яйцата?

Прескочи до:

25.04.06
14:27

а две цели яица след тренировка как ви се струва?

25.04.06
14:57

[quote author=“Don_Korleone”]а две цели яица след тренировка как ви се струва?

ми... аз съм 100 кила и 2 яйчица не изглеждат впечатляващо в очите ми ;) :lol:

за СЛЕД тренировка бих ти препоръчал бързи въглехидрати - харесай си нещо сладко :)

25.04.06
14:57

[quote author=“penywise”][quote author=“Don_Korleone”]а две цели яица след тренировка как ви се струва?

за СЛЕД тренировка бих ти препоръчал бързи въглехидрати - харесай си нещо сладко :)

е да ама аз не пия протеини и др. и съм 75 кг...

25.04.06
15:04

[quote author=“Don_Korleone”][quote author=“penywise”][quote author=“Don_Korleone”]а две цели яица след тренировка как ви се струва?

е да ама аз не пия протеини и др. и съм 75 кг...

през ЖИВОТА си не съм се ДОКОСВАЛ до протеин, гейнър, амино, глутамин... и там целия списък с лайна!

Ако не си забелязал от постовете ми - всичко във формата на прах и хапче ме дразни. Не пипам.

И... не мисля да пипам подобни неща когато и да през живота си. Право на личен избор... който доста хора НЕ споделят - но това си е мое решение все пак...

После с чисто сърце ще си кажа - “натурален съм, цял живот не съм пипнал...” (бе... няма значение)

Ай със здраве

25.04.06
15:13

през ЖИВОТА си не съм се ДОКОСВАЛ до протеин, гейнър, амино, глутамин... и там целия списък с лайна!

Не си много прав да се изказваш така крайно. Обиждаш много хора, които употребяват добавки. Ако са наистина качествени - не виждам нищо лошо да се приемат - разбира се добре планирано.
И аз не пия никакви добавки поради простата причина, че качеството е под всякаква критика, а що годе качествените добавки са с много високи цени.
Иначе не бих отказал някакво суроватъчно протейнче и аминокиселини.  :D

25.04.06
15:25

[quote author=“vladimir.nikolov”]

...Не си много прав да се изказваш така крайно. Обиждаш много хора, които употребяват добавки. Ако са наистина качествени - не виждам нищо лошо да се приемат - разбира се добре планирано...

Доста на офф-топик го обънахме...

За това избягвам да го коментирам. Не искам да обиждам никого. Всеки има право на избор. Обикновено аз уважавам техния. Често те не уважават моя.
Дали са качествени, или не... факт е, че и без тяхна “помощ” човек може да постигне прекрасни резултати.

А това, че всеки иска максимално бързи резултати (”ако може до 2-3 месеца”) е отделен въпрос.

И честно казано не ми се мисли ако през всичките тези години съм пил и такива неща какъв щеше да е ефекта сега...
В момента съм ~100, като за около 40 дена свалих 7-8 кг.

Със сигурност мога да кажа, че след ДВЕ гнойни ангини една след друга, всяка от която с по 10 дена антибиотици и ОБЩО 10 дена нон-стоп температура, никакво ядене и по една-две глътки вода на денонощие - за 2-3 тренировки съм “там от където съм спрял”
(и не - не преувеличавам - случва се да ходя до спешното да ме дупчат с игла и да изсмукват от сливицата/ците, за да мога да дишам...)

Чистото си е чисто :)

Яйцата са хубаво нещо - само гледайте да не се набухате на гладно с големи количества, че има и едно нещо наречено “белтъчно натравяне”...

25.04.06
16:05

Защо си мислиш, че с добавки от типа на протеин и аминокиселини щеше да постигнеш нещо повече? Тяхното действие върху организма не се различава по нищо от обикновенната храна, освен по времето за усвояване.
Точно заради това и аз не си давам парите за безсмислени добавки - нито ефекта е по - добър, нито по - голям. Това не ти е химия!

И между другото, да се върнем на темата - в един яйчен белтък няма 7 грама протеин, а само 3 - 4. В цялото яйце са 6 - 8, в зависимост от размера. Така че, ако си ги смятал досега за 7, си сбъркал около 2 пъти ;)

FZ

25.04.06
16:25

На пет белтъка един жълтък . :D

25.04.06
17:53

[quote author=“penywise”]
“белтъчно натравяне”...

Би ли  обяснил какво имаш предвид?

[quote author=“penywise”]Чистото си е чисто .

Тва някои като ми каже така се чудя да плача ли да се смея ли :?  Половината ми приятели преди десетина години когато не бяха така навлезли добавките и имаше 5 магазина сигурно в цяла България приказваха така, а сега като пораснаха като поувиснаха и взеха да взимат в пъти повече от мен. И аз не съм особен любител на добавките особенно пък за сметка на диетата. Но какво лошо има да взимаш качественни добавки на хубави фирми?!? И някои като ми каже нещо подобно “Чистото си е чисто” е какво мръсно има в хапче BCAA ?!?

SP

25.04.06
18:47

С penywise не спорете той едно си знае за добавките, ама аз как да му обясня, че половината храна от супермаркетите е бъкана с добавки и то доста нискокачествени. :lol:

25.04.06
19:54

[quote author=”Петко К”]Защо си мислиш, че с добавки от типа на протеин и аминокиселини щеше да постигнеш нещо повече?
Тяхното действие върху организма не се различава по нищо от обикновенната храна, освен по времето за усвояване.

Точно заради това - времето за усвояване. :)
[quote author=”Петко К”]
Точно заради това и аз не си давам парите за безсмислени добавки - нито ефекта е по - добър, нито по - голям. Това не ти е химия!

Мдаа. Веднъж си взех един протеин на Юнивърсъл за проба. Но определено ми дойде малко в повече цената - към 50 лв. Това са приблизително 10 кила пилешко. :)

27.04.06
15:00

затова си муайте белтъците на яйцата за по-евтино и натурално

03.05.06
15:13

една статийка намерих - информацията никога не е в повече.
http://www.tialoto.bg/article.php?cat=1&id=2906

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1