Жълтъците ?????

Прескочи до:

07.04.06
17:44

Много ми е интересно какво правите жалтъците от яйцата ????

TH

07.04.06
17:51

ДАаааааа , и аз питах същото нещо.
Аз по принцип като се замисля няма кво да ги правя.Засега живея с баба ми и дядо ми - а до колкото знам жълтъците не се препоръчват на стари хора - и много пъти са ми казвали ,че не ядът или ги ядът ,но рядко.
Куче нямам.Котка нямам....
Сигурно ще се наложи да ги изхвърлям...кво да права иначе.  :(

07.04.06
17:52

[quote author=“Riddic”]Много ми е интересно какво правите жалтъците от яйцата ????


По принцип ги ям, но ако ми дойдат повече някой път, си мия косата с тях. Става супер, няма да се познаеш после.

07.04.06
18:11

аз ги ям няма да изхвърлям белтъчини в кофата за боклук я....малко мазно имат ама го преживявам ....ама е гадно като изям повече от 5-6 и ми стаа тежко на сърцето

07.04.06
20:13

[quote author=“DOUBLE_B”]аз ги ям няма да изхвърлям белтъчини в кофата за боклук я....малко мазно имат ама го преживявам ....ама е гадно като изям повече от 5-6 и ми стаа тежко на сърцето


освен мазно, съдържат и холестерол -> отразява се на сърцето

10.04.06
12:07

[quote author=“DOUBLE_B”]аз ги ям няма да изхвърлям белтъчини в кофата за боклук я....малко мазно имат ама го преживявам ....ама е гадно като изям повече от 5-6 и ми стаа тежко на сърцето

Не яжте толкова много жълтъци! Вижте в нета има толкова информация на тема холестерол. Аз в момента поради липса на протеин хапвам по 10-15 яйца на ден и естествено, че не мога да ги ям с жълтъците.

10.04.06
20:42

Максимум 4 жълтъка на 24 часа.Мисля, че това е нормата.

11.04.06
18:10

Нормата е 4 белтъка и един жълтък на ден.

11.04.06
18:13

[quote author=“Nask0`”]Нормата е 4 белтъка и един жълтък на ден.

Тая норма къде си я видял ? Или сега я измисли  :D

11.04.06
18:57

4 белтъка, хахахаха, пълни глупости. Сигурно си го гледал в вестник 3та възраст - може да се отнася се за старите хора, но иначе много хора ядат много повече от 4 и съвсем не е вредно. От какво да бъде вредно - прекалено много протеин ли??? И единия жълтък  е глупост ;). 3-4 може. Освен ако човека няма някви заболявания на кравоносните съдове.

11.04.06
19:19

[quote author=“Liofle”]4 белтъка, хахахаха, пълни глупости. Сигурно си го гледал в вестник 3та възраст - може да се отнася се за старите хора, но иначе много хора ядат много повече от 4 и съвсем не е вредно. От какво да бъде вредно - прекалено много протеин ли??? И единия жълтък  е глупост ;). 3-4 може. Освен ако човека няма някви заболявания на кравоносните съдове.

Ти у ред ли си? Много ме дразнят такива изказвания! Лекар ли си, та казваш на хората да хапват по 4 ЖЪЛТЪКА на ДЕН! Ами ако някой вземе да ти повярва?  :idea:

11.04.06
19:26

[quote author=“Nefarious”]Ти у ред ли си? Много ме дразнят такива изказвания! Лекар ли си, та казваш на хората да хапват по 4 ЖЪЛТЪКА на ДЕН! Ами ако някой вземе да ти повярва?  :idea:

Дразнят те ама тои е доста по близо до истината от колкото Nask0`

Пичове,трябваха ми точно 2мин да намера тва в google.bg :
http://healthyfood.info.bg/Advices/10Holesterol.html (наи интересни са 1вите 2 изречения).
След като изясних, че повече от 1 жълтък на ден е вреден, остава да обясня и последиците от повишеното ниво на холестерол в тялото и не мислете, че ще се правя на лекар,просто ще ви дам поредния линк :
http://www.bb-team.org/nutrition/000685.php

П.П. Има ли още някои, които не може да събере 2 и 2?

11.04.06
20:15

Аз пък ще ви дам един друг линк, за размисъл
http://www.heart-disease-bypass-surgery.com/data/articles/36.htm

В един от броевете на МиФ също имаше статия за яйцата, където се отричаше влиянието им върху холестерола.

11.04.06
21:11

До сега винаги ми е било гадно да ги хвърлям жълтъците ама вече еб*л съм им майката...макс по 1 на ден

11.04.06
21:12

та по колко на ден излезна максимума?

11.04.06
21:26

ох вижте сега - човек който няма проблеми със сърдечната система и кръвоносната система може СЪВСЕМ СПОКОЙНО да яде по 3 жълтъка на ден, да не говорим че тука всички спортуваме и може да ядем и по 4. Не е вредно. Жълтъка има много протеин (за размерите си). И това да ядете само 1 или 2 на ден е глупаво, това прави дядо ми със байпаса... Все едно да напише някой доктор че е препоръчително да не пиете протеин на прах понеже е химия а нали знаете че такива изказвания са на глупаци които не разбират от тея неща. СПОКОЙНО си яжте по 3 ж. на ден.

11.04.06
21:30

[quote author=“Liofle”]ох вижте сега - човек който няма проблеми със сърдечната система и кръвоносната система може СЪВСЕМ СПОКОЙНО да яде по 3 жълтъка на ден, да не говорим че тука всички спортуваме и може да ядем и по 4. Не е вредно. Жълтъка има много протеин (за размерите си). И това да ядете само 1 или 2 на ден е глупаво, това прави дядо ми със байпаса... Все едно да напише някой доктор че е препоръчително да не пиете протеин на прах понеже е химия а нали знаете че такива изказвания са на глупаци които не разбират от тея неща. СПОКОЙНО си яжте по 3 ж. на ден.

Това чел ли си го някъде или собствени разсъждения ?

11.04.06
21:35

да, всичко което казах съм го чел от англииски сайтове, не сега специално за случая, а през годините. наитина е тъпичко човек да яде 1ж вместо 3ж като може

Liofle искам да коментираш предишния ми пост по темата.Всичко в него е казано от хора,много по добре запознати от нас и пределно ясно са казали колко жълтъка на ден могат да се приемат и дори ти е обяснено защо.

11.04.06
21:51

Попринцип ям яйцата цели освен ако майка ми не прави бисквити или нещо подобно където трябват само жълтъци.Хе ми се иска да изхвърлям така храна.

11.04.06
23:08

MI5 по въпроса със жълтъците искам да ти кажа че мнението ми не беше за да се заяждам,  нито беше писано на изуст. Когато бях студент ,естествено както повечето имах затруднения със хранителния режим! Яицата ми бяха голямо спасение - лесно стават не са кои знае колко скъпи,  но и аз като повечето от вас се притеснявах за холестерола. За това направих наи-лесното :) просто питах няколко преподаватели какво мислят те. И отговора от професор по Спортна медицина и доц по Анатомия бяха едни и същи,  че до 3 цели яица няма проблем. Баща ми е спортен лекар и тои е на същото мнение. В тоя саит къде го даде не знам кои го е писъл, но  много ми прилича на надписа на една кутия риба тон която скоро ядох. Пишеше че в 140гр риба има протеин които задоволява дневните нужди на организма-за спортисти ли става дума за обикновенни хора, за необикновенни хора за комшията дето само лежи и пъ*ди  :D никои не ти казва
Иначе тва дето Петко го написа  съм го чел в “Олимп” то те нали пишат едни и същи работи...

12.04.06
00:15

M15, х-3-мар е мн прав. Въобще целия спор е малко тъп, количеството холестерол (ако не се лъжа има добър и лош...) от лошия вид или както искаш му викай е малко че да не трябва да яде човек над 1 жълтък.

12.04.06
12:56

Момчета не мога да се съглася с това , че всеки ден да ядеш по 4 жълтъка е нормално и безопасно, ами аз като ям и 0,5кг месо( 365мг хол.)  на ден ,сирене мляко и още куп други работи , ако хапвам и по 4 жълтъка на ден приема на хол. ще стане над 1гр :shock: .
Някои казват , ако сте здрави няма проблем да ядете каквото си искате , така е ,но кога ще спрете да го ядете като вече имате проблеми със здравето ли. До миналата година аз не се бях замислял за холестерола и подобни дивотии, докато един мой роднина не трябваше да се оперира от сърце точно заради запушени артерии. В момента той пази диета , като от него разбрах , че най-много холестерол има в кожата на пилето , вътрежности, жълтъци и т.н.
Аз ям няколко пъти в седмицата по 3-4 жълтъка .
Все пак  всеки сам си преценява , може би пък някои да са неуязвими за холестерола :wink: .

13.04.06
15:53

Еми аз съм така да се каже фен на яйцата :)
Както и на сиренето ...
Значи още от малък ям много яйца (от 5-6 годишен като тогава ядях по 2 на ден !) сега винаги когато има ям (3-4)...
Принципно до миналата година ядях много повече от тая но сега не ям толко не по здравословни а по други ...
Миналата година когато имах проблеми със сърцето (нищо общо с холестерол и прочее !) ми направиха апсолютно всякакви изледвяания и нивото на холестерол лекария даже каза ,че е ниско и че като стана на 18 (тогава бях на 17) веднага мога да се запиша да даря кръв :)
Такаче не смятам ,че при всички консумацята на прекалено много яйца означава повишено ниво на холестерол ...А и до колкото знам жълтъците влиаят повече на черния дроб от колкото на кръвта и сърцето ...

17.04.06
21:28

Ако сте с бърз метаболизъм и сте активно спортуващ няка никакъв проблем да ядете по 5 цели яица на ден.

14.05.06
15:42

На мен инструктура ми каза “На 3 яйца,един жълтък яж”.Е,все пак малко кила свалям. :)

14.05.06
15:46

Как какво,хапвам си ги. :twisted:

InDaHEad

14.05.06
16:01

Много ясно....такива вманиачени типове дето хвърлят жълтъците...no comment :wink:
Да не говорим че това е храна  и внимавайте много сега както хвърляте храната докато хората гладуват,да не останете вие гладни някой ден....че тогава как ще се скубете за косите :wink:
Като не ви се ядат жълтъците-ми не яжте яйца бе :!:

psixar

14.05.06
17:31

Ми давам ги на брат ми да ги яде  :lol:
той е доста слаб и мисля че могат да му се отразят добре...ако не на кучето  :D

15.05.06
12:28

[quote author=“InDaHEad”]Много ясно....такива вманиачени типове дето хвърлят жълтъците...no comment :wink:
Да не говорим че това е храна  и внимавайте много сега както хвърляте храната докато хората гладуват,да не останете вие гладни някой ден....че тогава как ще се скубете за косите :wink:
Като не ви се ядат жълтъците-ми не яжте яйца бе :!:

Ок, вече няма да ям яйца щом казваш да не хвърлям жълтъците :roll: .

InDaHEad

15.05.06
12:42

[quote author=“red”][quote author=“InDaHEad”]Много ясно....такива вманиачени типове дето хвърлят жълтъците...no comment :wink:
Да не говорим че това е храна  и внимавайте много сега както хвърляте храната докато хората гладуват,да не останете вие гладни някой ден....че тогава как ще се скубете за косите :wink:
Като не ви се ядат жълтъците-ми не яжте яйца бе :!:

Ок, вече няма да ям яйца щом казваш да не хвърлям жълтъците :roll: .

Не успях да разбера тва подигравателно ли го каза или не...но във всички случаи ти си решаваш...хвърляй храна като искаш...то си е за тебе :wink:

15.05.06
14:35

[quote author=“InDaHEad”][quote author=“red”][quote author=“InDaHEad”]Много ясно....такива вманиачени типове дето хвърлят жълтъците...no comment :wink:
Да не говорим че това е храна  и внимавайте много сега както хвърляте храната докато хората гладуват,да не останете вие гладни някой ден....че тогава как ще се скубете за косите :wink:
Като не ви се ядат жълтъците-ми не яжте яйца бе :!:

Ок, вече няма да ям яйца щом казваш да не хвърлям жълтъците :roll: .

Не успях да разбера тва подигравателно ли го каза или не...но във всички случаи ти си решаваш...хвърляй храна като искаш...то си е за тебе :wink:

Добре ако ям понякога по 10-12 белтъка , не мислиш ли , че толкова жълтъци  не е хубаво да се яде , а и кучето ми е “човек” и то иска да се облажи  :wink: .
Но по принцип си прав, че е глупаво да се хвърлят жълтъците всеки ден, затова и сега си пия протеинчето и не ям толкова много яйца ( а и това белене на яйца всеки ден ме влудяваше :lol: ), така че може да се каже, че съм ти последвал съвета.

15.05.06
14:54

[quote author=“InDaHEad”]Много ясно....такива вманиачени типове дето хвърлят жълтъците...no comment :wink:
Да не говорим че това е храна  и внимавайте много сега както хвърляте храната докато хората гладуват,да не останете вие гладни някой ден....че тогава как ще се скубете за косите :wink:
Като не ви се ядат жълтъците-ми не яжте яйца бе :!:

Като не ви се ядат кокалите от пържолите, не яжте пържоли.  :evil: Като в БГ не се продават само белтъци, както на запад, хората ще ги разделят и ще ги правят каквото си искат. Аз тежа 103кг. и трябва да поемам по 200-300гр. белтък на ден. От какво да си го набавя - пиле, телешко, яйца, протеин. В яйчния жълтък има толкова холестерол, че не ти препоръчвам да ядеш яйца никога. InDaHEad, като пържиш кюфтета, не хвърляй останалата мазнина, а я консумирай с мек бял хляб - може да качиш някой друг килограм, но няма да иде зян!

15.05.06
15:24

[quote author=“InDaHEad”]Много ясно....такива вманиачени типове дето хвърлят жълтъците...no comment :wink:
Да не говорим че това е храна  и внимавайте много сега както хвърляте храната докато хората гладуват,да не останете вие гладни някой ден....че тогава как ще се скубете за косите :wink:
Като не ви се ядат жълтъците-ми не яжте яйца бе :!:

Това си го написал колкото да драснеш нещо или...???
При мен е 5:2 в полза на белтъците...

InDaHEad

15.05.06
16:51

[quote author=“HELL2HEAVEN”][quote author=“InDaHEad”]Много ясно....такива вманиачени типове дето хвърлят жълтъците...no comment :wink:
Да не говорим че това е храна  и внимавайте много сега както хвърляте храната докато хората гладуват,да не останете вие гладни някой ден....че тогава как ще се скубете за косите :wink:
Като не ви се ядат жълтъците-ми не яжте яйца бе :!:

Като не ви се ядат кокалите от пържолите, не яжте пържоли.  :evil: Като в БГ не се продават само белтъци, както на запад, хората ще ги разделят и ще ги правят каквото си искат. Аз тежа 103кг. и трябва да поемам по 200-300гр. белтък на ден. От какво да си го набавя - пиле, телешко, яйца, протеин. В яйчния жълтък има толкова холестерол, че не ти препоръчвам да ядеш яйца никога. InDaHEad, като пържиш кюфтета, не хвърляй останалата мазнина, а я консумирай с мек бял хляб - може да качиш някой друг килограм, но няма да иде зян!

Добре бе хубаво,ама малко ли са източниците на протеин,че трябва да хвърляш по 100 яйца на ден... :wink:
Никога не може да ме убедиш че е правилно да се хвърлят храна,било то жеълтъци и т.н.....а примера с мазнината е меко казано....неуместен :wink: .Напълно съм наясно че белтъка е по полезен и може и само на белтъци да го караш....но както казах като не ви се ядат жълтъците-никой не ви задължава да ядете яйца!Се пак яйцето не случайно е белтък+жълтък...природата го е създала така...
Няма да се хабя и да пиша повече-яжте и хвърляйте квото искате....

15.05.06
17:46

[quote author=“InDaHEad”]...Няма да се хабя и да пиша повече-яжте и хвърляйте квото искате....

...

P.S. Ако това го беше написал вместо

Много ясно....такива вманиачени типове дето хвърлят жълтъците...no comment
Да не говорим че това е храна и внимавайте много сега както хвърляте храната докато хората гладуват,да не останете вие гладни някой ден....че тогава как ще се скубете за косите 
Като не ви се ядат жълтъците-ми не яжте яйца бе

Нямаше да се хабиш... както казваш :wink:  :wink:  :wink:

15.05.06
23:19

[quote author=“InDaHEad”]като не ви се ядат жълтъците-никой не ви задължава да ядете яйца!Се пак яйцето не случайно е белтък+жълтък...природата го е създала така...
Няма да се хабя и да пиша повече-яжте и хвърляйте квото искате....

Аз като не ям кожата на пилето и пиле ли да не ям? :evil:
На картофа му ядем грудките, а плода му хвърляме, на копривата ядем само листата но не и стеблата и корените, на динята не ядем кората и семките, на телето не яде част от вътрещностите и кожата ....дай да не говорим за удачни и неудачни неща и кой какво да яде и какво да хвърля. Стана едино голам Оф. Нека модераторите разчистят моля.

16.05.06
20:03

За да не пускам нова тема да ви питам има ли прблем ако ям всеки де по 1 жълтък понякога и 2-3 .Като тежа 60-61кг и съм на 14 год

16.05.06
22:20

няма бе човек,аз ям по 7 и нищо ми няма,ти от 1 се плашиш.Ако бяха толкова опасни нямаше да е разрешено да се продават яйца.

energymax

16.05.06
22:42

[quote author=“Riddic”]Много ми е интересно какво правите жалтъците от яйцата ????

Давам ги на котките и кучето!

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1