Проблем с бицепсово сгъване с щанга!

10.04.06
21:05

Колеги, проблема ми е следния: когато почнах да тренирам преди 3-4 години нямаше никакъв проблем с това упражнение, бях доволен от ефекта. След около година почнаха едни досадни болки в областта между лакътя и китката. Спрях да правя сгъване с щанга и болката мина, обаче преди месец реших пак да започна да правя същото упражнение. След втората тренировка за бицепс болката пак се появи, както вече казах болят ме костите между лактите и китките. Не смятам, че болката се дължи на големи тежести, защото съм ги качвал постепенно, а и съвсем спокойно правих 6-8 повторения. От никое друго упражнение за бицепс, а и за други мускулни групи не съм имал такива болки и не знам на какво се дължи. В момента се чудя дали пак да го спра, или да продължавам да го правя, все пак е базово упражнение за бицепс :roll: Ще съм благодарен на всеки, който може да ми помогне.

Пускай си темите където им е мястото
ASTOR

10.04.06
21:14

[quote author=“DooM_MasteR”]Колеги, проблема ми е следния: когато почнах да тренирам преди 3-4 години нямаше никакъв проблем с това упражнение, бях доволен от ефекта. След около година почнаха едни досадни болки в областта между лакътя и китката. Спрях да правя сгъване с щанга и болката мина, обаче преди месец реших пак да започна да правя същото упражнение. След втората тренировка за бицепс болката пак се появи, както вече казах болят ме костите между лактите и китките. Не смятам, че болката се дължи на големи тежести, защото съм ги качвал постепенно, а и съвсем спокойно правих 6-8 повторения. От никое друго упражнение за бицепс, а и за други мускулни групи не съм имал такива болки и не знам на какво се дължи. В момента се чудя дали пак да го спра, или да продължавам да го правя, все пак е базово упражнение за бицепс :roll: Ще съм благодарен на всеки, който може да ми помогне.

Ами на мене са ми казвали че,ако го правиш с крив лост лаките повече се натоварват
Ти с такъв лост ли го праиш ?

10.04.06
21:20

[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“DooM_MasteR”]Колеги, проблема ми е следния: когато почнах да тренирам преди 3-4 години нямаше никакъв проблем с това упражнение, бях доволен от ефекта. След около година почнаха едни досадни болки в областта между лакътя и китката. Спрях да правя сгъване с щанга и болката мина, обаче преди месец реших пак да започна да правя същото упражнение. След втората тренировка за бицепс болката пак се появи, както вече казах болят ме костите между лактите и китките. Не смятам, че болката се дължи на големи тежести, защото съм ги качвал постепенно, а и съвсем спокойно правих 6-8 повторения. От никое друго упражнение за бицепс, а и за други мускулни групи не съм имал такива болки и не знам на какво се дължи. В момента се чудя дали пак да го спра, или да продължавам да го правя, все пак е базово упражнение за бицепс :roll: Ще съм благодарен на всеки, който може да ми помогне.

Ами на мене са ми казвали че,ако го правиш с крив лост лаките повече се натоварват
Ти с такъв лост ли го праиш ?

Правя с крив лост, но лактите изобщо не ме болят. Боли ме костта, която свързва китката с лакътя (не знам доколко правилно се изразих :oops: ) Със стави проблеми нямам.

10.04.06
21:29

[quote author=“DooM_MasteR”][quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“DooM_MasteR”]Колеги, проблема ми е следния: когато почнах да тренирам преди 3-4 години нямаше никакъв проблем с това упражнение, бях доволен от ефекта. След около година почнаха едни досадни болки в областта между лакътя и китката. Спрях да правя сгъване с щанга и болката мина, обаче преди месец реших пак да започна да правя същото упражнение. След втората тренировка за бицепс болката пак се появи, както вече казах болят ме костите между лактите и китките. Не смятам, че болката се дължи на големи тежести, защото съм ги качвал постепенно, а и съвсем спокойно правих 6-8 повторения. От никое друго упражнение за бицепс, а и за други мускулни групи не съм имал такива болки и не знам на какво се дължи. В момента се чудя дали пак да го спра, или да продължавам да го правя, все пак е базово упражнение за бицепс :roll: Ще съм благодарен на всеки, който може да ми помогне.

Ами на мене са ми казвали че,ако го правиш с крив лост лаките повече се натоварват
Ти с такъв лост ли го праиш ?

Правя с крив лост, но лактите изобщо не ме болят. Боли ме костта, която свързва китката с лакътя (не знам доколко правилно се изразих :oops: ) Със стави проблеми нямам.

Дам аз точно нея имах предвид де смени лост прави го с прав лост

10.04.06
22:09

Аз лично го правя от много време и в началото наистина ме болеше супер много чак не се траеше , но с течение на времето болката постепенно изчезваше и сега пак си го правя и болката пак я усещам но въобще не ми дразни.

10.04.06
22:35

еми проблема ти е щото не загряваш като хората вероятно правиш и с големи за тебе тежести!Аз преди го имах същия проблем мазах се няколко седмици с волтарен и ми мина!Извод:МНОГО загряване преди тренировка на каквото и да било+супер стриктно изпълнение и при бицепси и трицепси не падай под 6 повт!Успех а и забравих да ти кажа че кривия лост натоварва китките по малко от правия и като правиш сгъванията китката да ти е супер стегната... :!:

11.04.06
00:32

Боляла ме е и мен тая кост. (лъчева кост, поне така помня, че се казва) И по-конкретно ме болеше най-много като пусна тежестта. Ще мине. Няма страшно. Временно е. Предполагам още не ти е укрепнал организма.

11.04.06
01:01

[quote author=“Andriqn”]Боляла ме е и мен тая кост. (лъчева кост, поне така помня, че се казва) И по-конкретно ме болеше най-много като пусна тежестта. Ще мине. Няма страшно. Временно е. Предполагам още не ти е укрепнал организма.

Точно така и при мен ме боли като пускам тежестта. Е ще продължавам да правя упражнението, естествено ще внимавам повече при него.  :)
Благодаря на всички за отговорите!

15.04.06
13:04

И мен ме болеше зверски преди няколко месеца...това което направих е следното..един месец минах на упражненя предимно с дъмбел за бицепс...болката изчезна... след това когато тръгнах пак да правя същото (тъй като от него видимо имах най-голям ефект) малко по малко пак започна да ме наболва...при мен проблема се оказа доста глупав..не мислех, че би могло да е от това нооо....При всяко повторение лакатя ми се мърдаше с няколко сантиметра навън и китката ми се извиваше в неестествено положение... и явно натоварвах не както трябва...сега правя същото упражнение обаче облегнат на стена...и с минимално мърдане на лактите и нямам проблеми...болката изчезна...всичко е на 6..;)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1