледам имаш бегла представа от боди билдинг и лично аз ти давам най-много два месеца стаж на железата на близката квартална площащдка. И ако не друго поне не спори на хора, чиито знания и постижения в тази област са доказани и са факт. Или пък ако си толкова разбирач дай някоя снимка да те видим(сигурен съм, че снимка няма да се види  :wink: )

п.п. Извинявам се за офтопика, но просто се издразних много.

NETP

27.03.06
21:54

Ми да ти кажа ако искаш по сериозно даваи яко кардио.Ако не само си тичаи и ограничи храната.

TR

27.03.06
21:54

СПАМ
Не пускай поредни постове и пиши по темата , на никой не му е интересно неща от личният ти живот
DJGorgio-Astor

[quote author=“M_U_T_O”]Не ,не искам да засегна никого или нещо от сорта....  просто  да кажа...че често използваното “интензитет” при тренировката е величина от физиката отнасяща се за електричното поле... а за тренировката май е по добре да се използва интензивност :)

Ако си говорим за физика, то тук става дума за “златното правило”, че печелиш работа за сметка на сила и обратното. Според мен в бодибилдинга важи много относително, а и човекът не е машина.

DM

27.03.06
22:10

Хора аz ви говориа zа основни пониатиа в бодибилдинга, а
вие пак zапо4вате да иzвуртате, сажалиавам много ако сам раzо4аровал ниакои ама това сам нау4ил  преz скромните ми 14 години у4ене преподаване и практика по областта, пи6а интенzитет , zа6тото на немски така сам го у4ил, иzвиниавам се ако на ниакои не му харесва
стан

TR

27.03.06
22:21

СПАМ за втори път те предупреждавам да не спамиш темата, започват наказания !!!
DJGorgio-Astor

28.03.06
01:16

[quote author=“DJ MADMAN”]Аз ти казвам че точно в културизма интензитет и килограми са едно и също, ти си умуваи колкото си искаш, вземете научете поне наи важните нещ в една тренировка преди да дискутирате

Вzемете един актуален у4ебник по бодибилдинг и погледнете какво е интенzитет, обем , плутност, и тн. на тренировката
мислиа 4е доста хора ниамат на пониатие zа какво става дума
стан

Абе DJ MADMAN ти между интензивност и между оптимална интензивност разлика правиш ли? Опитах се да ти обясня, че дефиниция на културистична интензивност е много относително понятие, защото характера на приложеното усилие не може реално да се измери и съпостави (поради различните методи използвани в тренировката),  а от там носи субективен и индивидуален характер.
Такива мнения като твоето казани с половин уста с лопата да ги ринеш. Обясни малко защо така мислиш, аз къде греша, ти къде си прав... такива работи. И в спора да се стигне до някаква истина,а не да напишеш 2 реда и то да се измъча да чета правописни грешки!

28.03.06
10:05

Като цяло в силовите спортове интензивност се измерва като процент от максималната тежест. Ако правите 8 повт на 80 кг, то това ви е примерно 80% от максималната ви тежест (100 кг.).
Обем е извършената работа (серии по повторения по повдигнати килограми), тоест, в горния случай имаме 800 кг обем на една серия, а ако направим 3 х 8 за 6 минути, имаме плътност на тренировката 400кг/мин. (обем за единица време).
Намаляването на почивките между сериите не води до покачване на интензивността, а до плътността на тренировката - повече работа за същото време. Ако запазим другите неща (тежести, брой повторения и т.н.) същите разбира се.
Дроб сериите и форсираните повторения и т.н. пък водят до увеличаване на обема и продължителността на серията, но интензивността всъщност намалява по време на серията, защото сваляте тежест.
Като цяло обем и интензивност са обратнопропорционални - увеличаването на едното води до намаляване на другото.
За хипертрофия оптималната интензивност трябва да е в границите 70 - 85%, което пък прави между 6 - 12 повторения и продължителност на серията между 15 - 30 сек.
Серии под 10 сек не са оптимални за хипертрофия, освен ако не извършите по - голям обем работа (повече серии), а при серии над 30 - 40 сек вече интензивността става ниска и тренираме повече за издръжливост.
Всичко отдавна е точна наука ;)

28.03.06
10:16

Ами явно бъркам и не разграничавам някой от понятията :? . Но дори и така дефинирани понятията, пак може да се поспори за опималната интезнивност, но както и да е. Много разводнихме темата и се отплеснахме в глупави спорове, които водят до спам и не помагат с нищо на човека.

28.03.06
11:42

[quote author=”Петко К”]Като цяло в силовите спортове интензивност се измерва като процент от максималната тежест. Ако правите 8 повт на 80 кг, то това ви е примерно 80% от максималната ви тежест (100 кг.).
Обем е извършената работа (серии по повторения по повдигнати килограми), тоест, в горния случай имаме 800 кг обем на една серия, а ако направим 3 х 8 за 6 минути, имаме плътност на тренировката 400кг/мин. (обем за единица време).
Намаляването на почивките между сериите не води до покачване на интензивността, а до плътността на тренировката - повече работа за същото време. Ако запазим другите неща (тежести, брой повторения и т.н.) същите разбира се.
Дроб сериите и форсираните повторения и т.н. пък водят до увеличаване на обема и продължителността на серията, но интензивността всъщност намалява по време на серията, защото сваляте тежест.
Като цяло обем и интензивност са обратнопропорционални - увеличаването на едното води до намаляване на другото.
За хипертрофия оптималната интензивност трябва да е в границите 70 - 85%, което пък прави между 6 - 12 повторения и продължителност на серията между 15 - 30 сек.
Серии под 10 сек не са оптимални за хипертрофия, освен ако не извършите по - голям обем работа (повече серии), а при серии над 30 - 40 сек вече интензивността става ниска и тренираме повече за издръжливост.
Всичко отдавна е точна наука ;)

Верно му наспамихме темата на човека ама поне с образователна цел, пък и Джорджо не ни се кара  :lol:  Петко е абсолютно прав както обикновеннно де. Идеята ми беше, че след като интензивноста е качественна характеристика си има и величина. Е как някои ще измери ква е интензивноста на форсирани повторения(примерно) ,като не се знае какво усилие влагам аз и какво тоя където ми помага!?!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1