03.04.06
11:23
Здравейте на всички форумци. Доста слабичък съм, на 18 год., 185 см. висок, 62 кг.
Искам първо да кача маса! Започнах фитнес преди два месеца...ходя 3 пъти седмично.
След първия месец започнах да взимам хранителната добавка на Biogame “Super Mass 2100”, ама вече свърших кутията и нямаше ефект и мисля да се отказвам от нея, понеже от днес инструкторката ми ще ми достави протеини.
Програмата ми е горе-долу такава:
1. Загрявка 10 min.
2. Чест преса 2x10
3. Лежанка /Смит/ 4x10-8
4. Теглене скрипец /отзад/ 3x10
5. Теглене скрипец /отпред/ 3x10
6. Повдигане с дъмбели в страни 4x10
7. Теглене на въже 3x10
8. Бицепсово сгъване с дъмбели 3x10
9. Клекове /Смит/ 4x10
10. Коремни преси 3x30
И с нея карах някъде месец и половина, докато инструкторката ми беше в отпуск за 3 седмици, и другият инструктор, който е заместваше може да се каже, че ми се изсмя като ми видя програмата и каза, че скоро няма да кача маса така :cry: Вярно, че че за двата месеца съм качил само 2 kg., но имам ефект върху мускулите :lol:
И новия инструктор ми направи програма с упражнения като тези....някои ги махна и прибави Гребане с дъмбели и тегленето на скрипец беше един ден отпред, а друг ден отзад (не на един път и отпред и отзад).....Обаче моята инструкторка се върна вече и малко се поразсърди, че съм си сменил програмата и аз пък два дена си карах с новата.....Обаче тя оня ден ми вика “може ли да ти покажа пак к’во да правиш, понеже два дена те виждам, че безсмислени неща правиш” и ....аз почвам новите й неща :cry: Новите са същите като написаната програма, само че за краката имам Лег екстензий и Лег Кърл и за бицепсите не е вече с дъмбели, а с щанга!
Обаче най-накрая ми дойде въпроса и той е КАТО МИ НАПРАВИ ПРОГРАМАТА С УПРАЖНЕНИЯ С ПО 4 СЕРИИ ВСИЧКИТЕ НЯМА ЛИ МУСКУЛИТЕ МНОГО ДА МИ СЕ ПРЕУМОРЯТ И ДА НЕ КАЧА МАСА :( Дори клековете на Смит-а са 5 пъти (а там хем ме заболява врата, хем кръста :cry: )
Мерси за вниманието :D
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 17.04.11 20:20.
03.04.06
13:27
[quote author=“PanteliS”]Здравейте на всички форумци. Доста слабичък съм, на 18 год., 185 см. висок, 62 кг.
Искам първо да кача маса! Започнах фитнес преди два месеца...ходя 3 пъти седмично.
След първия месец започнах да взимам хранителната добавка на Biogame “Super Mass 2100”, ама вече свърших кутията и нямаше ефект и мисля да се отказвам от нея, понеже от днес инструкторката ми ще ми достави протеини.
Програмата ми е горе-долу такава:
1. Загрявка 10 min.
2. Чест преса 2x10
3. Лежанка /Смит/ 4x10-8
4. Теглене скрипец /отзад/ 3x10
5. Теглене скрипец /отпред/ 3x10
6. Повдигане с дъмбели в страни 4x10
7. Теглене на въже 3x10
8. Бицепсово сгъване с дъмбели 3x10
9. Клекове /Смит/ 4x10
10. Коремни преси 3x30
И с нея карах някъде месец и половина, докато инструкторката ми беше в отпуск за 3 седмици, и другият инструктор, който е заместваше може да се каже, че ми се изсмя като ми видя програмата и каза, че скоро няма да кача маса така :cry: Вярно, че че за двата месеца съм качил само 2 kg., но имам ефект върху мускулите :lol:
И новия инструктор ми направи програма с упражнения като тези....някои ги махна и прибави Гребане с дъмбели и тегленето на скрипец беше един ден отпред, а друг ден отзад (не на един път и отпред и отзад).....Обаче моята инструкторка се върна вече и малко се поразсърди, че съм си сменил програмата и аз пък два дена си карах с новата.....Обаче тя оня ден ми вика “може ли да ти покажа пак к’во да правиш, понеже два дена те виждам, че безсмислени неща правиш” и ....аз почвам новите й неща :cry: Новите са същите като написаната програма, само че за краката имам Лег екстензий и Лег Кърл и за бицепсите не е вече с дъмбели, а с щанга!
Обаче най-накрая ми дойде въпроса и той е КАТО МИ НАПРАВИ ПРОГРАМАТА С УПРАЖНЕНИЯ С ПО 4 СЕРИИ ВСИЧКИТЕ НЯМА ЛИ МУСКУЛИТЕ МНОГО ДА МИ СЕ ПРЕУМОРЯТ И ДА НЕ КАЧА МАСА :( Дори клековете на Смит-а са 5 пъти (а там хем ме заболява врата, хем кръста :cry: )
Мерси за вниманието :D
еми според мен мн ще ти дойдат 4 упражнения и няма да качиш маса въобще
колегата “мръсен и гаден” малко се е поубъркал с тия 4 упражнения :lol:
май наистина ще ти дойдат в повечко по 4 серии с тия 10 управнения на ден,ако не физически то психически ще те треснат.Виждамб че правиш по 10 повторения което не е препоръчително,намали ги на 7 и увеличи малко тежестите
03.04.06
15:53
Прави ги 3 серии по 6-7 повторения.4 серии са ти много.
03.04.06
16:10
Не знам ама цялата програма ми се струва калпава. Потърси из по форума и сайта, има хубави програми. Ако искаш мога да ти дам и моята, на мен ми действа добре.
04.04.06
18:01
Ами много са ми наистина :cry: Два дена карах с по 4 серии на упражненията и направо се скапвах...
От утре започвам с по 3 серии! Аз вместо на всяка серия да качвам по-големи тежести (на 3 серии), то трябва да си пазя силите, за да издържа за четвъртата серия :?
Кофти е, че не се съобразявам с инструкторката, ама...и нея не мога да е разбера! Всеки в залата съм забелязал, че прави по 3 серии, а и аз два месеца си карах с по 3 серии. Откъде й хрумна тази четвърта серия... :evil:
А да продължа ли да взимам хранителната добавка “Super mass 2100” на Biogame или да почна протеини :?:
А, и още нещо....нещо друго така полезно както овесените ядки има ли? Едвам изяждам една паница с прясно мляко и мед. Днес пробвах с кисело мляко, ама пак са ми гадни :cry:
05.04.06
16:40
Има много инструктори из БГ зали, които не разбират от бодибилдинг, явно твоя е един от тях :wink:
По-добре виж някоя програмка от сайта http://www.bb-team.org/training/
Няма смисъл да се изсилваш отначалото с много серии. 2 серии пак могат да ти свършат работа за малките МГ. Най-важно си е храненето :wink:
Успех !!! :)