Тренировка - ВРАТ

20.07.04
19:29

Ето моята тренировка за врат(1 път седмично):
1.Повдигане на врат напред от тилен лег - 4 серии
в суперсерия с:
2.Повдигане на врат назад легнал по корем - 4 серии
и
3.Повдигане на врат настрани(за всяка страна по 4 серии оново в суперсериа)
и завършвам с:
4.Борцов мост - 4 серии
Тренировката трае някаде кам 30-40 мин.

Очаквам и вашите мнения

Ами то това е истинската тренировка за трапеца и за мускулите на врата... Останалите са просто между другото...
Само дето не съм виждал никой по залите да тренира врат.... А и в повечето зали няма условия.
Ти да не си борец ?

20.07.04
19:49

Не го тренирам, според мен няма смисъл, най-много да се контузиш. MuscleTech, какво е “борцов мост”?
И какви тежести слагаш при сериите?
Колко повторения правиш?
Накрая, има ли “напредък”, или някакви плюсове от тренировката?

Всеки мост може да бъде борцов, но според мен той има предвид моста на глава, без ръце, при който дори е допустимо да се въртиш около главата си, или се правят тъй наречените “натягания” - навеждане на главата напред, назад, наляво, надясно въпреки тежестта на тялото.
Борците по принцип са хората с най - големи трапци, пропорционално на останалите им мускули...

20.07.04
20:04

Точно така,това е борцов мост.
1.Не,не сам борец
2.Повторенията са 12-15
3.Това което забравих да кажа е че го тренирам в къщи,не използвам тежести,а се натискам с ръце.
4.Ефект има,за 1год и половина от 34см достигна зимата 46см.

20.07.04
20:07

46 :shock: Ти колко кила си и колко си висок?
Загуби ли гъвкавост от това само да те питам?

Извинявай, че пак се намесвам, но ако те сложа на главата ти и те накарам да си я обикаляш тичайки, по - скоро ще придобиеш гъвкавост  :)  :)  :)  .
Иди и гледай тренировки на класически борци. Ще се учудиш за каква гъвкавост става въпрос. Особено на вратовете.

20.07.04
20:38

1.На 182см и 93 кила имах 46
2.ОГРОМНА гъвкавост  :lol:

20.07.04
21:05

За какво пък ви е да правите врат, борци ли ще ставате...

20.07.04
21:43

За кво ти е да правиш гръб,гребец ли ще ставаш?

20.07.04
22:53

:lol:  :lol:  :lol: абе всява респект
Иначе знам че е хубаво здрав врат и здрав кръст да имаш защото ставаш по малко уязвим от протуди и такива болести :wink:

21.07.04
10:54

Никога не сьм го тренирал,защото ако тренираш трапец се товари и врата.Освн това си ве доста опасно и трябва доста добра концентрация за да не стане сакатльк :lol:

Миле, трябва да ти кажа че тренировката с мост не е по - опасна от тъй наречените тренировки за трапец с щанги и т.н. , при които после се твърди, че не е добре да се завърташ настрани :)
По принцип мускулите на и около врата са едни от “схванатите” в човешкото тяло и точно едни такива тренировки с движения увеличават много еластичността и парвят врата много по - устойчив не само на натоварвания, но и на изкривявания и т.н., които иначе биха го сецнали поне.
Виждал съм лапета 30 и батковци 130 килограма да правят тези упражнения и не само че не съм видял някой да си скърши врата по време на тренировка, но съм виждал и после на тепиха да изтрещят някой суплес и той да си свие главата и да падне на врат, после да стане и нищо да му няма....
Тренировката с мостове едва ли е по - опасна от лежанката например. Като не забравяме, че и лежанката може да бъде опасна ако не се внимава.

21.07.04
11:22

D3BER,прав си,но тая тренировка не ме кефи.Борцов мост знам какво е,тьй като навремето учих малко в спортно у-ще - борба и сьм ги правил доста.Според мене моста развива по-добра гьвкавост отколкото маса особено вьв варианта с вьртене на тялото около врата.Упражнението повдигане на раменете с дьмбели за трапеца развива точно тази част която е до врата и самия него.Не мога да ти цитирам в момента латинското име на тези мускули :wink:

_V

31.08.04
15:07

Ей го и мойто мнение преди не правех врат ама сега почнах да правя шот мисля че ми е малък. 37-38 ми е в моменто при 184см. и 70кг. Правя 2 упражнения по 3серии с 12повторения с 20кг.диск  :lol:  :lol:  :lol:
Айде и с здраве

DO

01.09.04
00:11

[quote author=“MuscleTech”]Ето моята тренировка за врат(1 път седмично):
1.Повдигане на врат напред от тилен лег - 4 серии
в суперсерия с:
2.Повдигане на врат назад легнал по корем - 4 серии
и
3.Повдигане на врат настрани(за всяка страна по 4 серии оново в суперсериа)
и завършвам с:
4.Борцов мост - 4 серии
Тренировката трае някаде кам 30-40 мин.

Очаквам и вашите мнения

да нямаш предвит трапец?

Всички мускули на врата. Трапецът и той е там, но има и множество други малки мускули.

03.09.04
11:15

Някои ще има ли възможност да обясни и  покаже нагледно с няколко картини или GIF- чета  как точно се изпълняват тези упражнения ?Предварително мерси

07.09.04
02:04

[quote author=“MeGa MaN”]Някои ще има ли възможност да обясни и  покаже нагледно с няколко картини или GIF- чета  как точно се изпълняват тези упражнения ?Предварително мерси

Борцов мост
http://www.bodybuilding.com/fun/mahler19a.jpg

А тук може да прочетеш цяла статия с много картинки за мускулите на врата :)

http://www.bodybuilding.com/fun/drobson21.htm

Моят врат си е пропорционален, и не го тренирам. И трапеца даже не тренирам специално, но и той ми е добре. Мисля да почна все пак да тренирам по малко и малките мускули, като врат, прасци, предмишници и др., които в момента изобщо не тренирам специално.

12.09.04
01:58

Абе хора ще ме извинявате ма я кажете как ги правите тез упражнения за врата защото не съм борец а бивш таекуондист и силата ми е в краката : )))). Гледам аз тука си говорите на някакви неразбираеми езици поне за мен ако може някакви подробности. Разгледах и сайта по горе това ли са повечето упражнения ???
Мерс предварително

JO

12.09.04
14:16

Да,понякога

28.07.10
23:32

ами гледам споделяте размери ето ги и моите: 172см. съм висок тежа 67 кг. а вратат ми е 42 см токущо го премерих, никога не съм го тренирал къто гледам маи най-добре да почвам благодаря за готината тема но я има вече такче ако изкате още упражнения влезте тук: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32490/#289959

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1