05.04.06
01:10
некои можели да ми каже защо се смята така , на килограм по 2,2 гр белтък ? защо на чялото тегла ако се има в предвид че има мажно,кости,крув,органи и тама др такива работи :) или нз аз нешто немога да си го обясня ако може некои дами го обясни . Мерси :roll: :wink:
Как ще се изтеглиш примерно без костите или без органите? Нали и те са част от организма ти. :)
Всичко е приблизително, но 2,2-2,3гр/кг. е максимума защото тялото неможе да произведе повече ензими, които да ги разграждат.
05.04.06
10:05
мисля че той има впредив как може да се определя по 2.2 2.3г/кг да е при положение че на някои хора костната структора е много по различна от на други пример едни са с тънки кости други по дебели от там и ако един човек с тънки кости тежи 70кг и един с дебели тежи 70кг демек при тва положение тоя с тънките трябва да приема повече протеин отколкото другия. Мисля че това има впредвид в такъв случай неможе строго да се определя 2.2г/кг протеин.
Изчислява се на LBM (Lean Body Mass) или чистата маса на тялото, без мазнините. Тоест, ако тежиш 80 кила и имаш 10% мазнини, си изчисляваш белтъчните нужди като за 72 кг (80 - 8 кг мазнини). Евентуално слагаш малко повече за резерв, лошо няма ;)
Аз защо знам, че е 1,78гр/кг. От там го изсираш. Както и не може организма да преработи повече от 45гр белтъчини на ядене.
05.04.06
11:27
Нуждата на организма от белтъчини и възможността да ги разгради, усвои и утилизира по предназначение не е строго определена. Зависи от различни фактори и трудно може да се определи точно число.