31.07.04
20:45
никога никъде не съм чел дали оцета е добър или вреден за диетата при практикуващ бб. Някакви мнения по въпроса?
Аз лично обичам да си поливам салатката с повечко балсамов оцет, особено този на фирма Carapelli (които според мен правят и най-добрия зехтин, който може да се купи в България).
31.07.04
20:47
Мисля, че спомага за стопяване на мазнините. За други ефекти не съм чувал. Аз си пийвам здраво. Няма супа без оцет.
често си купувам ябълков оцет на капсули, за оцета на упътването пише следното:
“В ябълковия оцет се откриват всички лечебни вещества на ябълковия плод, който народната медицина високо цени и препоръчва.Ябълковият оцет съдържа 93 различни съставки , които стимулират жизнените функций на организма.Той съдържа ензими и 20 особени важни минерални вещества и микроелементи.Жизненоважните
минерали в състава на ябълковият оцет са : калий,натрий,магнезий,фосфор,хлор,сяра,мед,желязо,силиций,флоур, витамините:C,E,A,B1,B2,B6, бета-каротин,рутин/витамин Р/.В сътсава влизат още ценни ензими и аминокиселини.И всичко това в натурално съдържание.Доказано е, че полезната доза на ябълков оцет е между
300 и 400 мг дневно.В тази доза той редуцира тегото,подтиска усещането за глад, подпомага храносмилането , намалява нивото на холестерола в кръвта,премахва лошия мирис и дъх на тялото и устата,подобрява външния вит на кожата,усилва имунната система и подобрява функцийте на бъбреците, намалява отлаганията по кръвоносните съдове.
Противопоказания:Няма известни
Нежелани ефекти:Няма известни “
Е сами преценете дали си заслужава приемането на ябълковия оцет :wink:
25.11.04
11:53
Да наистина не е лошо да си добавяш оцет към хранат,но освен че е полезно - става и вкусно. :)
25.11.04
11:59
Хм, все пак оцетът е киселина.
Смея да гарантирам противопоказания при язва и някои други заболявания, но :)
И аз съм за оцета...