20.07.04
19:29
Ето моята тренировка за врат(1 път седмично):
1.Повдигане на врат напред от тилен лег - 4 серии
в суперсерия с:
2.Повдигане на врат назад легнал по корем - 4 серии
и
3.Повдигане на врат настрани(за всяка страна по 4 серии оново в суперсериа)
и завършвам с:
4.Борцов мост - 4 серии
Тренировката трае някаде кам 30-40 мин.
Очаквам и вашите мнения
20.07.04
19:47
Ами то това е истинската тренировка за трапеца и за мускулите на врата... Останалите са просто между другото...
Само дето не съм виждал никой по залите да тренира врат.... А и в повечето зали няма условия.
Ти да не си борец ?
Не го тренирам, според мен няма смисъл, най-много да се контузиш. MuscleTech, какво е “борцов мост”?
И какви тежести слагаш при сериите?
Колко повторения правиш?
Накрая, има ли “напредък”, или някакви плюсове от тренировката?
20.07.04
19:53
Всеки мост може да бъде борцов, но според мен той има предвид моста на глава, без ръце, при който дори е допустимо да се въртиш около главата си, или се правят тъй наречените “натягания” - навеждане на главата напред, назад, наляво, надясно въпреки тежестта на тялото.
Борците по принцип са хората с най - големи трапци, пропорционално на останалите им мускули...
20.07.04
20:04
Точно така,това е борцов мост.
1.Не,не сам борец
2.Повторенията са 12-15
3.Това което забравих да кажа е че го тренирам в къщи,не използвам тежести,а се натискам с ръце.
4.Ефект има,за 1год и половина от 34см достигна зимата 46см.
46 :shock: Ти колко кила си и колко си висок?
Загуби ли гъвкавост от това само да те питам?
20.07.04
20:13
Извинявай, че пак се намесвам, но ако те сложа на главата ти и те накарам да си я обикаляш тичайки, по - скоро ще придобиеш гъвкавост :) :) :) .
Иди и гледай тренировки на класически борци. Ще се учудиш за каква гъвкавост става въпрос. Особено на вратовете.
20.07.04
20:38
1.На 182см и 93 кила имах 46
2.ОГРОМНА гъвкавост :lol:
20.07.04
21:43
За кво ти е да правиш гръб,гребец ли ще ставаш?
20.07.04
22:53
:lol: :lol: :lol: абе всява респект
Иначе знам че е хубаво здрав врат и здрав кръст да имаш защото ставаш по малко уязвим от протуди и такива болести :wink:
Никога не сьм го тренирал,защото ако тренираш трапец се товари и врата.Освн това си ве доста опасно и трябва доста добра концентрация за да не стане сакатльк :lol:
21.07.04
11:07
Миле, трябва да ти кажа че тренировката с мост не е по - опасна от тъй наречените тренировки за трапец с щанги и т.н. , при които после се твърди, че не е добре да се завърташ настрани :)
По принцип мускулите на и около врата са едни от “схванатите” в човешкото тяло и точно едни такива тренировки с движения увеличават много еластичността и парвят врата много по - устойчив не само на натоварвания, но и на изкривявания и т.н., които иначе биха го сецнали поне.
Виждал съм лапета 30 и батковци 130 килограма да правят тези упражнения и не само че не съм видял някой да си скърши врата по време на тренировка, но съм виждал и после на тепиха да изтрещят някой суплес и той да си свие главата и да падне на врат, после да стане и нищо да му няма....
Тренировката с мостове едва ли е по - опасна от лежанката например. Като не забравяме, че и лежанката може да бъде опасна ако не се внимава.
D3BER,прав си,но тая тренировка не ме кефи.Борцов мост знам какво е,тьй като навремето учих малко в спортно у-ще - борба и сьм ги правил доста.Според мене моста развива по-добра гьвкавост отколкото маса особено вьв варианта с вьртене на тялото около врата.Упражнението повдигане на раменете с дьмбели за трапеца развива точно тази част която е до врата и самия него.Не мога да ти цитирам в момента латинското име на тези мускули :wink:
31.08.04
15:07
Ей го и мойто мнение преди не правех врат ама сега почнах да правя шот мисля че ми е малък. 37-38 ми е в моменто при 184см. и 70кг. Правя 2 упражнения по 3серии с 12повторения с 20кг.диск :lol: :lol: :lol:
Айде и с здраве
01.09.04
00:11
[quote author=“MuscleTech”]Ето моята тренировка за врат(1 път седмично):
1.Повдигане на врат напред от тилен лег - 4 серии
в суперсерия с:
2.Повдигане на врат назад легнал по корем - 4 серии
и
3.Повдигане на врат настрани(за всяка страна по 4 серии оново в суперсериа)
и завършвам с:
4.Борцов мост - 4 серии
Тренировката трае някаде кам 30-40 мин.
Очаквам и вашите мнения
да нямаш предвит трапец?
01.09.04
10:12
Всички мускули на врата. Трапецът и той е там, но има и множество други малки мускули.
Някои ще има ли възможност да обясни и покаже нагледно с няколко картини или GIF- чета как точно се изпълняват тези упражнения ?Предварително мерси
Борцов мост
http://www.bodybuilding.com/fun/mahler19a.jpg
А тук може да прочетеш цяла статия с много картинки за мускулите на врата :)
http://www.bodybuilding.com/fun/drobson21.htm
Моят врат си е пропорционален, и не го тренирам. И трапеца даже не тренирам специално, но и той ми е добре. Мисля да почна все пак да тренирам по малко и малките мускули, като врат, прасци, предмишници и др., които в момента изобщо не тренирам специално.
Абе хора ще ме извинявате ма я кажете как ги правите тез упражнения за врата защото не съм борец а бивш таекуондист и силата ми е в краката : )))). Гледам аз тука си говорите на някакви неразбираеми езици поне за мен ако може някакви подробности. Разгледах и сайта по горе това ли са повечето упражнения ???
Мерс предварително
12.09.04
14:16
Да,понякога
ами гледам споделяте размери ето ги и моите: 172см. съм висок тежа 67 кг. а вратат ми е 42 см токущо го премерих, никога не съм го тренирал къто гледам маи най-добре да почвам благодаря за готината тема но я има вече такче ако изкате още упражнения влезте тук: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32490/#289959