30.03.06
18:27
Днес въпреки всичките ядове покрай нета попадам все на ценни неща ето веднага ги споделям:
Както е известно, количеството енергия, необходимо за повишаването на температурата на 1 грам вода с 1 градус по Целзий е 1 калория.
Следователно, ако изпием литър бира с температура 4 градуса по Целзий, нашият организъм ще изразходи определено количество енергия, за да загрее бирата до нормалната си температура.
Това количество се определя като 1000 грама Х (37°С - 4°С) = 1000 Х 33 = 33 000 калории.
Ако отчетем, че енергетичната стойност на самия литър бира е около 10 000 калории, то получаваме 23 000 калории загуба на енергия, или чисто слабеене, което може да се приравни към 45 минутен бърз крос.
Студена бира или бягане - решавате вие!П.С: Аз съм направо маратонец :)
Има ли нещо вярно ?
30.03.06
18:34
Не, разбира се! :D
30.03.06
18:40
По същата логика за да слабееш ще пиеш просто студена вода - пък и тя не е калорична :wink:
Освен това бирата съдържа специфични вещества, които допълнително забавят метаболизма. Бирените коремчета не са толкова от калориите, а от спиране горенето на мазнини след пиенето на бира. Имаше го някъде много читаво написано, но съм го чел преди години и съм го забравил.
Animal е доста наясно с физиката. Той може да ни светне. Бирата ще има по-различен коефицент на топлоемност, отделно че тялото не извършва работа за да стопли бирата, а се получава топлообмен между стените на органите и течността.
30.03.06
18:46
то ако беше така като идва лятото вместо да тичаме шяхме само да пием и ще се изчистим и ще е супер...мечтиииииииииииии :lol:
На 1литър ,не на 1мл. ..... от там ти идва грешката. :D Демек ,не 33000 ами 33 kcal. :D
30.03.06
18:49
Ето информация по върпоса - http://www.thefactsaboutfitness.com/research/alcohol.htm