25.03.06
16:25
Здр! Момиче съм. Тренирам 3 пъти седмично в залата и понеже тренировите са ми тежки, правя кардиото в другите 3 дни, когато нямам силова тренировка, а то е тичане. Този месец го правя сутрин на гладно, след което 30мин по- късно.. ям овесени ядки + кисело мляко. От следващия месец, ще трябва да тичам вечер към 6ч., та искам да попитам, колко часа преди това не трябва да ям и колко и какво след тренировката трябва да ям. Приятелка ми каза да не ям 4ч преди тичането, а 30 мин след тренироваката да взимам някакъв белтък. Вие какво мислите?
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
25.03.06
18:13
Ееее най-накрая женска аудитория.Така на вапроса.Значи преди тренировка ако ще ядеш яж 1-1:30 преди да я почнеш(за да може храната да се разгради,не и трябва повече време).А след тренировка е хубаво веднага.По това какво ядеш судя че си във период за маса.Но напиши се пак с каква цел правиш кардио тренировки.
25.03.06
19:04
Ами не, аз сега чистя мазнините и за това правя усилено кардио. Някои път след тренировка, когато не съм мн изтощена също правя по 20-30 мин, но искам да знам какво да ям, че то това..е най-важното!
25.03.06
19:26
Явно не сум бил прав.Няма значение.Добре в пероид за изчистване е наи добре да си хапваш пилешко месо и много плодове и зеленчуци(предполагам че си чувала това).В твоя случаи е важно да си направиш хубав хранителен режим.трябва да ядеш 5-6 пъти дневно през 2 часа 2:30 часа и половина.Но в твоя случаи е важно да ядеш повечко пати но да ядеш по малко.Това ускорява метаболизма ти и чрез кардио тренировките щте стопиш излишните килограми.Надявам се да сум бил полезен :oops: .Пробваи както ти казах ако искаш и ще видим какво ще стане. :wink:
@caterpillar - плодове сутрин, като ги съобразяваш с калорийния си баланс.
Вечер след кардиото хапни месо + салата, изварата също е добър вариант.Точно вечер избягвай въглехидратите, особено след кардиото.
Успех
25.03.06
20:31
Здр! Твоята приятелка определено знае доста по темата. Наистина е добре да не си приела никаква храна 3-4 часа преди кардиото за да е “празна” кръвта (да няма глюкоза и мастни к-ни), защото тялото предпочита първо тях да използва и чак след това да бута от запасите. И може да се получи така, че от 30-те мин. само последните 10 да гориш в действителност телесните мазнини!
Относно храненето след тренировка (приемаме, че свършваш някъде към 19 часа) е добре около 30 мин. след като приключиш с кардиото, но не по-късно да хапнеш “лайт” вечеря - някакво бяло месо, малко кафяв ориз. За възстановяване, а и да запълни стомаха и да ти даде чувство на ситост, за да нямаш проблеми със съня! От там-нататък докато си легнеш, ако огладнееш, само “лайт” (0-1%) кисело мляко, протеинче!
Това е! Поздрави на приятелката и да я слушаш! :lol:
Здр! Твоята приятелка определено знае доста по темата. Наистина е добре да не си приела никаква храна 3-4 часа преди кардиото за да е “празна” кръвта (да няма глюкоза и мастни к-ни), защото тялото предпочита първо тях да използва и чак след това да бута от запасите. И може да се получи така, че от 30-те мин. само последните 10 да гориш в действителност телесните мазнини!
Относно храненето след тренировка (приемаме, че свършваш някъде към 19 часа) е добре около 30 мин. след като приключиш с кардиото, но не по-късно да хапнеш “лайт” вечеря - някакво бяло месо, малко кафяв ориз. За възстановяване, а и да запълни стомаха и да ти даде чувство на ситост, за да нямаш проблеми със съня! От там-нататък докато си легнеш, ако огладнееш, само “лайт” (0-1%) кисело мляко, протеинче!
Това е! Поздрави на приятелката и да я слушаш! :lol:
Това което написа е добро, само ще поясня че ако правиш вечер кардиото е добре след това да не приемаш никакви въглехидрати - задължително не яж ориз или кисело мляко дори това от 0,1%..
Иначе наистина е най-добре 2-3 часа преди тренировка да не приемаш въглехидрати или мазнини.. но пък може 2 часа преди трен да хапнеш нещо протеиново - пил.месо...
Аз само бих допълнил, че ако не си скептично настроена към хранителните добавки ,като повечето жени, да си вземеш едни аминота bcaa
28.03.06
21:22
ами kao, ти какво препоръчваш да се яде след вечерно тичане..?
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече