Кжете какво а ям за да надхвърля 2700 калории на ден?

03.04.06
16:08

Аз съм на 17 и съм около 63кг. и 178-9 см.
Казаха ми да приемам пове4ко калории на ден за да качвам килограми! ОК но не ми е напълно ясно какво да ям за да си набавя нужните калории? И в какво количества да го приемам??
10х :)

03.04.06
16:25

На почти всеки продукт на етикета пише еднергийната му стойност. Гледаш, смяташ и така :)

03.04.06
16:37

ОК, а имали значение по какъв начин ще си добавям калорите? Искам да кажа само от подобни неща да си ги набявян, като шоколади, вафли и други подобни и високо калорични храни???
защото не знам ква е калоричната стоиност на останали те неща които ям

03.04.06
18:11

Ориз, картофи, макарони, пълнозърнест хляб, овесени ядки от тях можеш да си набавиш нужните въглехидрати и задължително месо, мляко и яйца. А тези шоколоади, вафлички и подобни няма да ти помогнат да качиш ММ.

http://www.bb-team.org/nutrition/table.php?t=1
Ето и таблица със стойности, имай предвид че ориза и макароните като се варят/пекат поемат вода и въглехидратите стават около 20 гр. на 100 гр., а картофите губят вода като се пекат и поемат малко като се варят.  :wink:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1