Хоризонтален скрипец или гребане с дъмбел ?

10.04.06
15:35

Кое упражнение е по-подходящо за покачване на маса и изобщо двете имат ли нещо общо?
Моето мнение е че и двете са напълно еднакви , само че хоризонталния скрипец служи повече за релеф докато гребането за покачване на маса , но не съм сигурен и искам да чуя и вашите мнения.

Скрипеца разширява а дъмбелът дава плътност. Може да си ги редуваш през няколко месеца

10.04.06
17:05

[quote author=“manson”]Скрипеца разширява а дъмбелът дава плътност. Може да си ги редуваш през няколко месеца

Мисля че не си ми прочел правилно въпросът, става въпрос за хоризонтален скрипец, а не вертикален и не виждам как хоризонталния може да ме разщири ... :)

RE

10.04.06
17:18

И двете упражн. на скрипеца и гребането  натоварват основно широките гръбни и дългите гръбначни мускули.Гребането е по добро за мен.Упражненията според мен със своб. тежест са по- добри за маса отколкото тези на уредите.

10.04.06
17:43

[quote author=“realityman”]И двете упражн. на скрипеца и гребането  натоварват основно широките гръбни и дългите гръбначни мускули.Гребането е по добро за мен.Упражненията според мен със своб. тежест са по- добри за маса отколкото тези на уредите.

и аз съм за свободните тежести специално за гърба

10.04.06
18:35

Благодаря и на двама ви !

10.04.06
20:14

Най-добре кажи с каква ръкохватка го правиш, защото за мен с тясна и със широка ръкохватка са две различни упражнения. Както и да е, предпочитам гребане с дъмбел - дигат се доста кила и е някак... надъхващо.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1