Отново същите въпроси

06.04.06
23:40

Не ми се иска да правя поредната такава тема, но очевидно такъв е принципа. Ами аз съм на 15 години, висока съм 165 см и тежа 51 кг. Искам да отслабна 6 килограма и нито грам повече или по-малко. Диетата(не е точно диета защото не изпитвам никакъв глад) ми е следната: закусвам препечена филийка с филе и сирене и лютеница, след това на обяд обикновено ям портокал или някакъв плод и вечерям купичка таратор и малко сготвено (няколкото хапки колкото да го пробвам. при майка ми има ресторант и тя купува вечеря). От другата седмица тръгвам и на фитнес. Въпросите ми са: добре ли се храня и 2 пъти седмично на фитнес само кардио тренировка достатъчни ли са? Не търся много бързи резултати. Може би 2-3 месеца. Благодаря ви предварително. Извинявам се, че ви занимавам, но няма към кого да се обърна.

Edit: Забравих да кажа, че дадената диета е примерна. Сандвича сутрин може да е всякакъв(винаги с месо) и от време на време през деня ям и по една кофичка Danone Activia или както там се казва(много вкусно!). Никакви сладки, пържени и мазни неща (даже на салата не слагам зехтин)

07.04.06
00:43

[quote author=“Authority”]Не ми се иска да правя поредната такава тема, но очевидно такъв е принципа. Ами аз съм на 15 години, висока съм 165 см и тежа 51 кг. Искам да отслабна 6 килограма и нито грам повече или по-малко. Диетата(не е точно диета защото не изпитвам никакъв глад) ми е следната: закусвам препечена филийка с филе и сирене и лютеница, след това на обяд обикновено ям портокал или някакъв плод и вечерям купичка таратор и малко сготвено (няколкото хапки колкото да го пробвам. при майка ми има ресторант и тя купува вечеря). От другата седмица тръгвам и на фитнес. Въпросите ми са: добре ли се храня и 2 пъти седмично на фитнес само кардио тренировка достатъчни ли са? Не търся много бързи резултати. Може би 2-3 месеца. Благодаря ви предварително. Извинявам се, че ви занимавам, но няма към кого да се обърна.

Edit: Забравих да кажа, че дадената диета е примерна. Сандвича сутрин може да е всякакъв(винаги с месо) и от време на време през деня ям и по една кофичка Danone Activia или както там се казва(много вкусно!). Никакви сладки, пържени и мазни неща (даже на салата не слагам зехтин)

ами добре се храниш,всичко е по план прави кардио
както и малко за крака,коремни преси,хиперстензии,напади такива работи

07.04.06
00:55

Благодаря много! Но сега се сетих да попитам още 2 неща: 1) какво са хиперстензии? 2) ще загубя ли от гръдната си обиколка много? (сега е доста прилична цифра така че няколко сантиметра няма да са болка за умиралка)

07.04.06
01:13

[quote author=“DirtyandNasty”],
ами добре се храниш,всичко е по план прави кардио
както и малко за крака,коремни преси,хиперстензии,напади такива работи

Абе момче кви са тия глупости бе :shock:  не  си длъжен да пишеш във всяка тема! Особенно пък ако нямаш намерение да помагаш.
Authority диетата ти е отвратителна :) Сигурно концлагеристите са се хранели по здравословно от теб. Препоръчвам ти да прочетеш в саита какво представлява НВД - Ниско Въглехидратна Диета. После в Хранителни режими за понижаване на теглото има една тема на DIETOLOG прочети и нея. И след това пиши тук!

07.04.06
01:21

Благодаря. И аз мисля, че не се храня добре, но просто не ми се иде, разбираш ли? Ям толкова и каквото ми се яде когато ми се яде. Единственото което ми липсва са сладки неща ама и без тях минавам. Та не ми отговорихте на другите 2 въпроса. Айде отивам да видя вашата НВД  :D (майка ми ако разбере какви планове кроя за отслабване ще ме застреля ама няма значение)

07.04.06
12:09

Authority диетата ти е отвратителна  Сигурно концлагеристите са се хранели по здравословно от теб. Препоръчвам ти да прочетеш в саита какво представлява НВД - Ниско Въглехидратна Диета. После в Хранителни режими за понижаване на теглото има една тема на DIETOLOG прочети и нея. И след това пиши тук!

Мисля, че трябва да се започне от желанието да се свалят 6 кг. Аз съм висока  също 165, но тежа 52кг и мисля, че съотношението е екстра (особено ако са от мускули :lol: ). На тази височина е ненормално и нездравословно да отговарят 46кг. Но все пак ти решаваш. Та на въпросите:
1. http://www.bb-team.org/exercise/000053.php
2. ще свалиш, но колко от теб зависи (зависи от организма ти, от физическото натоварване, диетата, кг които ще свалиш...)
Имай предвид, че като започнеш с фитнеса кг ти ще се повишат малко най-вероятно защото муск. маса тежи повече от мазн. Да не се стряскаш.

16.04.06
14:46

Здравейте! Пак съм аз! Оправих храненето максимално (злояда съм и някой работи, които са добри за НВД не ги ям), но сега имам нов въпрос: 2 или 3 или 4 пъти в седмицата да ходя на фитнес (главно само кардио) за да отслабна за 2 месеца и половина 3-4 кг. ?(послушах съвета на buhtata и свалих малко летвата) Благодаря за вниманието!

16.04.06
19:38

Що се отнася до кардио 4 пъти е екстра, но напиши ако имаш време какво точно представляват тренировките ти.

16.04.06
23:28

Ами, аз още съм в началото, но гледам на тренировка поне 10 км със скорост 30 км/ч да изкарам на велоаргометъра. Малко упражнения за крака: абдуктор и аддуктор май са на български(уча биология на английски и малко не съм на ясно с българската терминология). Малко за ръце (с дъмпелите нещо там си играя колкото да не е без хич за ръце). За корем правя 3*30 преси (на налоненото нещо, не знам как се нарича). И на степера 15 минутки. На пътечката още не съм се качвала, но следващия път ще се кача. Главно ходя на фитнес не за стягане, а за сваляне. Като сваля тогава ще стягам. :D

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1