10.04.06
13:32
така.. значи на 17 години съм , тежа 50 кг :cry: висок съм около 172см..
и така исками се да почна да дигам.Както се вижда трябва да кача няколко килца.. знам че във форума може би има много такива теми.. но ако може някой да ми даде линк със тях или нещо което ще ми помогне като за начало.Исками се да знам какво да ям и т.н.
Също така искам да попитам дали трябва още в началото да почна да пия някакви Протеини.. , Креатини и т.н.
благодаря на всички който ще ми помогнат по някакъв начин.
Можеш да започнеш с тази прогама за абсолютно начинаещи: http://www.bb-team.org/training/000156.php , а след 2-3 месеца може да я смениш с тази за начинаещи пак от сайта.
За храненето, така като си от слабия тип (ектоморф) трябва да ядеш доста по 6-7 пъти на ден.
Въглехидратите ти трябва да са от: ориз, картофи, пълнозърнест хляб, макарони, овесени ядки, сладка царевица. (Гледай да се пада поне 6 гр. на кг. от теглото ти);
Белтъчините ти трябва да са от: пилешко, телешко, пуешко и въобще чисти меса с по-малко мазнини, риба, яйца, мляко, извара (По 2,2-2,3гр. на кг.). Аз ям и сирене и кашкавал, откъдето идват и мазнините в менюто ми, но иначе може да добавиш и ядки.
Също е добре да спиш поне 8 часа и да си почиваш повече.
Пушене и пиенето също пречат.
Креатин може да си вземеш след 4-5 месеца, когато се научиш да изпълняваш правилно упражненията. Протеин може и след 2-3 месеца, но ти си преценяваш как си със средствата, защото качесвените протеини са скъпички.
Успех.
10.04.06
13:58
Не. Напълно излишни са ти :wink: С парите си купувай качествена храна, месце, за прах е рано
Витамини и минерали ти трябват само. Примерно Daily формулата на Universal - 100 tabs. за 22-23лв. е много приемливо. :wink:
Трябва да наблегнеш повечко на качествената храна