вьпрос за протеина и млякото

ST

03.04.06
10:07

Здравейте! На 17 години сьм и сьм тренирал близо година и половина без
да взимам добавки. Днес си взех супер МАСС ГАИН, и погледнах да видя
как се пие и видях че има разлика когато се пие с вода или мляко. С мляко ли е по хубаво да се пие или с вода? ( вьпроса ми не е тьп,защоте видях че и мазнините се вдигат ) И какви резултати ще даде ако го взимам няколко месеца ?
мерси!

03.04.06
10:21

Разбира се,че с мляко.Щом си си взел гейнер,значи искаш да качваш,значи мазнините да не те плашат.С вода се пие когато нямаш мляко.С млякото е по добра напитката на вкус и е с по голямо белтъчно съдържание.

ST

03.04.06
10:31

Мазнините не ме плашат  не защото нямам ами защото колкото повече кила си толкова повече кила вдигаш пьк и масата се качва с години а релефа с правилна диета се постига за 2 месеца ( мое мнение )

П.П още едно запитване... Каква е разликата м/у гейньр и протеин?

03.04.06
10:55

Гейнера има и въглехидрати (различни марки имат и други неща, може да има ванадил сулфат и т.н)докато протеина си е само протеин  :wink:

03.04.06
11:02

оффтопик:поздравявам те че си тренирал 1.5 години без добавки.То си е достойно за уважение, при положение че 90% от младите “билдери” от 2рия месец скачат на креатина и протеините.

ST

03.04.06
11:32

Благодаря, но мисля да започна с някакви по лекички, все пак това си е хранителна добавка пьк и разбрах че когато тренираш здраво организма неможе да си набави ниобходимата енергия и започва да взима от органите (или нещо такова беше ) :roll:

[quote author=“StronG™”]Благодаря, но мисля да започна с някакви по лекички, все пак това си е хранителна добавка пьк и разбрах че когато тренираш здраво организма неможе да си набави ниобходимата енергия и започва да взима от органите (или нещо такова беше ) :roll:

О, да. Първо взема от половите органи, после от нервната система(главния мозък)!Не е лесно да си културист.  :)

По темата: по-добре с вода. Млякото бави усвояването, от там като хапнеш после още повече ще се забавят процесите. Ако искаш пък с мляко не е голяма работа. С каквото ти е по-хубаво.

03.04.06
11:38

[quote author=“Infernaloverkill”]оффтопик:поздравявам те че си тренирал 1.5 години без добавки.То си е достойно за уважение, при положение че 90% от младите “билдери” от 2рия месец скачат на креатина и протеините.

Е какво лошо има да почнат да взимат креатин и протеин от 2рия месец.Нито едното,нито другото може да му навреди по някакъв начин-само може да му помогне.Обаче много хора имат грешни разбирания.Ако си на 17-18 години няма никакъв проблем да почнеш да си взимаш  и двете още от самото начало.Това не е химия,това са хранителни добавки,но някой хора явно гледат с лошо око и ня тях.

[quote author=“Body_Builder”][quote author=“Infernaloverkill”]оффтопик:поздравявам те че си тренирал 1.5 години без добавки.То си е достойно за уважение, при положение че 90% от младите “билдери” от 2рия месец скачат на креатина и протеините.

Е какво лошо има да почнат да взимат креатин и протеин от 2рия месец.Нито едното,нито другото може да му навреди по някакъв начин-само може да му помогне.Обаче много хора имат грешни разбирания.Ако си на 17-18 години няма никакъв проблем да почнеш да си взимаш  и двете още от самото начало.Това не е химия,това са хранителни добавки,но някой хора явно гледат с лошо око и ня тях.

И аз не разбирам защо всички се притесняват от креатина..Наи-много да получиш : обезводняване, диария, мускулни крампи, понижен обем на кръвта и нарушен баланс на електролитите в тялото ни..ма кво толкова..

03.04.06
13:25

[quote author=“MI5”][quote author=“Body_Builder”][quote author=“Infernaloverkill”]оффтопик:поздравявам те че си тренирал 1.5 години без добавки.То си е достойно за уважение, при положение че 90% от младите “билдери” от 2рия месец скачат на креатина и протеините.

И аз не разбирам защо всички се притесняват от креатина..Наи-много да получиш : обезводняване, диария, мускулни крампи, понижен обем на кръвта и нарушен баланс на електролитите в тялото ни..ма кво толкова..

Е ако си 50кила и вкарваш по 20грама на веднаж е вазможно.То аз съм повръщах като изпих 1литар сок наведнаж.Нищо по много не хубаво.Аз говоря за дози по 5 макс 10грама.Пак и ако пиеш много вода няма да имаш никакви проблеми.И ако си пил креатин съди по твоя опит а не пиши нещо,което си прочел някаде.То пише че от креатина се хваща рак,а ако почнем да вярваме на всичко каде пише :lol:

RE

03.04.06
14:32

Всяко прекалено нещо е вредно.Ако се спазват правилните дози няма да има проблеми.Относно това защо да е проблем на 2 ри месец да се взема креатин-Проблема идва оттам, че тялото има още капацитет за развитие и без креатина може да се увеличава бързо ММ. Като вземеш креатин през този период -голям смисъл от него няма.Когато, обаче постепенно достигнеш своя максимум със здрава храна и протеини , тогава като вземеш креатин,  тялото пак почва здраво да расте.Така постигаш постоянен растеж, без забавяне или спиране.

03.04.06
15:48

[quote author=“realityman”]Всяко прекалено нещо е вредно.Ако се спазват правилните дози няма да има проблеми.Относно това защо да е проблем на 2 ри месец да се взема креатин-Проблема идва оттам, че тялото има още капацитет за развитие и без креатина може да се увеличава бързо ММ. Като вземеш креатин през този период -голям смисъл от него няма.Когато, обаче постепенно достигнеш своя максимум със здрава храна и протеини , тогава като вземеш креатин,  тялото пак почва здраво да расте.Така постигаш постоянен растеж, без забавяне или спиране.

Креатинът няма да те забави,а само ще ускори трупането на ММ.

[quote author=“Body_Builder”][quote author=“realityman”]Всяко прекалено нещо е вредно.Ако се спазват правилните дози няма да има проблеми.Относно това защо да е проблем на 2 ри месец да се взема креатин-Проблема идва оттам, че тялото има още капацитет за развитие и без креатина може да се увеличава бързо ММ. Като вземеш креатин през този период -голям смисъл от него няма.Когато, обаче постепенно достигнеш своя максимум със здрава храна и протеини , тогава като вземеш креатин,  тялото пак почва здраво да расте.Така постигаш постоянен растеж, без забавяне или спиране.

Креатинът няма да те забави,а само ще ускори трупането на ММ.

Тои не казва, че ще те забави с трупането на маса, ами че в този период и без него трупаш достатъчно бързо маса и е излишно да почваш креатина тогава, когато нямаш нужда от него, защото само ще привикне тялото към него и после,когато влезеш в застои, няма да има с какво ново да излезеш.

03.04.06
21:10

И аз да питам са нещо, ма за да не правя нова тема, ще пиша тук.
Значи в дните без трен. си пия гейн-а между 2-рия обяд и 1-вата вечеря.Тва се пада в училище(2-ра смяна съм).Разтварям си го в къщи, обикновено във вода.Един ден направих обаче една комбинация.Както си го бях разтворил( във водата нали ) и си купих едно плодово мляко(от тия дет са в подобна кутийка на киселото мляко, по-малка де), без парченца плодове.Отворих го и го изсипах в шишето с гейн-а.Разклатих го, беше перфектно(разлкатих шишето де ;), да не вляза сега в бисерите :) )
Сега към въпроса - Проблем ли е ако го пия така?

HA

03.04.06
22:24

напротив мн по добре е ако го пиеш с мляко отколкото с вода  :)  пии го ако искаш и с боза...стига да не ти е гадно :lol:

03.04.06
22:40

Аз питам, щот’ един колега ми разправяше, че тия млеката, дет са в кутийка като от кисело мляко, били някакси наистина от кисело мляко(млеката) и не било полезно.Имало някакви други дет в някви картонени кутийки били, млеката нали, те били по-полезни.Аз си викам обаче, ако беше вредно киселото млеко, до са цела България да е умрела..Казах му само “Ще го имам в предвид”...

03.04.06
22:56

[quote author=“Body_Builder”]Аз говоря за дози по 5 макс 10грама.Пак и ако пиеш много вода няма да имаш никакви проблеми:lol:

офф:
Извинявай ама сега прочетох една твоя тема-и там пишеш че ти и твои приятели сте имали проблеми с креатин макар че сте пили нужното количество вода а сега си на друга вълна...Нещо не разбирам как така?

03.04.06
23:55

[quote author=“Don_Korleone”][quote author=“Body_Builder”]Аз говоря за дози по 5 макс 10грама.Пак и ако пиеш много вода няма да имаш никакви проблеми:lol:

офф:
Извинявай ама сега прочетох една твоя тема-и там пишеш че ти и твои приятели сте имали проблеми с креатин макар че сте пили нужното количество вода а сега си на друга вълна...Нещо не разбирам как така?

Може да са ме боляли защото пиех само минерална вода,а ако не знаеш това е не е въобще препорачително.А и както съм написал в тая тема след 1седмица вече нямах болки.А темата съм я писал и да дам малко инфо за повечето от най-използваните добавки от билдери.Посъветвах се една преди една седмица с един лекар,защото исках пак да си взема креатин.Казах му каде са ми били болките и той каза,че е било по вазможно да е било мускулна треска на краста,или да са ме боляли от студа.Аз карам мотор вече 3години.И това има много голямо значрние.Но е вазможно и да е от креатина.Но важното е че вече не ме боли.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1