Кардио

caterpillar

25.03.06
16:25

Здр! Момиче съм. Тренирам 3 пъти седмично в залата и понеже тренировите са ми тежки, правя кардиото в другите 3 дни, когато нямам силова тренировка, а то е тичане. Този месец го правя сутрин на гладно, след което 30мин по- късно.. ям овесени ядки + кисело мляко. От следващия месец, ще трябва да тичам вечер към 6ч., та искам да попитам, колко часа преди това не трябва да ям и колко и какво след тренировката трябва да ям. Приятелка ми каза да не ям 4ч преди тичането, а 30 мин след тренироваката да взимам някакъв белтък. Вие какво мислите?

NETP

25.03.06
18:13

Ееее най-накрая женска аудитория.Така на вапроса.Значи преди тренировка ако ще ядеш яж 1-1:30 преди да я почнеш(за да може храната да се разгради,не и трябва повече време).А след тренировка е хубаво веднага.По това какво ядеш судя че си във период за маса.Но напиши се пак с каква цел правиш кардио тренировки.

caterpillar

25.03.06
19:04

Ами не, аз сега чистя мазнините и за това правя усилено кардио. Някои път след тренировка, когато не съм мн изтощена също правя по 20-30 мин, но искам да знам какво да ям, че то това..е най-важното!

NETP

25.03.06
19:26

Явно не сум бил прав.Няма значение.Добре в пероид за изчистване е наи добре да си хапваш пилешко месо и много плодове и зеленчуци(предполагам че си чувала това).В твоя случаи е важно да си направиш хубав хранителен режим.трябва да ядеш 5-6 пъти дневно през 2 часа 2:30 часа и половина.Но в твоя случаи е важно да ядеш повечко пати но да ядеш по малко.Това ускорява метаболизма ти и чрез кардио тренировките щте стопиш излишните килограми.Надявам се да сум бил полезен :oops: .Пробваи както ти казах ако искаш и ще видим какво ще стане. :wink:

25.03.06
20:05

@caterpillar - плодове сутрин, като ги съобразяваш с калорийния си баланс.
Вечер след кардиото хапни месо + салата, изварата също е добър вариант.Точно вечер избягвай въглехидратите, особено след кардиото.
Успех

25.03.06
20:31

[quote author=“caterpillar”]Здр! Момиче съм. Тренирам 3 пъти седмично в залата и понеже тренировите са ми тежки, правя кардиото в другите 3 дни, когато нямам силова тренировка, а то е тичане. Този месец го правя сутрин на гладно, след което 30мин по- късно.. ям овесени ядки + кисело мляко. От следващия месец, ще трябва да тичам вечер към 6ч., та искам да попитам, колко часа преди това не трябва да ям и колко и какво след тренировката трябва да ям. Приятелка ми каза да не ям 4ч преди тичането, а 30 мин след тренироваката да взимам някакъв белтък. Вие какво мислите?

Здр! Твоята приятелка определено знае доста по темата. Наистина е добре да не си приела никаква храна 3-4 часа преди кардиото за да е “празна” кръвта (да няма глюкоза и мастни к-ни), защото тялото предпочита първо тях да използва и чак след това да бута от запасите. И може да се получи така, че от 30-те мин. само последните 10 да гориш в действителност телесните мазнини!
Относно храненето след тренировка (приемаме, че свършваш някъде към 19 часа) е добре около 30 мин. след като приключиш с кардиото, но не по-късно да хапнеш “лайт” вечеря - някакво бяло месо, малко кафяв ориз. За възстановяване, а и да запълни стомаха и да ти даде чувство на ситост, за да нямаш проблеми със съня! От там-нататък докато си легнеш, ако огладнееш, само “лайт” (0-1%) кисело мляко, протеинче!

Това е! Поздрави на приятелката и да я слушаш! :lol:

26.03.06
20:38

[quote author=“nikolaBULL”][quote author=“caterpillar”]Здр! Момиче съм. Тренирам 3 пъти седмично в залата и понеже тренировите са ми тежки, правя кардиото в другите 3 дни, когато нямам силова тренировка, а то е тичане. Този месец го правя сутрин на гладно, след което 30мин по- късно.. ям овесени ядки + кисело мляко. От следващия месец, ще трябва да тичам вечер към 6ч., та искам да попитам, колко часа преди това не трябва да ям и колко и какво след тренировката трябва да ям. Приятелка ми каза да не ям 4ч преди тичането, а 30 мин след тренироваката да взимам някакъв белтък. Вие какво мислите?

Здр! Твоята приятелка определено знае доста по темата. Наистина е добре да не си приела никаква храна 3-4 часа преди кардиото за да е “празна” кръвта (да няма глюкоза и мастни к-ни), защото тялото предпочита първо тях да използва и чак след това да бута от запасите. И може да се получи така, че от 30-те мин. само последните 10 да гориш в действителност телесните мазнини!
Относно храненето след тренировка (приемаме, че свършваш някъде към 19 часа) е добре около 30 мин. след като приключиш с кардиото, но не по-късно да хапнеш “лайт” вечеря - някакво бяло месо, малко кафяв ориз. За възстановяване, а и да запълни стомаха и да ти даде чувство на ситост, за да нямаш проблеми със съня! От там-нататък докато си легнеш, ако огладнееш, само “лайт” (0-1%) кисело мляко, протеинче!

Това е! Поздрави на приятелката и да я слушаш! :lol:

Това което написа е добро, само ще поясня че ако правиш вечер кардиото е добре след това да не приемаш никакви въглехидрати - задължително не яж ориз или кисело мляко дори това от 0,1%..

Иначе наистина е най-добре 2-3 часа преди тренировка да не приемаш въглехидрати или мазнини.. но пък може 2 часа преди трен да хапнеш нещо протеиново - пил.месо...

26.03.06
23:48

Аз само бих допълнил, че ако не си скептично настроена към  хранителните добавки ,като повечето жени, да си вземеш едни аминота bcaa

caterpillar

28.03.06
21:22

ами kao, ти какво препоръчваш да се яде след вечерно тичане..?

29.03.06
23:00

Аз лично от опит говоря когато тичах вечер-извара или белтъци  :P
Доста добре ми се отразяваше,а ако можеш/искаш си земи някой бавен протеин...

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1