31.03.06
11:00
искам да попитам колко яйца на ден може да се приемат(аз съм чувал 5 с жълтъка,но Джей Кътлър приема по 30 белтъка на ден)с жълтък и без него,така че да не се натрова.
31.03.06
11:26
Зависи колко кг си?Не се сравнявай с Кътлър .Той е професионален билдер.
Като цяло яйцата са един от най-добрите източници на протеин.В едно яйце има около 7 гр.протеин.
До към 5 яйца на ден е в рамките на нормалното.Разделяй ги така на 5 белтъка 2 жълтъка.
31.03.06
12:20
Ако ядеш всеки ден яйца - придържай се към не повече от 5-6 белтъка + 2-3 жълтъка..
А какъв е проблема ако ядеш примерно 2-3 седмично по 10 белтъка.
Слагам ги в пасатора и с вода и пия наведнъж, това е сутрин преди закуската.
Е добре къде е лошото в това да ядеш по 8 белтъка с 1 жълтък 3-4 пъти на ден ?
Правилото е па 4 белтъка 1 жълтък, друг е въпроса по колко белтъка може да се приемат, има някои алергични
02.04.06
00:13
аз съм чувал че повече от 6 жълтъка на СЕДМИЦА страшно повишават холестерола и натоварват сърцето.Но от друга страна четох за едни руски натурални билдери които праскат по 20-30 цели яйца на ден.
Къде е истината :roll:
02.04.06
13:21
Има ли друг проблем освен мазнините да ям по 5 цели яйца на ден?
[quote author=“GrimReaper”]Има ли друг проблем освен мазнините да ям по 5 цели яйца на ден?
Има да, като например, че яйцата са рискова храна, поради това, че имат високи изисквания откъм условия за съхраненение. Ако плющиш здраво яйда риска да се натровиш е огромен, според мен.
Да не говорим, че наистина качват холестерола и т.н.
П.П. А тия дето взимали по 20 цели на ден.... или са генни маняци или вече са цъфнали и вързали. :D
[quote author=“red”]А какъв е проблема ако ядеш примерно 2-3 седмично по 10 белтъка.
Никъф!
яж яйца 2-3 пъти седмично иначе има много голям риск да се натровиш пък и еднообразната храна е вредна
От 2 месеца ям по 2 цели яйца + 3-4 белтъка на друго ядене всеки ден и нямам никакви проблеми, но при всеки е различно наистина.
четох в една книга че най новите изследвания показват че яйцата нямат такива странични ефекти които са им били приписвано досега!месото 100% е по вредно от яйцата
05.04.06
14:31
[quote author=“viliareal”]четох в една книга че най новите изследвания показват че яйцата нямат такива странични ефекти които са им били приписвано досега!месото 100% е по вредно от яйцата
Пътуваш към бисерите... :wink:
[quote author=“Sportex”][quote author=“viliareal”]четох в една книга че най новите изследвания показват че яйцата нямат такива странични ефекти които са им били приписвано досега!месото 100% е по вредно от яйцата
Да бе и защо?!В цял свят народната медицина не отрича употребата на яйца което не може да се каже за месото.Тук само ще спомена тибетските монаси които по принцип не ядат месо никога през живота си обаче след тежък физически труд си позволяват да ядат 1-2 яйца.Същото съм чувал и за йогите.Ако се прекали разбира се че са вредни но умерената им употреба не дава разтройство в организма
05.04.06
21:39
[quote author=“viliareal”][quote author=“Sportex”][quote author=“viliareal”]четох в една книга че най новите изследвания показват че яйцата нямат такива странични ефекти които са им били приписвано досега!месото 100% е по вредно от яйцата
Да бе и защо?!В цял свят народната медицина не отрича употребата на яйца което не може да се каже за месото.Тук само ще спомена тибетските монаси които по принцип не ядат месо никога през живота си обаче след тежък физически труд си позволяват да ядат 1-2 яйца.Същото съм чувал и за йогите.Ако се прекали разбира се че са вредни но умерената им употреба не дава разтройство в организма
Да бодибилдерите и монасите имат сходни телосложения и за това трябва в този форум да се учим от монасите... а я кажи кое е по-вредно ориза или картофите... монасите какво ядат?! :lol:
Абсурдно е да обясняваш, че месето е по-вредно от яйцата или обратно! Незнам дали се усещаш какво наистина говориш...
Ако си толкова убеден спри месото и тъпчи по 10 яйца на ден. :wink:
05.04.06
22:00
Спорът наистина е глупав. И двете са животински продукти. Строгите вегетарианци не ядат нито яйца, нито месо.
villiareal, би ли ми обяснил как сме оцеляли преди хиляди години, когато земеделието още не е било развито и хората само са ловували и са яли само месо???
Също не обясни в какво точно се отразява вредността? Токсично ли е? Отровно ли е? Предразполага към пълнеене?...
[quote author=“vladimir.nikolov”]villiareal, би ли ми обяснил как сме оцеляли преди хиляди години, когато земеделието още не е било развито и хората само са ловували и са яли само месо???
Също не обясни в какво точно се отразява вредността? Токсично ли е? Отровно ли е? Предразполага към пълнеене?...
Я сега ни обясни кога е било това и ти какви спомени имаш от това “преди хиляди години”! Само ловували и ядяли месо :lol: ! Да, и пийваха ракийка, нали! Стига с измишльотините и безкрайните защити на месоядството с “факти” от ледената епоха! Много филми гледате :wink: !
Еми гледаме филми и книги четем.
Аз няма да започвам дискусия за ползата и вредата от месото или яйцата, а ще отида да си сложа пържолите, че стана време за ядене, а яйцата нещо не ме държат сит повече от 2 - 3 часа ;)
05.04.06
23:37
[quote author=”Петко К”]Еми гледаме филми и книги четем.
Аз няма да започвам дискусия за ползата и вредата от месото или яйцата, а ще отида да си сложа пържолите, че стана време за ядене, а яйцата нещо не ме държат сит повече от 2 - 3 часа ;)
абе вие си яжте яйца,ние пържолки пък после да видиме
Кое е най-голямото животно,дето е яло яйца или пържоли
аз мисля че второто
[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=”Петко К”]Еми гледаме филми и книги четем.
аз мисля че второто
Аз ям и двете, не знам за вас ;)
05.04.06
23:51
[quote author=”Петко К”][quote author=“DirtyandNasty”][quote author=”Петко К”]Еми гледаме филми и книги четем.
аз мисля че второто
Аз ям и двете, не знам за вас ;)
дам и аз хубаво е да се яде разнобразна храна
а не да наблягаш само на едно нещо
05.04.06
23:52
[quote author=“viliareal”]Как тогава има културисти вегетарианци по твойта логика
В твоя пост няма логика - незнам дали усещаш, че даваш пример с частен случай, а не с общия такъв. Както и Петко К каза аз ще си ям и двете като месцето малко повече ми се услажда. :wink:
05.04.06
23:54
[quote author=“Sportex”][quote author=“viliareal”]Как тогава има културисти вегетарианци по твойта логика
В твоя пост няма логика - незнам дали усещаш, че даваш пример с частен случай, а не с общия такъв. Както и Петко К каза аз ще си ям и двете като месцето малко повече ми се услажда. :wink:
абе тука можеш да срещнеш уникални индивиди особенно без логика
Мда, може да срещнеш и индивиди, които не са прочели нито едно истинско изследване в/у хранителните режими! А също може да срещнеш и разни кльощаци да ти обясняват как трябва да се яде, че да качваш, абе луда работа :shock: !
07.04.06
00:39
лично аз се отказах да взимам добавки и след трнировка хапвам по 6 теъдо сварени белтъка .Така знам че поне си имам 24 грама добър протеин.Да кажа и нещо друго на ден ако искаш и 30белтъка яжте няма да ви стане нищо ако са сварени добре или ако не са развалени.То си е белтък без мазнини и холестерол.А за колко жълтъка на ден тва че трябвало по 3 на седмица са глупости.Това се отнася за обикновения човек като баба Стойка от 2 Етаж.Която освен да гледа серияли друго не прави.Един Здрав трениращ мъж дори ще са му от полза белтъците и жълтъците.Но да не се прекалява.Смятам че три цели яйцая дневно не вредят на трениращите.а за белтъците вече казах.
07.04.06
01:51
Белтъците в жълтъка имат добър аминокиселинен профил. По 2-3 жълтъка на ден няма никакъв проблем.
И аз от една седмица карам на белтъци след тренировка и сутрин понякога , но да ти кажа взе да ми писва цялата работа с беленето на яйцата :x :lol: , а и взех да се притеснявам за здравето на кучето си ( ето кой яде жълтъците) , така че чакам с нетърпение да ми дойде протеина , който съм поръчал :) ( честно не се изкарва само на яйца нечовешко е, днес сутринта жена ми показа черупки от яйца до леглото в спалнята и умря да се смее :roll: .......)
07.04.06
10:42
пуснах темата ,защото на ден поглъщах по 10 белтъка и 3-4 жълтъка ,но спрях защото казах на един френд и той каза че ще се натрова ,а преди тва бях видял че Кътлър яде по 30 белтъка и ми стана много интересно.Но сега малко се поуспокойх като ми разяснихте нещата
мерси
Ами незнам аз на ден удрям минимум по 10 белтъка без желтъци, даже и до 20 съм стигал, в продължение на месеци. Освем че омръзват, натравяне или някаква странична реакция не съм видял. То доста тука играе финансовата роля... ама много знам колко вода има в тоя 1Л мляко, или кво месо има в каймата и колко пълнеж има в замразените пържоли, яйцата поне немогат да се преправят =) и не са скъпи.
Аз предпочитам да ги ям цели.Не бих искал да хвърлям жълтъците.Все пак по голямата част от протеина в яицето се съдържа именно там.
17.04.06
22:19
еми аз секи ден закусвам с 2 цели яйца и 5 белтъка ...
и през деня имам поне още едно ядене от 5 белтъка и 1 желтък ...
това е стигал съм и до 20 яйца наден като нямаше месо .. ама не цели разбира се около 4 цели и останалото смао белтък... в белтъка проблем няма проблема е при желтъка който много вдига лошия холестерол !
Внимавайте че може да се окажете бомба със закаснител .
Ми то нема проблем ако не приемаш повече от 3-4 желтъка на ден..иначе си запушваш жлъчката и кихваш няколко стотин лева да те резнат... а и за мозъка съм чувал че не е добре...пък незнам..
Това, което поразрових и намерих за жълтъка:
As a food, yolks are a major source of vitamins and minerals. They contain all of the egg’s fat and cholesterol, and almost half of the protein
(Като храна, жълтъците са главен източник на витамини и минерали. Те съдържат всиките мазнини и холестор, които се намрит едно яйце и почти половината протеин)
A large yolk contains more than two-thirds of the recommended daily limit of 300mg of cholesterol.
(Голям жълтък съдържа повече от 2/3 от препоръчителната дневна доза от 300 мг холестерол)
(source)
19.04.06
12:45
Другия плюс за жълтъка е, че в него аминокиселинния профил е по-богат.
[quote author=“vladimir.nikolov”]Другия плюс за жълтъка е, че в него аминокиселинния профил е по-богат.
Така е но и мазниния е на ниво
20.04.06
01:04
[quote author=“ASTOR”][quote author=“vladimir.nikolov”]Другия плюс за жълтъка е, че в него аминокиселинния профил е по-богат.
Така е но и мазниния е на ниво
Да, в 100 гр жълтък се съдържат 400%(1,2 гр) от дневната норма холестерол.
22.04.06
20:16
малии това колко са, 4-5 яйца ?
25.04.06
12:59
[quote author=“Infernaloverkill”]
малии това колко са, 4-5 яйца ?
Около 17-20 гр тежи жълтъка - средно по големина яйце.
Горната норма е за нетрениращ човек.
Тъй, тъй... не пречи да дропваш жълтъците и да ядеш белтъци...
7 грама (средно) протеин има в белтъка... (87% е вода, останалото протеина)
И както и да го погледнем по повече от 3-5 жълтъка няма смисъл на ден - дори си е вредно.
Разпространено е, че тия мазнини от жълтъка направо на сърцето се лепят (не е оферта)
(преди да ме номинирате за бисерите пак прочетете - “разпространено е...”)