19.02.04
14:18
Кажете нещо за крампите.Кога се получават и как се предпазва от тях :?: Да не съм объркал форума :oops:
19.02.04
17:07
Бате не знам на какво казваш КРАМПИ, може да го знам под друго име, обясни за какво говориш,ОК...
19.02.04
20:39
Не знам точно от какво се появяват,но това се вед мускулни конвулси(схващания).По пътя на логиката мисля,че най-вероятно се появяват при претрениране(е не съм сигурен) или когато мускула е студен ,а е подложен на голямо напрежение.Предполагам,че едно хубаво разгряване преди тренировка и преценяване на собствените ти възможности(не претренирай),а дори и стречинг след тренировката ти ще държат мускулите ти в добър тонус и няма да са поддатливи на крампи :wink:
Е ако съм сгрешил някъде някой по-просветен може да ме поправи,няма да му се сърдя. :roll:
Крампи се получават при голямо натоварване на мускулите, когато се отделя млечна киселина. На мен много пъти ми се е схващал много гадно прасеца, след като дълго съм играл баскетбол.
Според мен, за да се избегнат трябва да има подходящо възстановяване. Голяма роля мисля играят витаминте и цинкът и магнезият.
19.02.04
22:41
Ако приемаш достатъчно магнезий няма да имаш проблеми с крампите
Успех
Доколкото знам, крампите се получават и когато няма достатъчно глюкоза, за да се захрани мускула. За това са често срещани в последните етапи на орелефяването и при използване на препарати, ускоряващи разграждането на гликогена, например Кленбутерол.
Свързано е с инервацията на мускула и по точно с вещества наречени медиатори. Те се намират в нервните окончания и във връзките между невроните наречени синапси. При изчерпването им провеждането на нервния импулс се нарушава и настъпва спонтанно съкращение. Терапията с магнезий е най-ефективния начин за преодоляване на проблема.